Štvorčlenná rodina a financie

mamaav
18. nov 2014

Predstavte si situáciu,prosím.
Príjem na rodinu je 42-45tis./mesiac.
Hypotéka 9000kč
požičky 8500kč
inakso 5000kč
ostatné prav.výdaje 2000kč

dá sa z toho vyžit tak,aby si rodina mohla dovolit kino,školu v prírode,aby nepocitovali nejaký nedostatok deti?Děti 10 a 5rokov.
dakujem

moni244
18. nov 2014

ja si myslim ze ano, uplne v pohodicke

rakywanda
18. nov 2014

zdá sa mi to troška provokačné 😉

to čo vám zostane po zaplatení uvedených položiek, nemá niekto ani ako celkový príjem do rodiny, a živí z toho v pohode dve deti...

a aby deti nepociťovali nejaký nedostatok...no to záleží od toho k čomu tie deti vediete, či ku konzumu, či iným hodnotám

namornicka
18. nov 2014

Ja si myslím, že kino a škola v prírode sa dá škrtnúť bez ujmy na zdraví.

luciferkax
18. nov 2014

@rakywanda presne tak

určite tie peniaze stačia, v mojich očiach až až... deti nemusia mať stále všetko, čo si pisknú.....

miku1
18. nov 2014

@mamaav To čo vám ostane na bežný život, niektoré rodiny majú ako celkový príjem. Takže vyžiť z toho musíte úplne v pohode, záleží na tom, čo je pre vás bežný štandard.

barcelona94901
18. nov 2014

z toho sa nedá len pekne vyžiť,ale aj krásne našetriť ,brali by sme to hned asi viaceré 😀

mamaav
autor
18. nov 2014

máme tolko požičiek že už nemám reálne uvažovanie.provokačné to určite nieje,..teda nemala som to za ciel.
nerobí mi problém kupovat detom použité,pekné veci,skor mam pocit,že vlemi vela ide na potraviny,drogeriu,ja som doma,varím každý den,každý druhý.potrebovala by som tipy ako sa naučit šetrit.

mamaav
autor
18. nov 2014

@luciferkax to zdaleka ani nemaju-su velmi rozumné a ked poviem nie,tak nie.nikdy sa mi nerozplakali alebo dokonca hodili o zem...v tomto máme velké štastie

mnamko
18. nov 2014

fuha mne to vychádza že ti ostáva 24.500kč to je okolo 1000eur tak to teda nechápem ,že stohoto nevieš vyžiť zo všetkým všudy ja mám na mesiac 200eur-6000kč to je 6eur na deň-18kč

sono2
18. nov 2014

@mamaav tak... Ťažko povedať. Neviem aké sú vaše nároky. Asi si dať mesačne bokom peniaze na potraviny a žiť len z nich. My chodíme s mm raz do tyzdna na nákup. Pozerám akcie kupujem si do zásoby mäso drogérie všetko. Takto sa to nedá. Trebalo by riadny plán. Dá sa veľmi lacno variť.,. Ak sa fajčí prestať. My do reštaurácii nechodíme v rámci výletu ak tak. Telefón ked tak, nájsť lacnejší paušál . Internet . Neviem to bude asi všetko. Niečo si skúsiť dať mimo. Hneď na začiatku.

zdena12345
18. nov 2014

zijeme 3 z takeho prijmu co va ostava pozaplateni vymenovaneho aeste k tomu prerabame chalupu, takze z mojho pohladu vtipna otazka🙂

zumasi
18. nov 2014

@mamaav skuste si par mesiacov pisat uplne vsetko na co idu peniaze a sami uvidite na com utracate najviac a co by sa dalo skrtnut. a tiez dopredu na kazdy mesiac si spravit plan co sa bude za kolko kupovat, a hned odlozit co sa da, inak sa to minie.

sense
18. nov 2014

myslim ze je to dost provokacne alebo blby vtip pri prijme 42tis a vydajoch 25tis, este stale ostava 17tis na ine vydavky ....zo 17 tis kc (cca1tis e) ziju ine stvorclenne rodiny.....

jasminet
18. nov 2014

ostane vam 17tis (cca 600€) - podla mna na jedlo, skolku, sem tam vylet to uplne v pohode postacuje, aj par korun usetrit.... 😉

andrejka1974
18. nov 2014

@mamaav mat navyse 600 eur 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 wow to by som prijala 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 to ti musi zostat aj na dovolenku 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 my sme 7 a zijeme z 900 eur a vermi vieme to

mamaav
autor
18. nov 2014

nechcela som naozaj tento príspevok ako provkáciu..mrzí ma to.

