Ahojte. Vedel by mi niekto poradit v tejto téme? Som študentkou 3. Ročníka Bc. Budem ďalej pokračovať no naskytli sa mi nejaké problémy a som nútenia si odniekiaľ požičať 2500/3000€. Vedeli by ste ma nabúrať kde by mi pôžičku dali? Pracuje brigádne.
@la_dolce_vita na školskej stránke máju len toto. No tie dátumy mi vôbec nesedia. Ja by som ju najlepšie potrebovala do konca roka
Tak sa to asi zmenilo, syn uz ma 31 rokov.
A nestudoval to co ty, takze mas vyhodu. Ale uz len januarovy termin podania stihas.
@la_dolce_vita no, len dovtedy nebudem mať moc čo jesť a platiť bývanie 🥹 nejako to musím vymyslieť
Chapem, skoda ze si nestihla ten oktober.
@la_dolce_vita praveze vtedy bolo všetko v poriadku. Pokazilo sa to začiatkom decembra
Dohoda o brigadnickej cinnosti (alebo ina dohoda) nie je akceptovatelna ako samostatny prijem v ziadnej banke, financnej institucii, takze jedine s nejakym rucitelom, resp. inou osobou, ktora ma akceptovatelny prijem.
Skola ako vidim, ti nesedi. Ak to potrebujes urgent, tak potom pripadne pozicat si od rodiny, vypytat si nejaku zalohu (ak je to mozne), pripadne skusit najst inu brigadu, kde vyplacaju denne. Malymi sluzbami ako upratovanie, vencenie psov...taky financny obnos rychlo neziskas.
Viac menej som skepticka, z ktorejkolvek moznosti okrem pozicat si od rodiny, ze je zrealizovatelna ASAP a hned.
@petamich ako mi nesedí škola? Rodinu už nemám…
No pises, ze terminy atd. ti nesedia a potrebujes to skor
@petamich pyta sa na studenstku pozicku a ta je pre studentov, cize prijem sa neriesi. Nema to nic s bankou.
@la_dolce_vita pyta sa na studentsku pozicku a ze si potrebuje "odniekial" pozicat a aby sme sa vyjadrili, kde by jej pozicku dali, takze som sa vyjadrila k ostatnemu odniekial nie k studentskej pozicke (plus pise, ze tie terminy k studentskej pozicke jej nesedia). Takze ostatne moznosti su standardne financne institucie, zvysit prijem, rodina...k tomu som sa vyjadrovala
@petamich aha, chapem, tak to suhlasim
To čo si odfotila je zo školského roka 2020/2021 over si najprv aké sú podmienky teraz.
@petamich termíny som sú pozerala na inej stránke
Za mňa tvoja najlepšia možnosť je ísť sa spýtať na študijné a vysvetliť im tvoju situáciu... Mali by ti vedieť poradiť aké sú tvoje možnosti, čo sa dá najrýchlejšie vybaviť, lebo stabilizačná pôžička pre ošetrovateľstvo sa vybavuje aj 3 mesiace... Keďže si tu dala ošetrovateľskú pôžičku, keby išlo do najhoršieho skús osloviť nemocnicu v ktorej robíš/plánuješ po škole robiť - nedajú ty 3000e na ruku, ale vedia ty posielať mesačne kapesne ak sa u nich rozhodneš po škole pracovať alebo poskytnúť inú podporu ak už u nich pracuješ
Rovnako, treba pouvažovať nad tým, či by si nemala radšej prerušiť štúdium alebo resp. požiadať o invidualny plán a chvíľu pracovať na plný úväzok
Zisti si priamo u vas v skole. Moj syn pred rokmi zobral s tym, ze som mu bola rucit. Bola to vyhodna pozicka, ale samemu by nedali.