Účet pre dieťa

gabs31
7. aug 2017

Dobrý večer, chcela by som malému založiť účet v banke - nejaký sporiaci účet. Viete poradiť niečo zaujímavé? Ďakujem.

hettinka
8. aug 2017

my máme pre deti účty v primabanke majú účet zdarma + dá sa zriadiť sporenie (podľa reklamy s výnosom 5% ročne)
tak isto v mBank sa da popri bežnom konte založiť sporiaci účet eMax, prípadne termínované vklady s vyšším výnosom
v obidvoch bankách máme k účtom aj kartu

asi všetky banky majú účty pre deti a študentov do 26 rokov bezplatne
alternatívne sa dá založiť aj stavebné sporenie, kde síce výnosy už nie sú také vysoké ako pred pár rokmi, no stále sa mi to zdá lepšie, ako sporiť v banke
v banke majú deti peniaze len "na míňanie"

gabs31
autor
8. aug 2017

Ďakujem, tiež som rozmýšľala nad tým stavebným sporením.🙂

rucka77
8. aug 2017

Naša princezná je ešte síce maličká ale tiež sme sa s mužom dohodli, že jej už chceme začať šetriť peniažky napríklad na svadbu alebo na štúdium a keď sme sa pýtali našej kamarátky čo robí v banke, že kde čo ako tak tiež bola jednoznačne radšej za nejaký sporiaci účet ako za obyčajný 🙂

henrikir
8. aug 2017

no uz to teda ani nahodou nie je tak ako kedysi. aj ked je pravda, ze teraz tie ucty zadarmo ma asi kazda banka ale to sa ti neoplati, lebo tam tie uroky ani nestoja za zmienku a uz sa zrusili napriklad aj take veci ako vkladne knizky, co podla mna nebol uplne najlepsi krok

evittam
8. aug 2017

@gabs31 Neexistuje ziadny vyhodny ucet, sporenie a spol. Bohuzial.
@rucka77 Predpokladam,ze ta kamoska ti rocno aj poradila aby si ten ucet zalozila v banke kde pracuje a samozrejme rovno u nej.😉

evittam
8. aug 2017

*rovno

myska9992
8. aug 2017

My sme založili stavebné sporenie, malý tam má úrok 1%, čo je fajn lebo inde je to ešte nižšie.

meryika
8. aug 2017

cez bankový účet a banku by som nesporila peniaze pre dieťa...je tam nízky úrok a dieťa tam bude mať malú sumu, čo mu veľmi nepomôže.

mila23
9. aug 2017

stavebne sporenie ma sice fajn urok,ale vysoke poplatky, takze to nie je az take vyhodne,ako to na prvy pohlad vyzera, resp. sa snazia prezentovat.
Tiez rozmyslam,ako detom sporit,ale teraz su smiesne uroky v bankach....
Tiez mame PRIMA banku,ale reklama je trochu 'zavadzajuca". Ano, urok je 5% rocne,ale sporit mozes max. 20EUR mesacne..cize nemozes tam davat mesacne 100EUR alebo jednorazovo vlozit napr. 3000EUR a tesit sa z dobrych urokov....😕