Tri roky nepodané daňové priznanie

1. apr 2023

Baby čo sa stane keď som tri roky nepodala daňové?niesom podnikateľ iba zamestnanec a vždy by som mala na daniach preplatok,čiže nič štátu ja nedlzim,len som nepodala
Minuly rok mi tam povedali ,že mám prísť,že všetko sa dá riešiť ale ešte som nebola áno viem je to chyba ja sa len teraz od rana bojím že má zavrú 🙈🙈🙈prosím ukľudnite má že to bude len pokuta,žiadna pošta mi od daňového neprišla ,prosím píšte len tie čo sa vyznáte

lucka_ke
1. apr 2023

a ako vieš, že si mala preplatok? nerobili ti v práci Ročné zúčtovanie dane? ak áno tak ty už nič nemusíš podávať

autor
1. apr 2023

@lucka_ke v práci nie práveže ja som dala,že si to podám sama.viem,že som mala lebo mame aj dve deti ja sa v tom moc nevyznám akurát mi vždy účtovnícka povedala že budem mat vratku

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka_ke
1. apr 2023

a prečo si potom nepodala ak ti mali vrátiť dane? podaj spätne, síce dostaneš pokutu za neskoré podanie, ale súčasne ti vyplatia vratku a to môže byť dosť peňazí, popros nejakú účtovníčku v tvojom okolí

evaachesa
1. apr 2023

A prečo si odmietla aby ti to urobil zamestnávateľ? Nepochopiteľné. Tiež by som sa bála. 🤷

autor
1. apr 2023

@lucka_ke nepodala som to je komplikovane ja viem som blbá… nepodala som to tie tri roky mne už ani tak nevadí o koľko peňazí som prišla len či za to nemôžem byt stíhaná alebo co

hannulik7488
1. apr 2023

Mozes podat DP a za roky spatne ale dostanes pokutu. Inak nic ine sa ti nestane 🙂 ak sa ti mala vracat dan za tie roky, tak sa ti to asi aj oplati

ikonica
1. apr 2023

Dostanes podla mna pokutu, sediet nepojdes, nic nedlzis... Len nechapem, kvoli comu si nevyuzila ten "servis" co ti zamestnavatel kazdy rok zadarmo poskytuje...

lucka_ke
1. apr 2023

za neskoré podanie zvyknú vyrubiť pokutu 30 Eur, čiže nie je to nič strašné neboj sa, ale aspoň ti vyplatia preplatky alebo bonus, neviem čo všetko ti vychádza, čím skôr nájdi účtovníčku a nech ti to urobí a podá spätne

evaachesa
1. apr 2023

Mňa by zaujímalo že prečo si sa začala báť až teraz a nie už pred rokom napríklad. 😀

caroline_
1. apr 2023

Neboj sa, nezavru ta. Dostanes pokutu. Ja ked som mala v 18 živnosť, som tiež nepodala DP lebo som si vravela ze naco ved aj tak som nezarobila nad urcitu sumu kde som povinna podať. Lenze to trebalo aj tak nejako oznamit ci co no a ja som to nevedela. Tak si pamatam som prvýkrát písala sem na MK a tu mi jedna znama uzivatelka účtovníčka napisala ako mozem dostať 1000eurovu pokutu, uplne som bola dosrata a nakoniec som mala pokutu tusim tu najnizsiu 30eur. Takze nemas sa coho báť.

autor
1. apr 2023

Dakujem vám ženy za podporu každej ja,som tiež tak predtým pracovala inde na dohodu a tak to som si sprostá myslela,že nemusím podávať, potom už v terajšej práci mi povedali,že som mala práve preto som odmietla aby mi to robili oni lebo som potrebovala vyriešiť aj to minuloročné ale som otehotnela mala rizikové krvacala tak som volala na ten daňový tam povedali,že mám prísť,ze to vyriešime no a ja som už nešla.
Viem som blbá je to moja chyba proste má dobehla nezodpovednosť

dilino
1. apr 2023

@evaachesa presne tak máš pravdu.

dilino
1. apr 2023

Tu na verejnom fore písať o tom že si 3 roky nedala DP aj ked by TI to urobila účtovnička a TY si odmietla no nechápem.Ale písať tu na MK verejne o daniach ved tu su podľa mňa aj ženy ktore pracuju na DU a môže s astať že jedneho dňa TI policia zaklope na dvere.Sú tu aj právnici.Takuto vec by som nikdy nepísala na forum.Zaujimavy fakt že 3 roky a prečo sa bojiš prave teraz.Ked si nepodala si sa nebala ani minulého roku až teraz sa bojiš. Podľa mňa neverím že je niekto taký nezodpovedný čo sa týka DP a ešte ked mám ponúku že to za teba urobí účtovnička ak to nevieš a odmietla si služby účtovníčky mala si si to zaplatiť a nie čakať.

martul
1. apr 2023

Chod sa uctovničkou nech ti podá dodatočné priznania za tie roky, síce ti dojde sa každý rok pokuta 30 eur, ale na druhej strane dostaneš pravdepodobne daňový bonus na deti.

