Baby (a možno aj dajaký ten chlap tu ešte figuruje), takýto problémik sa nám vyskytol. Ani nie tak mne osobne, ale svokre. Dnes šla do tesca, chcela dajaký kufor či čo kupovať a hneď pri vchode ju odchytili nejakí z Tesco finančné služby, že aby si zobrala kartičku (ako Clubcard, ktorú už inak ona dlho vlastní), ale to teraz takú lepšiu, ktorú môže využiť aj inde (vraj jej spomínali, že výhodnejšie nakúpi aj v ostatných reťazcoch)... Ja neviem čo presne jej povedali, keďže som tam nebola,ale svokra podpísala, s novou kartičkou v ruke išla nakúpiť a pri pokladni za ňou príde ďalší z podarenej "skupiny" a vraj on jej pomôže ako má kartu používať. a tou kartou jej zaplatil nákup. Kufor mala tým pádom o nejaké euro lacnejší, ale vôbec jej nedoplo, že aktivovala úver, ktorý ona vlastne nechce a ani nepotrebuje. Môžu takto klamať a zavádzať? Myslíte, že sa to bude dať nejak stornovať tá karta? Svokra je z toho na prášky... Ďakujem za každý normálny podnet a nápad. A pripomienky typu, že si mala prečítať čo podpisuje ani písať nemusíte,lebo to bolo prvé, čo som jej aj ja povedala.
Ak je to tá karta, ktorú myslím, tak za úrok sa neplatí. Máš tam tuším 30-40 dní na vrátenie požičaných peňazí bez navýšenia. Ak ňou bude platiť, budú sa jej pripočítavať clubcard body a dostane za ne následne peniaze = poukážky na nákup v Tescu. Na konci mesiaca stačí len dorovnať peniaze na karte.
Nooooo, takže dostala Tesco Credit Kartu...je jasné, že takýmto spôsobom by nemali vyvíjať nátlak na človeka, ale skôr než by ste písali od šavla do pavla, je jednoduchší spôsob a to, že je tam bezúročné obdobie...to znamená, že jej príde výpis, kde bude mať napísané, že do kedy treba zaplatiť alikvotnú splátku a tým pádom aktivuje úroky, alebo sa rozhodne pre možnosť využitia bezúročného obdobia a vyplatí celú sumu ktorú za dnešný nákup uhradila toto kartou naraz v uvedenom termíne...tým pádom sa jej nebudú rátať úroky...následne napíše na adresu vo výpise, že žiada zablokovať kartu 🙂 resp. ju nebude už viac používať a časom dôjde k jej blokácii 🙂
Výhoda tejto karty je, že ak využívaš na platenie túto kartu hocikde v obchode kde sa dá platiť kartou, automaticky sa ti na KLUB zarátavajú body a ak ňou platíš v Tesco, tak je to 2násobný počet bodov, čiže sa ti to premieňa na peniažky pri ďalšom vyúčtovaní 🙂 a pritom ak uhradené kartou peniažky vrátiš v lehote, tak je to bezúročne a teda nie si stratová na úrokoch, ale zisková na bodoch 🙂
@ivetusik v podstate máš pravdu, svojim spôsobom to je celkom výhodná karta, ale išlo o to, ako ju v podstate oklamali, nič jej totiž o nejakej úverovej karte nepovedali. Ona celá vyplašená, že bude musieť splatiť nejakých 590€ a nevie čo s tým. V živote nikdy nemala ani len platobnú karrtu, ani účet založený, nakoľko je už asi 20 rokov na invalidnom dôchodku, ona by s tým nevedela ani platiť.
zajtra ist do toho tesca a nakopat dotycneho zo ,,skupiny,, medzi nohy, ze ako moze byt taka spina a starsich ludi klamat a zavadzat, hajzel jeden
@kakika007 možno by som porozmýšľala aj nad medializáciou tohto prípadu....Ale nas...by ma to. Už nevedia ako ľudí nachytať....
