Dnes prišla domov synovi obalka od Tatrabanky- založil si bez nášho vedomia študentský účet - prišla mu aj karta.
Ako sa to dá bez súhlasu zákonného zástupcu keď ma len 16 rokov?
Vraj mu tam prišlo 50€, je to debetná karta a vraj to davaju každému študentovi “len tak”
Nechce sa mi tomu verit, kto dá v dnešnej dobe len tak 50€. ???
Určite je v tom nejaký háčik, nie? Ďakujem za všetky info
V TB si vie študent nad 16 rokov otvoriť účet len s OP, nepotrebuje k tomu zákonného zástupcu
Takže nie je v tom žiaden háčik?
nie je.
Nie je, aj nas ma kartu ucet a tatrabanka mu poslala vreckove
Od 15r si vie založiť účet sám, banky dávajú odmeny za založenie účtu. Háčik v tom nemá byť aky
Nie je v tom ziadny hacik, Tatra to robi takto uz roky, vyuzili vsetky moje deti.
Veď si stačí pozrieť ponuky bánk a takto si vie študent prist na pekné peniaze. Predpokladam, ze pre deti a študentov má väčšina bánk účet zadarmo.
Mala by si ho pekne pochvalit, ze to zvladol sam.. dufam, ze si na nho nekricala
Teoreticky vieš nabehnúť do banky s rodným listom a vyžiadať si prístup do jeho účtu cez IB/mobilnú aplikáciu aby si mohla kontrolovať ako hospodári s peniazmi.
Ano takyto bonus alebo podobny davaju studentom aj ine banky. Mne je len cudne ze niektore deti ezte v 15 nemaju ucet- co je pre rodica fajn sposob ako skontrolovat dieta kam a na co mina peniaze, ako hospodari. Ci vam deti nosia domov blocky a pravidelne prepocitvate prasiatk?
@zuzinka888 * Mne je len cudne ze niektore deti ezte v 15 nemaju ucet *
poznám rodinu kde vyše 55 ročné dieťa nemá svoj účet v banke, ani kartu, s peniazmi v rodine hospodári mama, ona má účet v banke a on potom chodí s hotovosťou na poštu platiť poplatky
Moj syn ma v TB ucet uz roky, najskor detsky, takmer pred rokom mu ho zmenili na studentsky. Pred mesiacom mali akciu, ze ak si stiahne a aktivuje aplikaciu TB a citacku, dostane 50 EUR. Tak sme sli do banky - tam si uz vsetko pekne s asistenciou pracovnika aktivoval. Do tyzdna mal peniaze na ucte. Skuste si pozriet, ci este ta akcia nebezi. Synator si kartu k uctu dnes aj sam pridal do penazenky na mobile. V dnesnej dobe super, ze su deti digitalizovane, vedene k hospodareniu a samostatnosti. Uz aj moj 10 rocny ma ucet v TB a kartu. Plus detsku apku TB. Momentalne dostava od banky kazdy mesiac 5 EUR, na pol roka. Tu je vsak podmienka, ze mu tam musim poslat aj ja nejake peniaze.
@maranco a ked maminka uz nebude - tak syncek bude vediet hospodarit? Financna gramotnost sa neda naucit cez vikend- ale chapem co bolo tymto myslene.
Nie je v tom ziadny hacik 😊 ja mam pre dcerku zalozeny detsky ucet a kazdy mesiac po dobu 1 roka jej pripisu 5 eur pokial jej na ucet poslem nejake peniazky aj ja 😊
Má aj môj syn.
https://www.tatrabanka.sk/sk/personal/ucet-plat...