Švajčiarsko - daňový bonus

25. jan 2024

Dobrý deň,

prosím Vás veľmi pekne o radu. Ja nemám nárok na DB za od 05/23-12/23 nakoľko som bola PN - rizikové tehotenstvo, manžel pracuje vo Švajčiarsku, žijeme v spolocnej domácnosti s mojim synom z prvého vzťahu ( manžel nie je otec), je možné,aby si manžel podal DP na SK s tým, že by mu vyšiel nárok na doplatenie DB na dieťa? Ešte sme to neriešili, potvrdenie o príjme dáva vo Švajčiarsku zamestnávateľ automaticky ako u nás, alebo ho teba požiadať? Náhodou nemá niekto skúsenosť?

Ďakujem veľmi pekne! 🙏

tundra
25. jan 2024

Neviem ako teraz,ale pred cca.10timi rokmi som si uplatnoval danovy bonus na sk a pracoval som v CH.Kazdy uctovnik,by ti mal vediet odpovedat.

autor
25. jan 2024

@tundra ďakujem veľmi pekne,áno,.medzičasom som zistila, avšak, potvrdenie o príjme da manželovi vo Swiss automaticky zamestnávateľ, alebo treba žiadať? Nevieš náhodou? Ďakujem

tundra
25. jan 2024

Zamestnavatel v CH dava potvrdenie o prijme za predchadzajuci rok automaticky.Vola sa to Lohnausweis.Ked mal manzel viac zamestnavatelov za rok,dostane od kazdeho.Ja uz som dostal,manzelka este nie.Väcsinou to posielaju automaticky do konca januara.Ak manzel nedostal,nech zavola do uctarne a obratom mu to poslu.Je to ich povinnost.

autor
25. jan 2024

@tundra veľmi si mi pomohol. Ďakujem zo srdca 🙏

tundra
25. jan 2024

Aj nabuduce🤗

tundra
25. jan 2024

Takto to vyzera..