Študujem a som tehotná. Kedy mám nárok na príspevok?

atap
3. jún 2011

Baby, neviete odkedy má žena nárok žiadať dávky v tehotenstve?? Ja študujem - denné štúdium a mám rizikové tehotenstvo... Či v tomto prípade nie je možné žiadať o to skôr... Ďakujem 😉

barca127
3. jún 2011

@atap čo myslíš pod pojmom dávky v tehotenstve????

feb13
4. jún 2011

Vyslovene v tehotenstve sa neposkytuju ziadne davky. Existuje tzv. vyrovnavacia davka, na ktoru maju narok tehotne zeny - zamestnankyne, ktore kvoli tehotenstvu museli byt preradene na inu (menej rizikovu) pracu a kvoli tomu sa im znizil plat - ale kedze studujes tak to nie je tvoj pripad. Ak mas rizikove tehotenstvo, mas narok na PN, tym padom nechodis do skoly, ale ci ti socialna poistovna vyplaca za tu PN-ku nejake davky tak to neviem, podla mna studentom sa neplati iba zamestnancom a SZCO. Na matersku mozes nastupit o 2 tyzdne skorej, teda nie 6 ale 8 tyzdnov pred terminom porodu (alebo ak porodis este skorej tak odo dna porodu) a odvtedy mas narok na materske ale tiez ako sa to vyplaca studentom neviem.

asma
4. jún 2011

ahoj kedže nerobíš čo asi nie ked študuješ, tak máš nárok na príspevok na dieťa od socialky ale až odo mna porodu dieťaťa.. tak ako ja som nerobila už a mohla som požiadať malá sa narodila v marci a prvé peniaze sme dostali koncom aprila..
😠 😠 😠 😠 😠