Ahojte, v decembri 2019 mi skoncila 6 rocna doba na stavebnom sporeni a mam tam nasetrenu takmer celu cielovu sumu.
Pracovnicka v PSS mi povedala, ze nemozem ju rozdelit ani nic s nou urobit iba zrusit a vybrat vsetky peniaze.
Vie mi niekto poradit ci je to pravda alebo ma len chce donutit na uzatvorenie novej zmluvy, aby mala proviziu.
Dakujem za odpoved.
@milamamicka2018 neviem ti poradit,ale zo skusenosti z pss dobre robis,ze si overujes informacie. Su to bohapusti klamari a vyhody ti neodprezentuju,len to,co je pre zastupcu vyhodne.
pohladaj inu pracovnicku....nam zaciatkom minuleho roka navýsila cielovu sumu, myslim ze za 10,-€ poplatok a setrime dalej
Ak máte takú starú zmluvu predpokladám ze mate úrok na sporení ešte 2% a takéto zmluvy dnes už nedávajú. Ak peniaze veľmi nepotrebujete a chcete sporiť ďalej tak sporte ďalej. Cieľovú sumu by vám mali navýšiť (poplatok podľa toho o akú sumu navýšite) ale pre istotu sa pýtajte na to, či vám navýšenie cieľovej sumy nezmení tarifu z tých 2% na menej. Tak isto sa opýtajte, či sa vám nezmení dátum uzatvorenia tým navýšením.
@milamamicka2018 a myslim ze spominala, ze nie je problem ho rozdelit......naozaj zalezi na koho trafis
@juliankaaa pri rozdelení príde o úroky ak má zmluvu 2% keďže tieto zmluvy už nedávajú už sú iba z menším úrokom (neviem teraz presne akým) ak sa delí zmluva nová s aktuálnym úrokom tak potom jej zostáva úročenie rovnaké a nepríde o peniaze. Záleží akú má tú tarifu úročenia.
skús si nájsť inú poradkyňu. Ak peniaze nepotrebuješ, spor dalej na tento svoj účet, alebo ich tam nechaj a budú sa úročiť. Nová zmluva určite nebude taká "výhodná" ako stará. Rozdeliť by sa malo dať, ale po rozdelení to bude nová zmluva. To 6 ročné obdobie neznamená, že zmluva ti končí (tam nie je stanovený dátum ukončenia) môžeš sporiť aj xy rokov. To len znamená, že po 6 ročnom sporení môžeš vybrať všetky nasporené peniaze na účte aj so štátnou prémiu a nemusíš dokladovať účel použitia, samozrejme ak neberieš úver.
@kvevka Ahoj, prosím, vieš mi poradiť ako to je v prípade, že chcem vybrať len časť sumy, ktorú mám na účte? Bude mi ďalej pokračovať tá istá zmluva (2% úrok)? Máme účet od r.2013. Je pravdivá informácia, že ak vložím sumu 2800€, a potom zruším, dostanem celú štátnu prémiu (vyplatia ju v r.2022)? Ďakujem 🌷
Ahojte, pracujete niektorá aktuálne v PSS? Potrebujem poradiť ohľadom zmluvy po 6 ročnom sporení... ďakujem 🙂
@maculkac Dobrý deň. Ja síce v PSS nepracujem, ale kľudne sa pýtajte. Ale základná informácia, ktorú dávam klientom, ktorým končí PSS a peniaze môžu vybrať bez poplatku je, aby ich určite vybrali a peniaze za investujeme inde. Ak Vám v tejto dobe zarobí produkt 2%, nedosiahli ste ani úroveň inflácie a tým pádom sa peniaze nezhodnocujú.
je tu niekto kto bral v poslednom roku/dvoch úver z PSS? mala by som nejaké otázky. Ďakujem.
@milamamicka2018 Nepovedala Ti pravdu. Riešila som to v decembri.
@milamamicka2018 nechapem, vsak ti povedala ze ju mozes jedine zrusit, tak si ju daj vyplatit na ucet. Nikto ta nenuti uzatvarat novu. Aj tak je uz maximalne nevyhodna.