Ahojte chcela by som sa opýtať, ktorá ste tehotná a máte túto poisťovňu, či vám poistku uznali ? Platim si ju každý mesiac a je tam aj poistenie PN ,tak som si bola podať žiadosť. Som zvedavá vopred ďakujem a prajem pekný deň.
V Generali je pri tomto poistení a pri tehotenstve čakacia doba 9 mesiacov, takže ak máš poistenie viac ako 9 mesiacov od otehotnenia a netýkajú sa ťa žiadne iné výluky, tak nie je dôvod, aby ti poisťovňa neplnila.
@mimi97 napríklad v Metlife je čakacia doba dva roky.
@janulienka192 na tehotenstvo 12 mesiscov ;)
@kristin987 generali mam od mája 2019 pred tým som mala novis ale prešla som tu lebo banka mi dala tú istú ponuku poistenia ako som.mala tam za výhodnejšie práve tu v poistovni.Preto sa pýtam lebo počula som,že niekoľko mesiacov vedela som,ze minimalne tri aale už prešlo viac našťastie tak by mi to mohli schváliť a ano už prešlo dávno 29dni PN uz dobré dva mesiace som doma no až teraz ma to napadlo,že mám vlastne poistenie Pn🙂
Ja,som v Generali už tiež niekoľko rokov a keďže som na pn od 2.1 ki rizikovemu tehotenstvu normálne mi uznali pn každý mesiac im predložím kópie vyšetrení + papier na peniaze na konci mesiaca ...u mňa,žiadny problém nebol
@veonika303 mozem sa vás opýtať vyplatili Vám aj spätne od kedy ste PN alebo len od toho dňa od ktorého ste poslala a mala schválenú poistku? 🙂
@mimi97 vždy mi príde od nich vlastne papier koľko eur mi vlastne poslali na účet ale vždy za cely mesiac od začiatku pn po konec mesiaca a ďalší mesiac zase príde papier koľko poslali za mesiac ale vždy musíš predložiť tie kópie bez toho asi ťažko
@veonika303 však to mi je jasné, že budem musieť predkladať samé to padať z neba nebude ;)
@kristin987 teraz možno,ja keď som si zakladala bolo 2 roky
Manžel je poistovak. Tak viem, že okrem toho, čo už vyššie písali baby o cakacej dobe, je rozhodujúce, aj to kedy bola poistná zmluva podpísana, čím chcem povedať, že stále sa menia poistné podmienky. Je potrebné naštudovať si SVOJU zmluvu, poistné podmienky. Hlavne osobitne.
@mimi97 neviem presný dátum podpisu zmluvy a dátum vzniku PN, preto ťažko povedať či prešlo potrebných 9 mesiacov keďže vravíte, že už 2 mesiace ste PN, ale vyjadrenie vám poslu a uvidíte a snáď teda bude plnenie ;)
@kristin987 pisala som hore vyššie v máji 2019 som podpisovala zmluvu🙂
@mimi97 tomu rozumiem, len ide o dni 🙂
Ahojte kočky no a teraz potrebujem poradiť. Volala mi dneska pani s poistovne, že aj ked splnam podmienky 9 mesiacov čakacej doby tak mi nemôžu potvrdiť poistku lebo som marodku začala 13.1 a to bolo 7 mesiacov vtedy čakacej doby.Poradila mi aby som šla za lekárom a zrušila marodku z januára a aby mi dal nový dátum napríklad od dneska to je jedno lebo už mi doba prešla len ked som začala pn som bola v procese.Mate stym niekto skúsenosť?
Pekný deň, závisí od toho ako dlho máte uzatvorenú zmluvu- či ste už prešli cez tzv. čakaciu dobu na PN v prípade tehotenstva a či máte nárok na výplatu PN dávok aj od sociálnej poisťovne - ak áno, tak myslím, že by ste problém mať nemali 🙂