Týždenné nákupy

12. nov 2024

Ja už neviem či ja robím chybu alebo je problém v cenách ale koľko cca miniete na týždenne nákupy?my cez 150€ aj s drogeriou a to dokopy nič nemáme poriadne že niekedy ani týždeň nám to nevydrží (úplne bežne potraviny nič extra) a to väčšinou kupujem len vevi v akcii.tiež ro tak máte?

martinkatinka
12. nov 2024

Tak je rozdiel nakupovat pre troch a pre piatich

siska53
12. nov 2024

Podobne... A aj viac.. potraviny, drogeria, plus aj lekaren obcas... Sme ale 4 - z toho jeden chalan vo vyvoji, cize spotreba velka..vy kolki?

luccija
12. nov 2024

Áno, cca.. len my sa 2 stravujem komplet doma

11brano11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
11brano11
12. nov 2024

4 členná rodina, medzi 200 až 250 eur / týždeň, nákup, potraviny drogéria, lekáreň, kozmetika

januska12323
12. nov 2024

Koľko vás je? Ja myslím, že pod 100 sa už teraz nedá ísť. Klasická rodina

deti95060810
12. nov 2024

ja len dnes v Kaufl . 38e za potraviny... a potom som ešte zavítala do mäsiarne a tam 18 e... počet členov v domácnosti 6

basulaak
12. nov 2024

Ano samozrejme. 3 clenna rodina a tyzdenne su to nakupy okolo 250€ plus minus a neratam lieky a vyzivove doplnky, to je dalsia separatna sekcia. Pri dnesnych cenach lahko clovek oplieska imanie.

autor
12. nov 2024

Zabudla som dopísať,2 sme ..ach je to strašne ,čakáme babo zavhvilu rodicak a to už teraz si neviem predstaviť ako bude,neviem z čoho si myslia že ľudia budú žiť :((

basulaak
12. nov 2024

Ich ludia nezaujimaju. Volic je hovno…

vler
12. nov 2024

No za 150 by si uz mala nakupit. Mozno napis co vsetko si za tu sumu kupila?

emka530
12. nov 2024

150 pre dvoch je veľmi veľa. Nás je doma 7, a týždenne na jeden nákup 150-250, vyššia suma ak máme oslavu. Nakupujeme hlavne veci v akcii, ale tiež veľa blbosti na ktoré mám aktuálne chuť. Alebo čo na mňa z regála zavola. Rada bych videla tvoj bločik.. kde je pes zakopaný 😁

patka06
12. nov 2024

Pre 2 osoby 50 - 60 Eur na týždeň - čisto len potraviny
Cez týždeň obedy mimo domu do toho nepočítam

lizatko1009
13. nov 2024

No nechcem plieskat, ale my sme traja, vsetci sa stravujeme doma, mame všetko az nadbytok, neskreckujeme, nerobime zasoby, zbehnem kazdy den do potravin podla potreby. Ano jablka, orechy, dzemy, sem tam vajicka mame domace, ale tolko podla mna neminieme. No az dalsi tyzden to zratam.

lizatko1009
13. nov 2024

A to som zabudla, ze aj idem okolo talianskeho supermarketu, tak aj tam nakupim, ale ja nepotrebujem kazdy tyzden prášky na pranie a to sa u nas perie každý den, nepotrebujeme kazdy tyzden nove čistiace, zubne pasty, sprchace, sampony, lieky. Co u nas ide je kuchynská rolka a vhlcene servítky 🤷

zobaka
13. nov 2024

cca 100 e tyzdenne, sme traja, ale teraz fakt setrim, neprejedame sa, cize kupujeme len zakladne potraviny (plus odstavujeme ovocie, zelenina)

mell27
13. nov 2024

My sme tiež zatiaľ dvaja a čakáme bábo. Týždenný nákup nás stojí do 50€, tiež pozerám akcie. Akurát mäso málo kupujem, máme domáce. Stravujeme sa doma, cez týždeň už len dokupujem, keď niečo zachyba, ale aj to ma vyjde okolo 30€. Mesačne minieme na strave okolo 300€, ale stojí ma to veľa času v kuchyni,varím a pečiem (pečiva,hlavne sladké na ráno mi prídu hrozne drahé, .... ) + ešte máme zbytky zo záhradky, jablká a zaváraniny.

jaskolka
13. nov 2024

My sme 4, týždenný nákup do tých 80-100 eur, podľa toho,či treba doplniť zásoby typu múka, ryža, cestoviny,a podobne
Drogéria obvykle je už tiež v tom, nemám to tak spočítané,prášok na pranie, čistiace prostriedky,pasta, sprchové gély, šampóny atď,to predsa sa nekupuje stále každý týždeň.
Občas niečo z lekárne, vitamíny, muž užíva kolagén,to tiež nie je bežný týždenný nákup .

