Ahojte, prosím Vás, podala som si žiadosť na SFRB na kúpu rodinného domu od developera a prišla mi zo SRRB už výzva na odstránenie nedostatkov. Problém je v tom, že developer chce nejaké finančne prostriedky navyše, za to, že tieto nedostatky odstráni lebo je to pre neho časovo náročné.
Avšak sám developer ponúkal možnosť financovania cez sfrb, na internete ma videá, ze všetky starosti nech nechajú ľudia na neho, všetko vyrieši čo sa týka sfrb. A teraz si za to pýta odo mna peniaze…
Stretol sa niekto s niečím podobným?
@colsami vsetko malo byt bezplatne. Som však prvá, pri ktorej riesia SFRB, nevedeli čo ich čaká. Domy sa im nepredávali tak dali možnosť financovania aj cez SFRB a hovorili, že su ochotní čakať, kým im dôjdu financie od SFRB, s ničím nebol problém, so všetkým boli nápomocní. Došla im však trpezlivosť, keď mi teraz poslali zo SFRB výzvu na odstránenie nedostatkov a povedali zrazu, že chcú za to peniaze. Kúpnu zmluvu už mame dávno podpísanú a nie je tam nič ohľadom platenia niečoho navyše za to.
Mužov kolega chceli úver.Vzali sa všetko pre šfrb všetko splnili a zistilo že nejaký datúm nesedel už nedostanu zamietli im. Toto je veľmi prísne šfrb a veľmi veľa papierov ako píše colsami.Ak to nei je klasicka banka je väčši úrok a v šfrb je sice menši úrok ale veľmi veľa papierov a nesmieš nič zabudnuť je to veľmi prísne.
@adi_17 smiem sa spýtať o aké domy sa konkrétne jedná? Ďakujem 🙂
@adi_17 to je OK ze vsade pise ze to vyriesi - mala si s nim riesit vcas, ci to je vramci ceny nehnutelnosti ako servis "zdarma" k tomu, lebo inak samozrejme ze nebude svoj cas investovat len tak za panboh zaplat. A ze okolo toho sfrb je kopa papierovaciek a vybavovaciek - na to naozaj cas potrebujes.
Takze nevidim na tom nic divne, len vasu chybu, ze ste si vopred nezistili, ci za tie sluzby bude chciet (a kolko) platit.