sense
18. nov 2014

@mamaav pozri vyzit sa z toho da uplne v pohode aj s vyletmi , zabavou, kinom aj obcasnou restikou.....ak chce vediet ohladom potravin sprav si zoznam co naozaj potrebujes a podla zoznamu sa riad....my to robime takto najprv poplatime ucty, potom nieco malo bokom rezerva musi byt, kazdy mesiac urcitu sumu na poistky a dane za auta (zijeme v zahranici), kt. pridu 2x do roka a su to dost velke polozky, vyhradena urcita suma na stravu kt. dodrziavame hoci obcas treba aj vydavky na prach na pranie velke balenie, cistiace prostriedky, plienky, tie kupujem ked su v akcii 2-3 balenia, oblecenie podla potreby, a zvysok je na zabavu, kino, vylety, restika, dovolenka (v nasom pripade momentalne vzdy len na slovensko ) atd....

ivett1
18. nov 2014

@mamaav dá, len podľa toho, kde... v profile máš napísané Nemecko...ale peniaze máš prerátané na české koruny ...
ako ti už niektoré mamičky vyššie poradili ...možno postačí, ak si povedieš "domáce účtovníctvo"😉 ... pekne sa ti ukáže, kde míňate najviac a či sa dá v tomto smere ušetriť ... (niekedy nie...ale, tak budeš hľadať inú cestu...) ... myslím, že vyjde (z toho čo ti zostane 17 500 - 20 500 CZK cca 580 - 680€) aj na školu v prírode ... u nás je napr. zavedené, že sa platí na "splátky" ... minulý rok sme mali dve platby ... cca s polročným odstupom ... treba sa spýtať, či to u vás v škole nie je možné tiež ... čo sa týka predstavenia v kine, naše deti chodia asi raz - či dvakrát do roka zo školy 🙂 majú skupinové zľavy ... a sem-tam ich vezmeme aj my ... za odmenu, alebo darček k sviatku... potešia sa, ale našťastie nie sú (zatiaľ) veľkými kinofanúšikmi, asi ešte nedorástli, aj keď vek by už mali (6 a 8 rokov) ...majú radšej "domáce kino " ... podobne je to s divadielkom...
čo sa týka oblečenia, tak tam sa dá naozaj ušetriť, ak nakupuješ v bazárikoch😉 ... alebo v obchodoch - ale podľa vopred pripraveného zoznamu ...

darty13
18. nov 2014

@mamaav myslim ze Vam ostava dost penazi na vyzitie v pohode, my sme 4 clenna rodina a ked zaplatime co musime ( byt, hypo, poistky) tak mam na cely mesiac 300 €. moje deti chodia pekne oblecene, hraciek maju myslim dost a chladnicka je vzdy plna. Treba len sledovat akcie, vypredaje a nekupovat hovadiny a dokazes usetrit strasne vela penazi 🙂

dada1212
19. nov 2014

@mamaav čo už slovač, väčšina nepohne ani prstom aby sa mala lepšie, ale ak sa má niekto trocha lepšie, závidieť vedia...
príjmy máte veľmi v pohode aj povinné výdaje nie sú veľmi drastické vzhľadom na príjem, ja si myslím že máš asi ten problém že tých cca 20 000 skoro celých prejete, čo je fakt škoda, lebo dá sa aj za menšiu sumu stravovať výživne a pestro a ostatné peniaze sa dajú užiť alebo našetriť na niečo finančne náročnejšie.
odporúčam kupovať ovocie a zeleninu sezonnu,je zdravšia a aj lacnejšia, tá mimosezonna aj tak je len drahá a chuťovo nie dobrá a ani zdravá. takisto využívať akcie -variť podľa akcií,mať prehľad koľko stoja napríklad trvanlivé potraviny a ked je niekde dobrá akcia,kúpiť aj také množstvo čo vám vydrží na mesiac. dalej sú veľmi lacné múčne jedlá-či už na sladko alebo slano,jasné že z výživového hľadiska nie je zdravé ich jesť každý deň,ale raz-dvakrát týždenne môžeš zaradiť do jedálnička niečo čo bude všetkým chutiť a uvariť jedlo za pár korún. predpokladám že dosť veľa aj plytváte a hádžete do koša, to sa dá riešiť napríklad tým že zo zvyškov urobíš nátierky alebo varíš podľa toho čo ti ostane v chladničke, aby si to využila. veľmi dobré je aj mraziť,teda čast napríklad pečiva,šuniek atd odložiť do mrazničky, ak nevieš či sa všetko spotrebuje a ked je málo nie je problém to vybrať a za hodinu to môžte jesť.

simca06022011
19. nov 2014

@mamaav to musis vediet sama kam davas najviac penazi... podla mna z toho prijmu vyjde vsetko aj s vyletom deti a kinom, kludne aj kazdy tyzden. Ja mam prijem podobny a dovolit si mozem kupit vsetko a vsade, v bazaroch nenakupujem a tiez doma varime, nekupujem ani nahodou iba sezonne veci, kludne kupim bio maso za 20EUR a mam aj sporenie. Neviem preco mas pocit ze nevychadzate?