Traja poradcovia mi poradili úplne iné poistenie a investície

17. nov 2023

Riesili sa tu dakde tyto financnici a chvem sa opytat jako je mozne ze 3 poradcovia mi poradili uplne inu poistiu a uplne ine investy a 2. pilier a dalsie ine veci??? Tie iste udaje davam, ako je mozne ze jeden mi povie napr VUB a druhy NN a dalsi povie ze NN a VUB vobec? Su to podvody alebo co

janai1
17. nov 2023

rôzne spoločnosti? Jedna nemusí spolupracovať s NN a druha s VÚB napr. Jeden sprostredkovateľ môže mať zle skúsenosti s VÚB tak ju neodporúča atď.

masinka
17. nov 2023

Kazdy radi to, odkial dostane ( najvacsiu) proviziu.

deti95060810
17. nov 2023

všetko podvod... každý klame a zavádza ako jemu vyhovuje...

obkladac
17. nov 2023

Presne tak, sa čudujem že ľudia stále veria nejakým poradcom a sprostredkovateľom.

autor
17. nov 2023

no ale su tu vraj taky ti nezavisli alebo aky, ze nespolupracuju s nikym alebo s kazdym, neviem ako to je ale proste b mali poradit z hociktorej ktora vyhovuje klientovi…. no ako je potom mozne ze mam od kazdeho ine spolocnosti poradene? Tak ked su nezavisly a maju vsetky spolocnosti malo by im pri napr 40 rocnom fajciarovi vyjst to iste

autor
17. nov 2023

@janai1 o nezavislych hovorim co robia na seba pre seba a nie v spolocnosti

obkladac
17. nov 2023

Je úplne jedno pre koho pracuje nerobí to pre svoje potešenie ale pre peniaze ako píšu vyššie

janai1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janai1
17. nov 2023

Treba čítať s porozumením. Každý nespolupracuje s každým. Poradcovia zo Simplea ti napr. nikdy neponúknu NN lebo ona s nimi nespolupracuje, atď.

matus_ik
17. nov 2023

Dovolím si nesúhlasiť, nakoľko provízie sú za jeden druh produktov veľmi podobné. V rámci 2.piliera sú výkonnosti pri indexových fondoch skoro rovnaké, takže je v poriadku, že niekto poradí NN, iný VÚB a pod. A čo sa týka poistenia, tak tam je to skôr o odbornosti, a o tom, s akými poisťovňami človek spolupracuje. Taktiež každá poisťovňa má svoje výhody aj nevýhody, je to potom skôr o tom uhle pohľadu, že čo je dôležitejšie pre toho človeka.

simonkazga
17. nov 2023

Il. Pilier jednoznačne indexový, v ràmci toho Vub je o nieco lepsie ako NN. Poznamka pre vševedov - od januara za prepoistenie ll. Piliera žiadny poradca nedostane ani fuka, len za nové zmluvy. Čo sa poisťovnì týka vo všeobecnosti životné - Metlife, neživotné Allianz. Investicie cez fondy, určite nie v rámci poistnej zmluvy. Dobrý finančný poradca ti spraví komplet finančný plán, nepredáva len produkt. Majú vychádzať z tvojich dlhodobých cieľov.

sweet20
17. nov 2023

ja nesuhlasim, ze je to biznis, vzdy dam najvyssie zlavy a to by som ani nemusela.. mozem mat vacsiu priviziu ale naco? aby som klientovi uskodola? ja chcem dobre spat aj ked za menej penazi.. ale obrovsky rozdiel v tych peniazoch zase nie je.. ponuknem niekolko dobrych produktov a nech si sam vyberie

kotulicek
17. nov 2023

Ja spoluprácujem zo všetkými poisťovňami, bankami atď. Sú tzv. Školenia kde vidíme čo je pre koho najlepšie spoločnosti predstavujú produkty....je rozdiel medzi zlým a dobrým financakom to sa dá všimnúť hneď. Stačí porovnanie PZP a už viete čo ďalej. Keď vám každý poradil niečo iné mali ste sa opýtať prečo. ? Prečo majú na to taký názor a nech vám to porovnajú či nn má väčšie vyhody alebo ČSOB....pri 2 piliery máte na porovnanie len 4 spoločnosti. A dobrý fin.by vám mal ukázať hodnoty s ktorými pracujú. A servisovat vaše hypo. Poistenia atď. Aby stále bolí aktuálne čo je dôležité napr.aj pri životnom poistení. Samozrejme potrebujete mať snim nejaký pracovný vzťah a mat dopravu určené vaše ciele kde chcete byť o 20 -30 rokov aby sme naozaj vedeli ako vám treba nastaviť financovanie.

jarka_black
17. nov 2023

Pre upokojenie: 2. pilier v NN, VUB-Generali, Uniqa - je jedno, ktorú spoločnosť máte. Hlavne aby ste boli v indexovom fonde, ak máte do 50 rokov. Darí sa im približne rovnako a to preto, lebo ich indexové fondy majú naše úspory zainvestované vo firmách, ktoré sú súčasťou tohto ETF:
iShares Core MSCI World UCITS ETF
ISIN: IE00B4L5Y983
Toto étefko tvorí cca 60-70% indexového fondu týchto 3 spoločností.
(Napriek tomu pracujem pre Uniqa 2.pilier, pretože má 1 výhodu, ktoré tie dve zvyšné nie a umožňuje mi to zhodnocovať úspory viac ako priemerných 9% ročne.)

Poistenie: neexistuje jediné správne riešenie. Hlavne aby ste životné poistenie mali a bolo dobre nastavené. Aj z najlepšieho produktu od najlepšej poisťovne sa dá spraviť nefunkčné riešenie. Žiaľ.

mogaa
18. nov 2023

každý poradca z niečoho žije, ani jeden to nerobí zadarmo lebo sa mu chce , či pre tvoje modré oči...hold je to tak...každý pracuje pre nejakú spoločnosť a tá spoločnosť dostáva následne od každého produktu od poisťovne či banky províziu a časť tej provízie ide poradcovi.....lenže nie každá spoločnosť má zmluvu s každou bankou či poisťovňou....ano môžu mať zmluvy s viacerými, v tom prípade ti ponúknu produkt tej spoločnosti z ktorej odstanú najvyššiu províziu....ani jeden poradca by to nerobil len tak že sa nudí a nič z toho nemá....takže bude pretláčať produkt kde dostane najvyššiu províziu.,...tie provízie môžu byť s rôznymi spoločnosťami rôzne, preto je to tak...

modrykonik03
16. apr 2024

Pre každého klienta vie každý finančný sprostredkovateľ urobiť rôzne návrhy. Záleží to, s kým spolupracuje. Otázka je, kto nastavuje produkty, či to nastavuje tím odborníkov alebo ten konkrétny poradca. Zároveň, pre každého klienta je výhodné niečo iné, isté podobnosti ale existujú. Je dobré sa zamerať na odborníkov, tých, ktorí spolupracujú s čo najviac inštitúciami, majú svoje vlastné produktové oddelenia, oddelenia, ktoré potom napr.pri poistných produktoch riešia poistné plnenia, infolinku, aby ste sa vedeli pri akomkoľvek probléme dovolať živému človekovi a promptne s ním riešiť dané situácie. V prípade, ak ste uvedené 3 rôzne ponuky ešte nerozlúskli, kľudne mi napíšte správu. Želám tie najsprávnejšie rozhodnutia a hlavne kvalitných partnerov pri riešení finančných produktov. S priateľským pozdravom.