@kakika007 ahoj nechce sa mi citat ine odpovede tak sry ak napisem to iste ja som pre nich robila promo ak sa to teda nezmenilo je to kreditka je tam bezurocne obdobie tusim 55 dni kedze uz je o aktivovane pride jej potom vypis o tom ze kolko minula s tym ze to sa da zistit aj na infolinke musi mat k tomu zmluvu tam je cislo a ked to uhradi napriklad ak to minie v juni tak do 20 jula musi sumu uhradit nic navyse neplati a ziskava dvojnasobok bodov no a potom v podstste uz nikdy nemusi nic minut a zmluva sa da ukoncit hocikedy len treba pisomne zaslat ziadost kazdopadne da sa to aj vyuzivat vela ludi tak nakupuje a ptm len presunie naspat prachy a setri lebo dostava viac eur v tyxh tesco poukazkach ale tak urcite ak je to starsia osoba zbytocne by ju to mohlo pomylit atd...takze to fakt potom radsej ruste
zaujimave, ze nevedela nic, ked k vybaveniu kreditky potrebuju osobne udaje a nahadzat si to do PC, spravit, vytlacit zmluvu, atd. plus schvalovaci proces. toto vsetko nie je na 5 minut urcite. pochybujem, ze by tesco financne sluzby /homecredit/ davali "karticky" /kreditky, uvery / na pockanie len tak. takze tak no...
@mawka ono ta vybavia za 3min ak si uz mala zaktivovanu povodnu "obycajnu" klub kartu.
Je to ako baby pisu 2nasobyn pocet bodov ale treba sledovat splatnost kreditky. Kazdemu clenovi to prislo postou aj s vysvetlenim, ked sa ma snazila odchytit zena na pobocke som ju rovno zrusila, kedze som vedela o co ide.
V podstate ak je clovek financne gramotny a uvedomely, vie si na tom preosku zarobit, mne napr teraz prislo 6eur za body tak by som mala 12eur, potesi, ale nemam kapacitu sledovat ci som nahodou nepresvihla termin , takze za mna momentalne nie.
@eeffka tak hej, chapem, ale aj tak tam musi prebehnut nejaky schvalovaci proces, nie? ved ked si predstavim, ze kolko udajov vyplnaju a kadejake neviem co.. sa mi to proste nezda len tak. sak ked aj teta tam uz bola, iste si pytali dva doklady totoznosti, minimalne OP a musela podpisat nejaku zmluvu a na zmluve je aj nadpis. to mi nejde do hlavy. asi sa boji teta priznat, ze nedokazala povedat nie, tak to podala trosku inak 🙂
neviem, nestretla som sa s tym este. nikto ma neobtazoval s kartou a nic mi neprislo postou 😀
@mawka všetky zmluvy sú predtlačené,. Som to dnes pozerala, je pravda, že je tam číslo občianskeho, ale to len preto, že jej pani tvrdila, že ide o výhodnejšiu clubcard kartu a tú starú jej svokra ukázala a pani si naťukala jej číslo a vyhodilo jej všetky info o svokre, takže žiadny občiansky a už vôbec nie iné doklady totožnosti od nej nepýtali. Bolo jej povedané asi toľko, že bude mať vyššie zľavy a môže používať aj v iných obchodoch, ale nie, že má tou kartou platiť, to jej zabudli povedať totižto. Ale už sme to poriešili, som svokre vysvetlila čo to za kartu, ako to funguje, v čom je jej výhoda,v čom nevýhoda a zhodli sme sa na tom, že ju používať nebude, vyplatí čo tam má čerpané v tom bezúročnom období a hotovo. Bude využívať iba svoju starú clubcard (aj tak do tesca veľmi nechodí). 🙂
nie je nahodou pri plateni touto kartou potrebny PIN kod? kedysi to bolo tak, ze k aktivacii karty telefonovali pracovnici z linky Home Credit a az po overeni cisla karty, osobnych udajov a potvrdeni suhlasu klienta s aktivaciou posielali PIN kod postou... pravidla sa samozrejme mohli medzicasom zmenit...