martul
1. apr 2023

Aká basa prosím ťa. Ukludni sa a rieš si to.
Ale nedá mi napísať, vieš že máš podať daňové a nespravis to? To si si za 3 mesiace nemala čas odfotiť rodné listy detí zobrať potvrdenie z roboty a zaniest ho uctovnicke? Resp. zobrat na daňový úrad a teta ti tých pár riadkov poradí vypisat zdarma. Toto mi nejde do hlavy. A roky po sebe?

vroni
1. apr 2023

@dilino, prosim ta, netrep. Nepodanie danoveho priznania nie je trestny čin, ziadna policia ani pravnici a podobne bludy nehrozia.
@autorka prestane byt hystericka, zbehne na danovy urad alebo za uctovnickou, poda danove priznanie oneskorene, zaplati 3 x 30 Euro pokutu (za kazdy rok jednu), dostane vyplatenu nadmernu dan a na buduci rok uz jej to bude jasne. Otravne, neprijemne, ale nic strasne a ako poucenie do buducna staci.

lucka_ke
1. apr 2023

Polícia má iné starosti ako klopať ľuďom na dvere, že nepodali DP... a ak mala preplatok tak nič nedlží, proste to treba podať spätne a vybavená vec

dilino
1. apr 2023

@vroni nie TY si najmudrejšia ked nepodaľ daňove to nie je trestný čin hej.To by neplatil nikto a ja som nepisala pre teba a každý je to hyterický debilny sprosty len TY si najmudrejšia.Keby to nebol trestný čin tak by nikto daňove moja mila zlata neplatil.Jasné 3 roky po sebe nepoda DP a dostane pokutu 30 eur tri krát take rozpravky vykladaj svojim deťom a nie dospelým ľudom.

vroni
1. apr 2023

@dilino, no, ked ty platis za podanie danoveho priznania, tak potom mi to je uplne jasne. Pre ostatne pricetne a zijuce v realite, nie na uzavretom oddeleni - trestny cin je neplatit dane, pripadne ich kratit. Nie nepodat danove priznanie. Aj keď zarobim milióny a zaplatim dan, len "zabudnem" na danove priznanie, tak je za to pokuta (v tomto prípade uz nie len 30 euro).

kaka72
1. apr 2023

Ak nebolo Vašou povinnosťou podať daňové priznanie, správca dane Vám pokutu neuloží, aj keď je daňové priznanie podané po lehote. Za oneskorené podanie daňového priznania správca dane uloží pokutu len vtedy, ak je povinnosť podania daňového priznania vyplýva zo zákona o dani z príjmov.

dilino
1. apr 2023

@vroni dobre tak nech je po tvojom.😝

autor
1. apr 2023

@dilino veď ale ja nikomu nič nedlzim 🙈🙈🙈ja som sa obrala o peniaze pre mna, veď ja sama som si zavolala na daňový úrad a pani mi povedala aby som prišla,že vyriešime veď to nieje žiadne tajomstvo,že som to nepodala

autor
1. apr 2023

@dilino a ake neplatil nikto ? Veď ja nemám čo zaplatiť ,ja som ho len nepodala ale nemám čo platiť mne bude vyplatené a tým,že som ho nepodala som sa o tie peniaze obrala
Akurát ja som mala strach či nieje aj to nepodanie trestný čin čo už som dnes zistila aj tu na MK aj po telefonáte s pani z centra právnej pomoci že nieje

autor
1. apr 2023

@dilino to že som hystericka a bála som sa,že som nepodala je jedna vec a pravda ale ty tu píšeš o neplatení a úplne ti uniká,že je nemám zaplatiť čo ale mne by bolo vyplatené keby niesom nezodpovedná trúba

lienockak
1. apr 2023

Ak podáš všetky 3 DP naraz, je možné že dostaneš iba 1 pokutu v celkovej sume 30 eur. Ide o rovnaké porušenie zákona za viaceré zdaňovacie obdobia a zákon to umožňuje dať iba jednu v úhrnnej najmenšej výške. Daňové priznania treba označiť ako riadne daňové priznanie, nie dodatočné. Trestné stíhanie tam určite nehrozí, nemáš sa čoho báť. Vyčíslený preplatok Ti vrátia, ak v DP vyplníš žiadosť o vrátenie. Ak si ročný príjem mala menej ako polovica nezdaniteľnej časti za daný rok, pokuta nebude za daný rok uložená žiadna.

kiki68
1. apr 2023

Chod tam a vysvetli situaciu, oni aj pomozu. Ja som si robila to danove cez nejaky system na to, ono to iba vyhodilo tie papiere a to som poslala. Pani mi pisala, ze jedno cislo mam opravit. Bola velmi mila, volala som s nou potom. Vobec sa ich neboj,ludia z toho robia nieco, cim to vobec nie je

juro444
5. nov 2024

Dobrý deň,chcem sa spytat ak sa niekto vyzná,ci je problem ak som zabudol 2 mesiace akoSZČO zaplatit povinnu platbu do socialnej,ci bude problem pri podaní dan.priznania, ci to bude treba doplatit alebo nieco?

martul
5. nov 2024

@juro444 veď to doplať teraz, len daj správny špecifický symbol podľa mesiaca ktorý si nezaplatil

juro444
6. nov 2024

@martul no len to ze momentalne mi to doplatiť nevychádza,preto sa to pýtam