Ahojte ak sa v tom niekto vyzná prosím poraďte mi ako to je. Podávala som si žiadosť na tehotenské štipendium v januári. Presne 3.2 som začala 27 týždeň pred očakávaným termínom pôrodu. Tehotenské štipendium sa vraj vypláca 10 deň v mesiaci. Zachviľu je koniec marca a mne stále nič neprišlo. Bola som sa dnes v škole na to spýtať povedala mi že mi to príde v apríli aj zo zameškanim. 200€ sa dostáva. Tak keď sa to teda dostáva 10teho tak by som mala dostať už v apríli 800€ ? Správne tomu rozumiem ?
ty si podávala žiadosť v januári no nárok ti vzniká od februára. Tvoja žiadosť sa spracúvala až vo februári, na rozhodnutie a priznanie štipendia má škola rovnako ako SP pri TD 60 dní. A neprišlo by ti 800€, ale 600€ nakoľko za január nárok nespĺňaš - ukončený 13tt ako píšeš máš až 3.2.2024.
@alenah31 3.1 tam malo byť. Nie 3.2
tak potom áno - 800€. Ale nechápem prečo ti to nevyplatili teraz v marci - jedine pokiaľ si si žiadosť podávala koncom januára a závierku robili niekedy skôr - neviem prečo, ale niektoré školy to tak robia pričom by nemali.
Mne to tiež vyplácali dodatočne, zabudli na mňa prvý mesiac, potom som hneď písala na študijné a vyriešili to, jeden mesiac mi prišlo 400 eur namiesto len 200.
Tiež je dôležité, čo máš uvedené v rozhodnutí, aký je tam dátum, že od ktorého mesiaca ti udeľujú štipendium. Máš tam, že od kalendárneho mesiaca január?
@mauduska no mňe práveže žiadne rozhodnutie neprišlo a keď som raz volala do školy že ako ta žiadosť pokročilá mi povedali iba to že to schválili
Prečo 800?