Storno dovolenky - preplatenie poisťovňou

ivv8
29. jún 2024

Ahojte,

dnes sme mali cez CK letiet na dovolenku. Avsak od stvrtkovej noci na piatok teplotuje dieta aj ja. Pre dieta mi lekarka vystavila len potvrdenie ze ma byt v domacom lieceni. Ja som pre istotu isla na pohotovost / nestihla som kvoli detskej lekarke svojho vseobecneho/ a dostala som atb na 7 dni, mam anginu, odporuceny kludovy rezim.
Cize mam 2 papiere s tym ze diagnoza je napisana len na tom mojom. Otazka znie, musim ist v pondelok s dietatom znovu lekarke nech vypise diagnozu aj jej ? A dalsia, je potrebne aby som sa dala na ocr ? Pracujem z domu a nezvyknem si bravat OCR ani PN len neviem ci to poistovna uzna ked nebudem praceneschopna aj v soc. positovni?
Mate niekto s podobnym skusenosti ?
Dakujem.
Ide o europsku poistovnu.

ivv8
autor
29. jún 2024

@ivv8 A zabudla som dodat mam poistenie storno v plnom kryti- bez spoluucasti- vsetkych cestujucich.

kristinka92
29. jún 2024

@ivv8 Pozri si hlavne čo zahŕňa poistka, lebo niektoré poisťovne ti povedia, že v prípade choroby kryjú storno dovolenky, lenze nám sa stalo ze zrazu to bolo “no ale nie všetky choroby, iba život ohrozujúce stavy a vážne infekčné ochorenia”, taka bežná angína a v našom prípade šiesta choroba, nebola dôvodom na preplatenie storna.

ivv8
autor
29. jún 2024

@kristinka92 Nečakané náhle ťažké ochorenie alebo náhly ťažký úraz: ochorenie alebo úraz, ktorého vznik sa nedal predpokladať na základe predošlého zdravotné- ho stavu poisteného alebo jeho rodinných príslušníkov, ktoré nevyplývalo zo známej poruchy zdravia, ktorú po- istený alebo jeho rodinní príslušníci mali už pred uzavre tím poistenia a zároveň si vyžadovalo/l aspoň 5 dňovú liečbu podľa potvrdenia odborným lekárom a táto liečba si zároveň vyžadovala medikáciu liekom výhradne viazaným na lekársky predpis.

takto je specifikovane. Tak ja mam penicilin na 7 dni na lekarsky predpis, vysetrena som bola odpornym lekarom a dieta sice lieky nedostalo- lebo mala dobre crp ale je znatelne chora, cize ostava v domacom lieceni.

draculla
29. jún 2024

@ivv8 podla mna s anginou v poistovni neprejdes, nieje to tazke ochorenie

kristinka92
29. jún 2024

@ivv8 Neviem ti poradit 🤷🏽‍♀️tak minimalne si chorá ty a ty máš aj potvrdenie s liekmi, ale či poisťovňa nebude vymyslat? Nas zrušili že 6.ta choroba nie je dôvod…proste poisťovne…

ivv8
autor
29. jún 2024

@kristinka92 a aku poistovnu si mala prosim?

jazula
29. jún 2024

@kristinka92 Čiže podľa poisťovne ste s infekčným ochorením mali v pohode letieť? To je choré…

smajliica
29. jún 2024

Malo by stačiť potvrdenie pre 1 z rodiny. Nám poisťovňa zobrala aj normálne nachladnutie bez akýchkoľvek liekov ako dôvod necestovať. Do lietadla by ťa v takomto stave nepustili.

ivv8
autor
29. jún 2024

@smajliica a aku poistovnu ste mali prosim? tak ja mam potvrdenie pre 2 no od pondelka pojdem na ocr pre istotu

ceklis
29. jún 2024

@ivv8 ja si tiež myslím žeby malo stačiť potvrdenie diagnózy len jedného člena. Hneď spisuj podklady pre poisťovňu. Mne preplatila letenku v prípade že som mala žalúdočné problémy a vysoké teploty a mala som len obyčajný papier od lekárky. Žiadne lieky ani pn. Myslím, že vám dovolenku preplatí. Veď s atb nemôžeš letieť a ani byt na slnku a je to aj infekčné ako tu už bolo spomenuté v komentári vyššie. Nečakaj do pondelka a hneď postupuj podľa inštrukcií poisťovne.

zuzubb007
29. jún 2024

Priplatili ste si špeciálne 100% poistenie? Lebo základné pokrýva len 80%, že ti môžu zaplatiť, čiže tam sa dá o dosť peňazí prísť

ivv8
autor
29. jún 2024

@zuzubb007 ano priplatila

tykat
29. jún 2024

@ivv8 ja mam skusenost so synom, tri dni pred odletom ho rozbolelo ucho, mailom som informovala dr., predpisala kvapky, pri zhorseni prist na kontrolu, den pred odletom sa mu to v noci zhorsilo, v den odletu sme rano isli k dr. Vysetrila, predpisala lieky.

Islo o skolsky vylet (600€). Kontaktovala som cestovku, hned mi poslali tlacivo k poistke, vyplnila som tlacivo, dolozila spravu od dr (cely priebeh od zaciatku choroby), doklad o uhrade, cestovka to poslala poistovni s kopiou na mna a prilozili link kde som mohla sledovat stav vybavovania storna. Cca do 4 tyzdnov vybavili a poslali mi plnych 600€ na ucet.
Neviem ci ti to pomoze. Islo o Union poistovnu.

smajliica
29. jún 2024

@ivv8 ja som to platila kreditkou (ale naozaj kreditkou, čiže keď platím kartou sa mi to počíta ako dlh ktorý na konci mesiaca zaplatím). Ku kreditkám je základné poistenie, tak ja som to riešila cez to.

bosorkabb
29. jún 2024

Zavolaj na poisťovňu povedia postup. Záleží všetko od poisťovne a poistky.

abbey1
29. jún 2024

@ivv8 V prvom rade si mala hneď kontaktovať poisťovňu a dostala by si odpovede na svoje otázky.