simca06022011
13. nov 2024

Podľa mňa záleží na skladbe toho nákupu..
Účet v potravinách nám výrazne klesol keď som prestala úplne kupovať sladkosti a slanosti, kadejaké pečiva. Na druhej strane veľakrát sú položky co už zo zvyku kupujeme stále ci je/nienje akcia a tie tiež ( napr aj XY druhov zeleniny ovocia = niekedy sú tie ceny riadne cez).
Ale zase ja vidím 100eur nákup doma. Sme 3, cely deň sa prestravujeme doma, viac menej všetci

simca06022011
13. nov 2024

Napr ja už fyzicky v lekárňach nenakupujem. Berieme rôzne doplnky, sjnkozmetiku mame z lekárni a ceny s online casto veľký rozdiel = stačí obyčajné kvapky do oci pozrieť, plus online nákupy sú ešte aj s cashbackom často. Detto drogéria/kozmetiku , nekupuje sa to denne ani každý týždne. Čistiace nakúpi raz za 3(?)mesiace online, psovi žrádlo detto.. akurát som vychytal.akciu a mam 12kg granúl za 38eur doma, bežne stoja cca 50-55. A to sú len také drobnosti co ma nápadnu ze sa da niekde aj usetrit.

skusihu
13. nov 2024

Sme štyria, každý týždeň urobíme nákup v lidli za cca 100 €. Potom sa chodí iba pre pečivo a drobnosti cca 20 eur mesačne. Takže 500 € potraviny. Drogéria je v priemere 50 € mesacne. Obaja jazdíme do prace autom. To vychádza 150 € mesačne.

skusihu
13. nov 2024

Inak nám pomohlo plánovanie. Napíšeme co chceme variť, spíšeme zoznam na nákup. Lebo inak sa nakupilo veľa vecí a variť nebolo čo.

kacena2022
13. nov 2024

My sme 2 dospelý plus 2 deti a týždenny nákup ma vyjde medzi 80-100 eur potraviny a drogéria.Tiez plánujem dopredu čo budem variť podľa toho čo je v akcii v letáku.

amelie2017
13. nov 2024

My sme 4 a tyzdenne minieme okolo tych 150€ na jedlo a drogeriu. Pre 2 mi to pride vela.

pralinka86
13. nov 2024

Toto je velmi individuálne... Aj počet ludi, aj ci mate obedy v praci, vecere vonku alebo si varite vsetko sami
drogeriu objednavame online z dm.. na mesiac si vies urobit pekny nakup, nazbieras extra body, ktore minies zase za nakup v predajni. Pre 2 ludi toho fakt nepotrebujes vela na tyzden, nie ze mesiac. To si ani neviem predstavit, ved vsetko dlho vydrzi.
Ako sa vyssie spomina lekaren, ak ti nič nesuri, online vyhladas a kupis lacnejsie nez priamo v lekarni
Maso sa da objednat tiez online. Strukoviny a podobne trvanlivé veci vies tiez objednať ci z dm alebo grizly alebo inde.Takze na bezny obchod neostava vela, v podstate len to, co sa realne aj zje za ten tyzden, ovocie, zelenina, mliecne veci. A to ak potrebujes usetrit, tak kupis väčšinou take, na ake je akcia ten tyzden. Pecivo pecieme vlastne.
No a ak nevies co a ako, tak si rob v pc/mobile zoznam a ceny a budes vediet kde minas vela.

nelka93
13. nov 2024

Sme 2 a priemerne týždenne možno 100, niekedy aj menej.

tana85
13. nov 2024

tak tak, v pondelok som bola v kauflande, sme 2 dospeli, 2 mensie deti, nekupovala som ziaden alkohol ani vela masa (len jedny stehna) a ucet 168Eur. par veci bolo uz na vianocne kolace, ale inak bezne veci, co za tyzden aj naozaj zjeme. este zaciatkom leta sme mavali nakupz okolo 120eur a to sme tam aj vino mali. ak je na nieco zlava ako kupon, tak vezmem do zasoby, ale islo to velmi hore :( stale nemusim hladiet a pocitat, ale uz je to velmi viditelne nakup 120 vs 170 za par mesiacov...

123profil321
13. nov 2024

Ja som sama, týždenne potraviny a drogéria cca 50-60€

autor
14. nov 2024

@tana85 ach tak tak my sme boli včera a zas 100 e:( dve dospelé osoby,a to som ani mäso nemala lebo vypredané všetko ,a to už len kukam kdečo je v akcii.a od januára bude horšie

sara005
16. nov 2024

Pozeram nas priemer za 10 mesiacov tohto roku, sme 2 dosp a 2 deti (predskolak a skolacka). Priemerne tyzdenne na potraviny 133 eur, avsak deti maju jedlo skola/skolka a ja mam niektore dni jedlo v praci ( dotovana strava, za obed platim 2 eura) a setrit teraz chceme viac na muzovych obedoch, lebo on obcas kupuje menucko a je to zbytocne vela penazi (cast dni si berie z domu uz teraz). S tymi nasimi dospelackymi obedmi je to priemerne za tyzden na stravu 167 eur za tento rok. Ak k tomu pripatam aj priemer za lekarne a drogerku (vediem si tieto polozky spolu v tabulke), tak nam to tyzdenny priemer dvihne este o 21 eur.
Este dodam, ze oslavy narodenin vsetkych clenov uz tento rok prebehli :D