Ahojte, moc sa do tychto vecí nevyznám. Babka mi od malička davala na sporenie peniaze. Samozrejme, že k tomu účtu mala prístup moja mama. Ja mám teraz 20 a niekedy padne reč od mojej babky k mojej mame, že koľko je na tom stavebnom. Ja som dávno našla výpis po roku, že na účte boli peniaze v mínuse. V 18 som si chcela spraviť vodičák a babka vravela, že si mám vybrať a zaplatit si ho zo stavebného. Lenže mama je na túto tému háklivá a vymýšla si podľa mňa(možno nejaké penaize vložila aj ona) a hovoeila, že mi na to nevystačí.. vtedy som za vodičák okolo 600€ platila a dal mi na to moj dedko. Dnes sme sa o tom tiež bavili a babka, nech sa idem opytat kolko tam mám lenže mne príde dosť trápne tam ist a strapnit sa tam, aby mi povedali, že tam sú peniaze v mínuse. Neviem ako takéto sporenie funguje a mame sa samozrejme táto debata nepáčila a povedala, že tam peniaze sú. Dá sa nejak zistiť koľko tam mám, všetky výpisy mama rýchlo berie a to bolo par rokov dozadu, čo som našla ten výpis s mínusom. Najlepšie nejak online pomocou OP alebo tak. Ja som s tým stotožnená, že budem musiet po mame vyplácať dlhy a ona sa somnou o tomto odmieta baviť pritom sú to moje peniaze.
@solange7 babka
@solange7 ale momentalne uz neposiela
Tak preco chodia vypisy z babkinho stavebka tvojej mame?
@solange7 chodi to do nasej schranky a ona kazdy den chodi pozerat schranku a vela krat moju postu z niecoho co som neocakavala brala a otvarala tak ako to stavebne..vtedy som to nasla este ked som mala tak 16 asi
@solange7 odvtedy som nic takto nenasla a je mi ozaj trapne sa jej hrabat vo veciach aj ked tam vlastne jej moja posta nema co robit..nikdy sa somnou o tomto nemienila bavit a vzdy sa snazila rychlo tuto temu ukoncit
Ked ten ucet zalozila tvoja babka, tak chodte spolu do pss alebo kde je ten ucet zalozeny a mozete sa spolu informovat. Mama o tom nemusi vediet.
Pokiaľ je stavebné sporenie na tvoje meno, po dovŕšení plnoletosti už môžeš disponovať účtom. Aspoň u nás to tak bolo. Sporenie som deťom založila ja, keď mali 18, už disponovali sporením sami. Máme stavebné sporenie v PSS. Skús zabehnúť na pobočku s občianskym preukazom s skús sa informovať.
Úplne normálne chod a informuj sa...ja som tiež antitalen do takýchto veci ale teda vždy idem spýtam sa a vypytujem...si musia pomyslieť niekedy🙄😁 takže smelo!!!
@rik01lulaka to ano ja aj vela krat planujem len ked som videla tie vypisy tak sa tam nechvem prepadnut od hanby ked mi oznamia ze tam nic neni 🙈
@zaba21 s babkou to je komplikovane je na voziku a nevie ist ani sama a so schodolezom ja vobec neviem narabat z 8 poschodia🙈 pojdem asi sama aj ked no..
Nevidím dôvod na to, aby si sa prepadla od hanby...za mňa asi toľko, že ak by mi povedali, že tam je mínus pýtala by som sa ako k tomu mohli dôjsť a tak...
Uplne normalne proste povedz pravdu. Dobry den, babka mi zalozila sporenie pred xy rokmi, doteraz mala k tomu pristup moja mama, s nou momentalne nie som v kontakte/nemame najlepsie vztahy, tak som prisla sa informovat, ci ten ucet este existuje a ci vobec nieco na nom je. Tie zeny tam maju tolko ludi a vselijakych pripadov, ze ty s tvojim uctom im budes uplne ukradnuta a ci tam budes mat nulu alebo desat tisic, ked dojdu vecer domov z roboty uz si davno nebudu pamatat.
A kto ten ucet zalozil?