Účet na meno dieťaťa

16. sep 2024

Prosím vás o radu. V ktorej banke môžem založiť účet na meno dieťaťa s tým ze tam bude chodiť moja výplata a odchádzat odtiaľ trvalé príkazy na inkaso ako z bežného účtu. Mam exek ktorý mi pohľadávku sťahuje z platu. Iný príjem nemám a keďže doteraz som mohla využívať mužov účet výplata mi chodila tam. No keďže s mužom ideme od seba písala som žiadosť exek o vlastný účet kde mi bude chodiť len zbytok výplaty z ktorej si už pohľadávku stiahol ale žiadosť zamietol. Takže musím otvoriť účet na syna 9r. Len neviem kde niesu také limity ako napr vo Fio banke ze mesačne môže byť pohyb max 550e. Ďakujem pekne

maranco
16. sep 2024

Je to porušenie podmienok banky. Aký dôvod zamietnutia uviedol?

Ak sa vykonáva exekúcia aj zrážkami zo mzdy a iných príjmov, platiteľ mzdy vám zasiela na účet už očistenú, nepostihnuteľnú časť mzdy. Banku môžete požiadať o uvoľnenie celej tejto sumy.

sissy27
16. sep 2024

Ved pises, ze exekutor si pohladavku stahuje z platu - takze priamo cez zamestnavatela a zvysok posle tebe na ucet. Nepotrebujes si otvarat ucet na dieta, mozes nadalej vyuzivat svoj.

autor
16. sep 2024

@sissy27 ja na svoje meno účet nemám. Mala som doteraz na chlapa ale ten už používať nemôžem. Exek som napísala žiadosť s tým ze si chce otvoriť na svoje meno účet kde mi príde už zvyšná zrazena časť výplaty keďže mi sťahuje priamo zamestvatel. Odpoveď bola že nepotrebuje súhlas a s účtom nesúhlasí. Preto je zbytočné si na moje meno otvárať lebo mi ho blokne pritom poctivo platim už 4 roky. Len úroky tam pribúdajú ze nemám šancu to platiť viac. Preto potrebujem účet na dieťa ale taky kde je mesačný pohyb transakcií povolený aspoň 600 700 eur

esmey
19. sep 2024

Ty nepotrebuješ účet na dieťa, ty potrebuješ vyrovnať dlhy. Dokedy chceš utekať pred zospovednosťou? Haló zobuď sa, máš exekúciu. Vyrieš ju a nemusíš sa pred exekútorom schovávať za účtom na dieťa.