Súhrnný výkaz

21. sep 2023

Ahoj .. není som platca dph ale som len evidovana ako platca aby som mala ic dph.. môžem si pri daňovom priznaní uplatniť paušálne výdavky? A ako je to s mesiacom keď som není v zahraničí musím podať súhrnný vykaz nulový alebo podávam len za mesiace keď som tam bola . Ďakujem

martul
21. sep 2023

SV sa podáva len keď ,,je na to dôvod" nemusíš podávať nulový.

katarinaba
21. sep 2023

V prvom rade nie si PLATCA, si len registrovana osoba. SV ako bolo spomenute, podavas, len ak si vykazala cinnost. A pausalne vydavky mat mozes, kedze nie si platca DPH. Ak by si sa stala platcom, tak si ich uplatnis posledy krat v roku, kedy nie si platcom cely rok.

autor
21. sep 2023

@martul
@katarinaba
Ďakujem vám za ozrejmenie... kolegyňa zabudla podať 3 mesiace dozadu.. myslite ze jej príde nejaká pokuta z daňového? Majú to ako zistit vsak. Ja som v tom poctivá prepáčte ale moc sa týmto veciam nerozumiem

katarinaba
21. sep 2023

ak poda oneskorene, dostane pokutu
neviem do akej miery su poprepajane nase urady so zahranicnymi uradmi - teoreticky na to prist nemusia, ak na to pridu, tak ju vyzvu a daju jej pokutu, v zavislosti od zavaznosti priestupku to mozu riesit aj na trestnopravnej urovni (avsak pochybujem, ze by bola az taka "ryba v rybniku").
Osobne by som to podala oneskorene. Svet sa nezruti, dostane pokutu do 30 EUR, co zas nie je likvidacne a moze kludne spavat. Stavaju sa aj horsie veci.

autor
21. sep 2023

@katarinaba ďakujem krasne