Štipendium pre stredoškoláka na pobyt v zahraničí

gabrielarilla
30. jan 2018

Prosím, akými spôsobmi sa dá uchádzať o štipendium pre stredoškoláka na pobyt v zahraničí? Máte s tým nejaké skúsenosti? Vopred ďakujem!

abbey1
30. jan 2018

Ideálne je nájsť v zahraničí priamo školu, ktorá štipendium pre medzinárodných študentov poskytuje. Je ich celkom dosť, len každá má vlastné pravidlá. Niekde sú to výsledky žiaka, niekde i príjem rodičov,...tých posudzovaných faktorov môže byť niekoľko. Potom sú možnosti cez rôzne nadácie, Rotary club,...ale vždy sú tam určité špecifické podmienky. Nám sa vždy osvedčilo, hlavne finančne, nájsť priamo školu v zahraničí a jednať rovno s ňou. Ale zálezi i na fakte, ktorú krajinu preferujete.

deedol
30. jan 2018

Zavisi od krajiny, ale moj ziak napr. riesil toto: http://osf.sk/kategoria/granty-a-stipendia/stip...

hettinka
31. jan 2018

@deedol a aj to dostal? My uz sme toľkým písali odporúčania, papiere a nikdy nikto od nich stipko nedostal. Moja neter bola rok v zahraničí cez Rotary klub. Ale neviem, koľko platili a doma mali výmenného študenta.

deedol
31. jan 2018

@hettinka Minuly rok nie, tento rok este nevie. Hej, tiez furt pisem odporucania :-/

hettinka
31. jan 2018

@deedol ja mam s nimi aj osobnu zlu skusenosť, chcela som isť cez nich do UK na polročnú absolventskú stáž, brali vraj dvoch, bola som na pohovore zo Slovenska sama a aj tak ma nevzali ... podla mna je to tam cele cez známosti, alebo berú viac Maďarov, ked to je Sorosom založená spoločnosť.

juliet86
2. feb 2018

United world college. Leaf academy. Saia. Usa exchange program. Ministerstvo skolstva nadacia hlavicka. Nadacie zse tatra banky atd treba hladat