Sťažnosť na banku

17. feb 2022

Dobrý deň chcem sa spýtať. Stala sa mi taka situácia. Prekonala som covid mala som ťažký priebeh a po ňom mam problémy s dýchaním. Doktorka mi dala potvrdenie ze nemám nosiť respirátor pretože som nedokázala dýchať v ňom a skoro som omdlela. Dnes som bola v banke a mala som obyčajne rusko keď prišla za mnou pani a povedala mi ze si mam okamžite nasadiť respirátor. Vysvetlila som jej ze lekárka mi zakázala nosiť respirátor zo zdravotných dôvodov na čo mi pani povedala ze ju to nezaujíma ze si mam nasadiť respirátor ze sú pod kamerami. Ja som to odmietla keďže som mala papier od lekárky. Na to má požiadala aby som okamžite odišla z banky co som odmietla pretože som potrebovala súrne poslať peniaze. Zavolala na mňa SBS ktorá má mala vyviesť z banky tak som im znova vysvetlila o co sa jedna. Absolútne somnou nehovorili vyviedli ma von ako nejakého zločinca. Chcem podať sťažnosť pretože nikde inde s tým problém nemali. Neviete mi poradiť ako spísať také niečo?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diamond007
17. feb 2022

Nechcem ti nič kázať a nesúhlasim s tým, ale je to nariadenie banky, bohužiaľ s tým nič nespravis. Majú také podmienky pri vstupe, sťažovať sa môžeš ale s tým neuspejes.

andrejka1974
17. feb 2022

Keď sú také nariadenia musíš ich dodržiavať a peniaze vieš poslať aj cez účet a vložit si ich v bankomate proste s timto nepochodis

autor
17. feb 2022

@diamond007 takže ak im tam skolabujujem sú vyškolený na to aby mi podali prvú pomoc ci radšej budú čakať na sanitku? V žiadnej inej banke s tým problém nemajú. Povedala som jej ze nikde nemajú napísané ze nemôžem vojsť do miestnosti v Rusku

ukulela
17. feb 2022

Len do buducna, ja by som asi vzdy pri vsupe niekde upozornila, ze zo zdrav. Dovodov tolerujem len rusko a ukazala papier. Myslim, ze v takom pripade sa budu od zaciatke spravat inac. V tomto pripade by som pisala staznost mailom s adresou na riaditela pobocky a aj na centralu. Msl by tam byt nejaky kontakt urcite..

lija22
17. feb 2022

v dnesnej dobe okamzitych platieb, kde peniaze dojdu za par okamzikov sa trepes do banky? naco si robis starosti, ved vyuzivaj co je pristupne na ulahcenie. Napisala by som tuto skusenost normalne na ich infolinku so ziadostou o preverenie ich konania. pripis cas datum

diamond007
17. feb 2022

Ja ťa chápem a nahnevalo by ma to rovnako.

petulda333
17. feb 2022

S pristupom nesuhlasim,aj ked chapem,ze to musia dodrzat. No zas mi nevrav,ze tych 5min by si v respiratore nevydrzala. Tomu neverim

petulda333
17. feb 2022

A doplnim,som silny alergik,v lete mi bolo blbo a ked bolo rusko povinne vonku,mne bolo hrozne. No zvladla som. A tiez mi po korone ostali problemy s dychanim. Tiez sa mi horsie dycha,ked je to zle,tak ho trochu odtiahnem,nadychnem sa a nasadim. Tych 15min na nakup to dam v pohode

zuzanaete
17. feb 2022

Ja ta chapem a bola by som nahnevana. Jedna vec su nariadenia, druha vec triezve zmyslanie a ludskost. Kludne posli staznost. Aspon niekto sa bude musiet trosku nad tym zamysliet a mozno to bude podnet na zmenu pravidiel v danej banke, ze budu akceptovat vynimky.

caroline_
17. feb 2022

@zuzanaete suhlasim,tiez by som sa okamzite stazovala asi vsade kde by to bolo mozne

basska_b
17. feb 2022

Existuju aj komplikovane prevody na zahranicne ucty... zmenila by som banku, keby sa ku mne takto chovali. A zial, tvoju staznost dostane nejaky brigadnik na infolinke,ktory to hodi do kosa... skor by som sa stazovala veducemu pobocky a to si mala spravit priamo na mieste. Vacsinou sa zalaknu, lebo je to ich nadriadeny...