to akoze podpisala a hned dostala kartu do ruky? to sa mi nejak nechce verit... bud som nepochopila co pises alebo svokra ti povedala nejaku blbost
a ona je nesvojpravna alebo co? ako ju moze niekto prinutit do niecoho co nechce? my teda mame tesco kreditku uz dlho a som velmi spokojna, nikdy sa nechovali necestne alebo nieco... ked zaplati v intervale kedy ma uhradit splatku tak ju to nebude stat nic... zrusit ju moze hocikedy
@ibamy2 maju bezkontaktnu uz, tusim do 20 eur nemusis zadavat pin, ale tou ciastkou som si nie ista
Ja by som to normalne napadla.Zavadzanie klienta.A ten predajca by mal zaplatit tie uroky a poplatky v ziadnom pripade ona.Ak ja by som takto zavadzala a vedome klamala klienta tak dostanem hodinovu vypoved.
@kakika007 pozname dochodcov a taketo typy, ako tvoja svokra (aj moja starka bola taka) vsetko prekrutit, povedat len polovicnu pravdu a podobne. Mna tiez zastavili a vysvetlili mi, o co ide, cize pochybujem, ze ju len odchytili, nic poriadne nepovedali a vlastne ju oklamali, cize svokra ti skor povedala len to, co jej vyhovovala, nech ona z toho je to chudatko, co oklamali
@libka1 sak toto, podla mna svokra riadne vysperkovala prihodu 😀 starsie osoby to tak zvyknu robit, ked si uvedomia, ze spravili hovadinu a nechcu to priznat aby neboli za blbe. cisto moja babka 😀 ale sak ona nic nechcela, ona nevedela ze co to je, ze podpisuje zmluvu na masaznu podlozku, lebo sak jej nepovedali, iba ze ma dat obcanak lebo vyhrala. a na zmluve kjonskymi pismenami ze zmluva 😀
@libka1 presne aj mne to bolo divné, ale hned dostala kartu. práve to, že si nič neoverovali, nakoľko je ona dôchodca, normálne to tam bolo v tejzmluve, že dôchodca.. som to pozerala tú zmluvu. a ako sa dopracovala k tej sume 590? neviem, svokor to dakde vyčítal, ja veru nie.. ale už je spokjná, čaká kým jej príde výpis, zaplatí bezúročne v stanovenom termíne a hotovo. a zakáazala som jej sa nechať obalamutiť na niečo čomu nerozumie, už čisto len z egoistického hľadiska,lebo všetko potom musím za ňu ja riešiť (aspoň chvíľu som potom tá najlepšia nevesta na svete 😀 😀)
@mawka
@moni244 veď som jej povedala, že o čom to je a či jej to nevysvetlili, vraj nie, len jej povedali, že bude mať 10%-nú zľavu na všetko a hotovo.. no podľa mňa vtedy už prestala počúvať o čom to dalej je.. takže.. 😀
@dankaa78 tiež som to pôvodne zvažovala, že napadnúť to..ale ja kedže som pritom nebola, nemôžem predsa tvrdiť čo jej povedali a tak som to radšej svokre vysvetlila o čom to je a že je tam bezúročné obdobie kedy to môže zaplatiť a potom už nemusí tú kartu nikdy použiť
@kakika007 tesco fihancne sluzby patria ty zastupcovia pod home credit, urcite to treba vratit a zaplatit urok a potom ziadost o zrusenie, z pouzitia kreditky ide je ucel, maju super provizie, preto asi ked natrafili na svokru a ona neprotestovala, tak jej to takto zaktivovali, keby ze na len kreditku a nepouzije ju nic sa nedeje, nejdu ani uroky.