V tejdo divokej situaci, kedy su ceny bytov astronomicke a stale rastu, sme sa rozhodli narychlo kupit byt.
Trosku vacsi nez nas, trosku lepsi, caka nas x mesacna prerabka. Ideme bez hypo
Odkedy sme kyvli na ten byt, nejem. Som v neskutocnom strese. Ze odchadzam z akehosi pohodoveho komfortu do neznama, svojpomocna prerabka... Co ak ta zmena nebude stat za to.
Rezervacny poplatok zaplateny, ale zmluva este nepodpisana.
Su toto normalne pocity? Viac sa bojim nez sa tesim.
Podľa mňa je to prirodzené, že máš stres. Komfort, na ktorý si zvyknutá vymeníš na niekoľko mesiacov za "stavenisko". Podľa mňa to môže byť skúška aj pre váš vzťah, keď budete mesiace žiť v nekomforte. Ja osobne by som ale do svojpomocnej prerábky NIKDY nešla, nedokázala by som mesiace žiť v byte, ktorý nie je čistý, v kľude. Radšej si priplatiť a dať si všetko urobiť firme a mať to rýchlo.
@queen_mary
@ivkazba bez hypo myslim tak, ze nam ju netreba, ze mame na to. Kym budeme prerabat byvat budeme v povodnom
Ja len ci tento stres neni akoze znamenie... Ze je to zle rozhodnutie. Vzdy som myslela ze kednieco kupime, budu to fanfary a ohnostroje. A miesto toho len stres plus nikomu z rodiny sa byt nepaci (pri hlavnom tahu je)
Juj ja by som sa na tvojom mieste tešila☺️😀 my byvame v podnájme ale tiež chceme riesit niečo vlastne nak negrciame peniaze do konala 😁
podla mna je ten stres normalny, predsa je to len velky zivotny krok ale tiez si myslim, ze ako nahle prejdete k samotnej prerabke, uz sa budes len vytesovat, ked nieco dokoncite isto to bude podla vasich predstav
Susedia na homeoffice sa potesia tej vasej pomalejnprerabke ti budu mat s deckami este vacsi stres ako ty
mne skor pride, ze ta odradili nazory tvojej rodiny 🙂 lenze to ti moze byt u prdele, oni tam byvat nebudu a ked vy ste v tom videli vyhody, tak preco by si sa nemala tesit? a ak sa vam tam bude zle byvat, kto povedal ze tam musite ostat do konca zivota? Tak sa proste odstahujete...my sme kupovali byt minuly rok v juli a teraz kupujeme iny, lebo sa tu zit neda...no boze, take veci sa stavaju 🙂 ziadne rozhodnutie nie je zle rozhodnutie, pretoze ta to vzdy minimalne nieco nauci....a skusenosti su na nezaplatenie 🙂
@katulastraka moze byt. Skor ze jej nasadili chrobaka do hlavy, a teraz ma z toho stres aj ona. Plus taka zmena prinasa nejaky stres sama o sebe.
@queen_mary my sme presne kvoli tomuto nikomu nepovedali, ze kupujeme iny byt :D lebo presne by mali debilne reci ze a preco, ci nam to treba, a zas dalsie stahovanie a bla bla bla...take reci vedia odradit cloveka
@katulastraka oni nam to strasne zhejtili, volaju tri krat denne. Oki, v niecom maju pravdu, vsetko ma plusy aj minusy
Po roku predavate? To ale musite platit tu dan zo zisku nie? Stahovat sa da vzdy, ale tych 5rokov skrz dan som myslela ze vydrzat musime
Myslím, že Tvoje pocity sú normálne a pochopiteľné. Kúpa bytu je veľký krok v živote, skôr by bolo divné, keby si to mala na háku.
Keď som ja kupovala starý dom v pôvodnom stave a predávala svoj byt, tak som tam svojich rodičov ani nechcela zobrať, aby si ho pozreli, lebo viem, že by ma odhovorili. A to mi naňho požičali peniaze. Boli to veľké nervy, byt sa nedarilo predať a čas tlačil... Ale zvládla som to a po čase určite neľutujem. Aj Ty to ber tak, že idete do lepšieho, prerobíte si všetko podľa seba...
autor: vies co budeme platit nejaku dan, ale nie prilis vysoku, vsetko sa da obist ked sa chce 🙂 da sa do kupnopredajnej napisat taka formulka, ze sme kupili nabytok do bytu a nejake prerabky, co su vlastne naklady ktore si odratas a potom z tej rozdielovej sumy platis dan...a ano vsetko ma plusy aj minusy. Neexistuje byt, ktory by mal len plusy. Rodinu ignoruj, ste obaja dost stari na to, aby ste vedeli robit za seba rozhodnutia, ich je do toho h... :D treba si aj v rodine urobit nejake hranice, pokial sa mozu starat do vasich veci a kde je to uz moc...aj ked z vlastnej skusenosti viem, ze kazde jedno staranie sa do veci inych ludi je moc, pokial ten dany clovek vyslovene nepoziada o radu alebo nazor
@katulienkax Toto som akurát chcela napísať... ja nič proti nikomu, sťahovala som sa v januári do polo prerobeného a ani ma nenapadne prerábať kým sa to neukľudní... susedia pod nami tiež začali prerábať a hneď som tam bola lebo vŕtali doobeda keď má malý online školu, nepočul ani slovo... takže som neváhala požiadala ich aby doobeda nevŕtali, poobede môžu a večer po 8 už tiež nie lebo malý spáva... a ja?? HO robím po nociach lebo to inak nejde... jasné chápem všetci by radi do nového, krásneho, prerobeného ale v tejto dobe keď sú všetci doma je to naozaj na guľku aj bez vŕtajúcich susedov...
ak by som mala nasetrene na tu prerabku, tak nemam stres. ak tu prerabku myslite tak, ze nieco nasporim a nieco za to potom prerobim....tak potom by som v tejto dobe neurcitej bola aj ja v strese.
Baby, ja nemam slov 😂😂🤦🤦🤦 cely ten strach pramenil z toho, ze cele sa to udialo pocas PMS 😂 z toho stresu mi to aj 5 dni meskalo, 10€ som minula na tehu testy. Denne som plakala ci to je dobry napad. Muz na nervy.
Jak mi prisli kramy, uz som vpohode a strasne sa tesim ❤️ mame to my zeny tazke 🤦🤦
Bez hypoteky a pomaly si to budete prerabat, hm. Z toho by som aj ja bola v brutualnom strese. My sme tiez kupili dom a mam z toho trochu stres, ale je ti normalny pocit z niecoho noveho.
Skor mi ten stres pride taky, ze ci do toho chces ist s partnerom a podvedome to nejako neodmietas 😅