sissy27
17. feb 2022

Podľa mňa si zbytočne dramatická a akoby som to… nevieš čo so sebou. Na jednej strane sa budeš ľutovať, že máš po covide problémy a nemôžeš respirátor, ale na to aby si sa v 21.storočí trepala do banky kade tade poslať peniaze a ešte sa tam hádať o rúško, na to silu máš? Internet očividne máš, tak si mohla mať dávno zriadený internetbanking a poslať prachy aj z postele. Respirátory už dnes robia tenšie ako rúška a tých pár minút v banke by si v ňom vydržala úplne bez problémov.
Tak a teraz píš listy, na riaditeľa pobočky, na ústredie banky, do NBS a aj na ministerstvo financií, a nezabudni sa taká nemohúca po covide trepať aj na poštu a robiť problémy aj tam, nie že si to uľahčíš a pošleš mailom 👌

vlastnynazor
17. feb 2022

Tiez si myslim, ze 5 minut v klimatizovanych priestoroch sa da vydrzat v respiratore i takym, kt.sa pri chodzi zadychaju (ale tak moj nazor je ovplyvneny tym, ze viem v respiratore fungovat aj pri rychlej chodzi. Keby raz zazijem i momenty, ze to neviem udychat, tak by som zrejme rozmyslala inak). A zial, je to nariadene opatrenie, tak ho pani v banke/SBS dodrziavali. Ked bolo platne opatrenie, ze zdravy, ale nevakcinovany clovek nesmel ist napr.do elekra, odevov..., tak aj ked to nedavalo zmysel, tak ak obchod nechcel mat zle, tak to dodrziaval, bezohladu nato ci stym aj dotycny zamestnanec suhlasil. Pamatam, ked som frflajuc vytahovala covid pass a predavacka ala straz pri dverach povedala vystiznu vetu, ze ona stym nesuhlasi, ale nechce prist o robotu. Zrejme to iste uvazovanie mali i v banke.

karelova
17. feb 2022

@sissy27 podpisujem sa pod to 👍

kandelabra
17. feb 2022

neskutočné čo tu niektoré píšete. Tak pani má zdravotné problémy, nesmie respirátor ale aj tak mala aspoň rúško, a potrebuje ísť do banky, a vy ju tu spucujete pod čiernu zem, že mohla vydržať a že nemá ib? Ako nepoviem, keby to bol dáky ignorant čo to má celé na háku tak ok, máte pravdu, ale tu pani má čakať že niekde odpadne lebo ľuďom už fakt preskočilo a nevedia pochopiť ani s lekárskym potvrdením čo je vo veci? A nie všetko sa dá vybaviť cez ib, napr na poslanie sumy väčšej ako denný limit tam treba ísť osobne (teda aspoň bolo, pár rokov dozadu).
Týmto naozaj nechcem nikoho uraziť ale hlava mi to nebere...

hindakus
18. feb 2022

Nežijem na Slovensku, ale mrzí ma, že je to tam tak vyhrotené ... a nechápem.

vevesh
18. feb 2022

@petulda333 asi si to nezazila a bud rada- ako tehotna som to v respiratore neudychala. Nie kazdemu tie masky robia "dobre" a je to bezproblemove... ak ma raz na to oficialny papier, tak to maju akceptovat.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diamond007
18. feb 2022

@miriam11 musí??
Takže banka keď si dá do vstupu podmienok že len Slováci tam môžu vojsť tak pani keď bude z čiech ju pustia? Nie. Je to ich nariadenie, majú to na vstupe.
Opakujem, neobhajujem ale je to tak akoby si niekto dal že môžu vstúpiť len biely, dvojruky, bez detí atď ... Je to pobočka banky, tu niekto vlastní a dáva rozhodnutie na vstup. tak ako do baru nepustí SBS ozrateho, prípadne ho vyvedú, tak môže v banke niekto vyššie určit aj bezdovodne že TY tam nebudeš.
Treba ich podmienky akceptovať.
Aspoň sa ukázalo ako ľudia slúžia bankám a nie banky ľuďom 🙂 určite to neobhajujem, iba možno ukazujeme iný pohľad na danú situáciu.
Koniec debaty

madeline1
18. feb 2022

Ano, mala si papier od lekarky, na druhu stranu by si urcite za pol hodinu neomdlela, najma nie v papierovom respiratore. Zvlastne vybavovat si na toto papier. Zaroven, Kazda institucia ma svoje interne predpisy treba ich dodrziavat. Ak s tym mas problem, skus internetbanking.

petulda333
18. feb 2022

@vevesh zazila,pisala som to vyssie. Ale tych 5min to vydrzi kazdy.

petulda333
18. feb 2022

@diamond007 tak ako respektujeme,ze nepojdeme so zvieratom,zmrzlinou,na korculiach atd. Tieto zakazy nikomu nevadia

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikazuko
18. feb 2022

Ja by som zmenila banku. Sú určite pravidlá a banka ich musí tiež dodržiavať,nie si dávať svoje vlastné (čo sa týka covidu).

vevesh
18. feb 2022

@petulda333 nevydrzi- 2x som odpadla a raz sa zgrcala. Doteraz mam problem pri niektorych ventilaciach udychat v maske najnevyhnutnejsi cas. Takze nie, nie kazdy vydrzi 5 minut.

tatianna56
18. feb 2022

nevieme ake maju prikazy, je to tazko. no chapem ta, ze ta to rozculilo, no aj tak si myslim, ze tou staznostou proste nevyriesis nic, len sa ti mozno na dusi ulavi. no zas ano, malo by sa mysliet aj na taketo pripady, ked by mali platit nejake tie vynimky

luccija
18. feb 2022

A čo dosiahnes?napíšu nejaký ospravedlňujúci list, alebo niečo, že zamestnanec postupoval podľa pravidiel a pod...alebo napíš a rovno im daj vedieť, že ruská účet