Dobrý deň, chcem sa spýtať, či máte niekto skúsenosti so ŠFRB.
Som sama s malým dieťaťom na RD. Chcela by som pre nás domček, nakoľko nemáme nič vlastné.
Pozemok mám darovaný.
Vedel by mi niekto poradiť?
Ďakujem pekne.
@melanta ďakujem, chcela som či má niekto reálnu skúsenosť.
Stránku mám naštudovanú.
Ale napísať vie každý pekne.
Realita avšak býva iná.
@katrinka149 ja mam momentalne skusenost, a poviem ti je to jeden bordel, ktory sa taha uz vyse polroka a vysledok je v nedohladne, ich pristup je jedna katastrofa
@katrinka149 že domček
@michal711 snáď sa Vám uľavilo
@liz_lemon ďakujem, aj som si myslela, že to nebude také ružové, preto som chcela reálnu skúsenosť.
@katrinka149 som slobodná matka s jedným dieťaťom, 25.5. som podávala žiadosť na kúpu bytu, pred 2týždňami mi prišlo schválenie 😉 na moje očakávanie, to bolo jednoduchšie a rýchlejšie ako som si myslela, takže toľko iba moja skúsenosť, pokiaľ máte všekto naštudované a žiadosť vypísanú tak ako má byť, nie je dôvod na zlú skúsenosť, omeškanie a už vôbec nie katastrofu ako spomínala pani vyššie......
@veronkas666 pozdravujem, my sme podávali v podobnom čase žiadosť, mali sme tam nejaké nedostatky, takže ešte nemáme odpoveď, chcela by som sa spýtať, o koľko ste žiadali € ak to nie je tajné a mali ste nejaké chyby alebo všetko v poriadku a či Vám to shválili tak rýchlo bez známosti ? Ďakujem 🙂
@michalea29 Pekný deň želám, úver 150 tis. €, žiadosť som mala bezchybne vypísanú, nakoľko k nej nemali žiadnu pripomienku. A známosť žiadna, ani na MÚ, ani priamo na ŠFRB. Všetko poctivo, šfrb som začala riešiť v januári a trvalo mi to takmer 5 mesiacov, od nájdenia nehnuteľnosti, doštudovania si zákona až po samotné vypísanie žiadosti, Je to vec taká, že keď to už začnete riešiť, radšej si vyhraďte na to dostatok času, aby sa nestalo práve to, čo sa stalo Vám, že tam budú nedostatky, potom sa tá doba neskutočne predlžuje, a teda poviem Vám nestojí to za to. Držím Vám každopádne palčeky, aby ste mali rozhodnutie v rukách a boli s ním spokojná. 🙂
@veronkas666 nedostatky sme mali bohužiaľ kvôli predávajúcemu v kúpnej zmluve, z našej strany aj keď to bolo rýchlo zbúchané bolo všetko ok 😅 a prosím Vás ešte aké ste mali poradové číslo ?
@veronkas666 no, hlavne ze si najprv pisala, ze to u teba trvalo od 25.5., a teraz pises, ze od januara, so SFRB to trva cele mesiace, oproti komercnym bankam su 100 rokov za opicami
@liz_lemon aj keby to trvalo rok, tak sa nám to oplatí, ktorá banka dá 1% úrok na 40 rokov ?
@michalea29 ano, samozrejme, ze sa to oplati, ale v dnesnej dobe su uz ludia zvyknuti na ine spravanie, tato skusenost ma vracia do davnej minulosti
@liz_lemon ked ides komentovat, najprv si precitaj s porozumenim to, co som napisala, 25.5 bola zaslana ziadost a trvalo to do 30dni kym dali odpoved, od januara riesim sama so sebou hladanie bytu, atd….. za opicami su ine veci nie sfrb 😉
Tu máš podmienky a všetky parametre. Preštuduj si, či spĺňaš podmienky. Je to tam spísané veľmi jednoducho a jasne.
https://www.sfrb.sk/ziadatel/byvajte-vo-svojom/