Ste tehotná a uznali vám poistku v Generali poisťovni?

mimi97
2. apr 2020

Ahojte chcela by som sa opýtať, ktorá ste tehotná a máte túto poisťovňu, či vám poistku uznali ? Platim si ju každý mesiac a je tam aj poistenie PN ,tak som si bola podať žiadosť. Som zvedavá vopred ďakujem a prajem pekný deň.

kristin987
2. apr 2020

Pekný deň, závisí od toho ako dlho máte uzatvorenú zmluvu- či ste už prešli cez tzv. čakaciu dobu na PN v prípade tehotenstva a či máte nárok na výplatu PN dávok aj od sociálnej poisťovne - ak áno, tak myslím, že by ste problém mať nemali 🙂

ivkazba
2. apr 2020

V Generali je pri tomto poistení a pri tehotenstve čakacia doba 9 mesiacov, takže ak máš poistenie viac ako 9 mesiacov od otehotnenia a netýkajú sa ťa žiadne iné výluky, tak nie je dôvod, aby ti poisťovňa neplnila.

janulienka192
2. apr 2020

@mimi97 napríklad v Metlife je čakacia doba dva roky.

kristin987
2. apr 2020

@janulienka192 na tehotenstvo 12 mesiscov ;)

mimi97
autor
2. apr 2020

@kristin987 generali mam od mája 2019 pred tým som mala novis ale prešla som tu lebo banka mi dala tú istú ponuku poistenia ako som.mala tam za výhodnejšie práve tu v poistovni.Preto sa pýtam lebo počula som,že niekoľko mesiacov vedela som,ze minimalne tri aale už prešlo viac našťastie tak by mi to mohli schváliť a ano už prešlo dávno 29dni PN uz dobré dva mesiace som doma no až teraz ma to napadlo,že mám vlastne poistenie Pn🙂

veonika303
2. apr 2020

Ja,som v Generali už tiež niekoľko rokov a keďže som na pn od 2.1 ki rizikovemu tehotenstvu normálne mi uznali pn každý mesiac im predložím kópie vyšetrení + papier na peniaze na konci mesiaca ...u mňa,žiadny problém nebol

mimi97
autor
2. apr 2020

@veonika303 mozem sa vás opýtať vyplatili Vám aj spätne od kedy ste PN alebo len od toho dňa od ktorého ste poslala a mala schválenú poistku? 🙂

veonika303
2. apr 2020

@mimi97 vždy mi príde od nich vlastne papier koľko eur mi vlastne poslali na účet ale vždy za cely mesiac od začiatku pn po konec mesiaca a ďalší mesiac zase príde papier koľko poslali za mesiac ale vždy musíš predložiť tie kópie bez toho asi ťažko

mimi97
autor
2. apr 2020

@veonika303 však to mi je jasné, že budem musieť predkladať samé to padať z neba nebude ;)

janulienka192
2. apr 2020

@kristin987 teraz možno,ja keď som si zakladala bolo 2 roky

barrilla
3. apr 2020

Manžel je poistovak. Tak viem, že okrem toho, čo už vyššie písali baby o cakacej dobe, je rozhodujúce, aj to kedy bola poistná zmluva podpísana, čím chcem povedať, že stále sa menia poistné podmienky. Je potrebné naštudovať si SVOJU zmluvu, poistné podmienky. Hlavne osobitne.

kristin987
4. apr 2020

@mimi97 neviem presný dátum podpisu zmluvy a dátum vzniku PN, preto ťažko povedať či prešlo potrebných 9 mesiacov keďže vravíte, že už 2 mesiace ste PN, ale vyjadrenie vám poslu a uvidíte a snáď teda bude plnenie ;)

mimi97
autor
5. apr 2020

@kristin987 pisala som hore vyššie v máji 2019 som podpisovala zmluvu🙂

mimi97
autor
5. apr 2020

@barrilla a viete mi prosím povedať koľko času trvá poisťovňi vyjadrenie ? Vopred vám ďakujem.

barrilla
5. apr 2020

@mimi97 dnes je všetko inak, takže ťažko povedať. Nikto nevie, koľko ľudí pracuje, koľko žien je doma s deťmi, koľko je v karanténe a pod.

kristin987
5. apr 2020

@mimi97 tomu rozumiem, len ide o dni 🙂

mimi97
autor
6. apr 2020

Ahojte kočky no a teraz potrebujem poradiť. Volala mi dneska pani s poistovne, že aj ked splnam podmienky 9 mesiacov čakacej doby tak mi nemôžu potvrdiť poistku lebo som marodku začala 13.1 a to bolo 7 mesiacov vtedy čakacej doby.Poradila mi aby som šla za lekárom a zrušila marodku z januára a aby mi dal nový dátum napríklad od dneska to je jedno lebo už mi doba prešla len ked som začala pn som bola v procese.Mate stym niekto skúsenosť?