Ahojte, nepríjemná situácia. Suseda nad nami vytopila byt. Škody vraj pôjdu z jej poistky. Aký je vlastne postup? Na čo si dať pozor? Ma prisť obhliadca, odhadne škodu. To hneď vie určiť na mieste či za aký čas? Potom čo? S výškou budem súhlasiť, pošlú mi peniaze a ja môžem už predtým ako mi prídu peniaze opravovať? Bude treba maľovať steny a stierky. Napr keď odhadnúť skorý ma 500 eur a my si tie stierky urobíme lacnejšie, to sa potom vracia či to už nikoho nezaujíma? Dakujem
@stanulienkat odfotené s natočené to je. Nábytok nie je zničený našťastie. Len su zatečené steny.
a ty poistku máš?
@lonely66 áno.
tak v tom prípade si to uplatni zo svojej poistky čím skôr a nech si potom tvoja poisťovňa kompenzuje tie výdavky z poistky susedy. takto to máš (podľa mňa) najistejšie...
@lonely66 to ano, ale postup je taký ako som opísala v úvodnom príspevku?
tak príde tvoj obhliadajúci, zhodnotí škody, urobíte nejaký zápis, opýtaj sa jeho. každá poisťovňa môže mať v podmienkach niečo iné. ja osobne by som počkala minimálne, kým to poriadne preschne. dovtedy zistíš v poisťovni postup
@lonely66 schne to rýchlo celkom...jasne popytam sa, len som chcela vedieť skúsenosti... A nevieš koľko tam vedia preplatiť,keď sú zatečené steny, teda hlavne pri strope
@lonely66 a prosím ta, keď oni vyčíslila skodu a ja s tým budem súhlasiť, tak nechápem,to im potom pošlem bločky či som reálne toľko minula či to už nikoho nezaujíma,že napr si to urobím o pár eur lacnejšie?
Nikoho to nezaujíma, to je ako s autom, poslu ti peniaze a je to tvoja šikovnosť, ked si das auto opraviť príklad švagrovi mechanikovi zadarmo
@tamky123 vážne? Ďakujem. No veď uvidím na akú sumu to vyčísli, neviem vôbec v akej cene sa pohybujú zatečené rohy a steny popri strope.
Urcite aj svoju poistku vyuzi 🙂
Kolegyňu tak vytopili, nebolo hneď vidno všetko a po asi 2 mesiacoch jej začala linka v kuchyni pucniet musela meniť. A aj podlahy. Podlaha schne dlhšie ako stena. Aj to si treba odsledovat. Nie všetko sa hneď ukáže
@ronie338 podlaha vytopené nebola, ale trochu na linky zašli a hlavne v zníženom strope dúfam že nič nie je... Nevidno tam fľaky na tom znížením strope. A potom to ako riešila? Dalo sa to riešiť že sa prejavili škody neskôr?
ja som dostala 50€ 2 roky dozadu 😁
Ja som nechtiac vytopila susedov. Postup bol taky ze pride ich zamestnanec na obhliadku, pozrie co treba urobit (ale tlac na neho tiez) vycisli skodu. Ja som to robila tak ze ja som robila veci ze som dodavala blocky ako som ten byt opravovala kedze skoda bola dost velka. Hadali sa so mnou o kazdy cent!
Susedia to riesili cez svoju poistku a potom sa poistovne medzi sebou vyrovnali.
Zavolaj do svojej poistovne ze co ti poradia.
@denden77
@lavender273 no ďakujem pekne. Som si aj myslela, že budú chcieť dať pár eur...
No ja som sa s nimi hadala do krvi, chceli sa vykrutit zo vsetkeho. Aj som rozmyslala ze ci hy nebolo lepsie zobrat ciastku a mat pokoj len naozaj ten rozsah skod bol dost velky. Aj tak som musela vysolit zo svojho potom par tisic do oprav. Napriklad nabytok mi preplatili poskodenie 20%, lebo iba dole bolo drevo rozmocene. Tak to im mozem vies co. Kazdopadne by som zavolala aj svoju poistovnu a zistila co najviac info.
@lavender273 jasne, keď uzatváras poistku, tak sa to vzťahuje na všetko a keď príde k plneniu, tak pomaly na nič...
@lavender273 tiež kým príde obhliadajúci z poisťovne tak to aj vyschne... No som zvedavá... Keď sú zatečené rohy v chodbe a kuchyni, tak hádam 100 eur na farbu by mohli dať...
Záleží od poistovne... u náš čsob pekne plnila o nič sme sa nemuseli hádať, eše sám nás upozorňoval čo sme zabudli nahlásiť... ( to sme nakoniec nedali, lebo trebalo znalecké posudky a vykašlali sme sa na to).
@98 preboha ani nestráca s nejakými posudkami. Ja že príde ten z poisťovne to zhodnotiť a vybavené... Či? A za ako dlho sa zvyknú vyjadriť, koľko preplatia a za akú sumu? A napr ja už môžem maľovať po obhliadke?
Ak nemáš poškodené elektrospotrebiče atď... nemali by žiadať... my sme to cca do 30 dni uzavreli, a najmä sám nám po obhliadke povedal, že môžeme si robiť... 🙂
@98 no veď to, hlavne nech to môžeme robiť už. Nie, spotrebiče neboli zatečené, iba strop a rohy a teda tie časti ako je strop a stena... Tam boli staršie steny...tak urobíme aj stierky
ku mne sa neunuvali.. jeden den som to cez web vyplnila a pridala fotky, na druhy den mi poslali vyjadrenie a na treti na ucet 50€ 🤣
@denden77 no tak to za tu rýchlosť si pár eur stiahli🤣🤣🤣
Hlavne si to pofot a natoc video. Ak mas blocky z nabytku, tak si ich nachystaj.