Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
@pasivninvestovanie najviac sa obavam že zaplatím rezervačný poplatok podpíšeme zmluvu a nakoniec z nejakeho dovodu mi to zamietnu prídem o rezervačný poplatok . Toho sa obavam
Ahoj, my tento rok tiež plánujeme požiadať. Podmienky by sme s manželkou mali spľňať, dom kupujeme za 200.000€ s tým, že podľa posudku na sumu vyššiu ako 1,3 násobok úveru (max teda 180.000€) by sme mali dostať 100% kúpnej ceny, zvyšok platíme zo svojho. Tiež sa ale obávam toho, že to začneme riešiť a zložíme zálohu (bez toho asi nikto nebude držať nehnuteľnosť) a nakoniec nám to neschvália/prečerpá sa rozpočet alebo to bude jednoducho dlho trvať a “prepadne” dátum úhrady alebo niečo. Skúsiť to ale aj tak chceme, čo najskôr, aby bola šanca na rýchle a úspešné schválenie čo najvyššia 🤷♂️ … podľa info z podcastov priamo so šéfom ŠFRB sa vraj čaká v priemere dva týždne na schválenie a následne možno ďalšie dva na otovrenie účtu a pod. Ťažko povedať, či je to naozaj tak. Vraj do 2-3 mesiacov max, no viem, ako to občas (väčšinou) na našich úradoch chodí…
My sme žiadali pred mesiacom ale zatiaľ žiadna odpoveď či schvaľujú či nie
@deniska2011 maju nato 45prac. dni od dorucenia ziadosti. Snad sa Vam coskoro ozvu. 🙏Dajte vediet potom
@michal711 Oni tie rozpocty casom menia, teraz tam svieti 20mil:
https://www.sfrb.sk/wp-content/uploads/2024/03/...
@cucua odpoveď prišla skor ako 45 dni bolo to cca 30
@deniska2011 super
@deniska2011 dúfam, že Vám to dobre dopadlo🙂 mne žiadosť zaevidovali v pondelok , tak budem čakať a dúfať 🙏
@deniska2011 Ahoj, keďže to máš už za sebou a my s manzelom sa snažíme ešte v tom len zorientovať, veľmi by si mi pomohla, ak by si mi vedela objasniť čo sa tu rozobera 🙂 Máme vybratu nehnutelnost v sume 170tis, ktoru by sme chceli 100% financovat so ŠFRB čo podla webu sfrb by nemal byť problem. Zaujal ma však bod čo tu bol spomenuty ohladom nejakeho 1,3 nasobku. 🧐 Žiadali ste o celu kupnu sumu nehnutelnosti a dali vám ju? Zaroveň nas pri jednom projekte byvania upozornili, že vraj sfrb ziada zalozenie napr rodicovskym domom.. stretli ste sa s takym niecim? Volala som dokonca na sfrb a nic take nam tam nepovedali. A tiež som to chapala tak, ze rozhodnutie o schvaleni pride az cca v decembri a teda aj €.. Vam to schvalili a mozete € cerpat uz takto rychlo? Vopred ti velmi pekne dakujem za odpoved
@sofiakos nie nežiadali sme plnú sumu na kúpu nehnuteľnosti ktorá sa aj zakladá Vám dajú max 70%. My sme žiadali o 70% a nie peniaze ešte neprišli ešte sú ďalšie procesy papiere atď ktoré prídu uvidíme čo ďalej nasleduje. Cca čo som si ratála od zaevidovania žiadosti po spustenie peňazí to ludia co pisu mali tak do 6m čize ratame tak jeseň uvidíme ako to pojde. Papiere sme mali všetko dobre nič sme nedokladovali. Ved sme sa natom aj namakali. Držím palce nech vám to dobre dopadne
@cucua áno dobre to dopadlo už len ďalej čakať na ďalšie papiere dám vedieť ako to pokračuje. Držím palce nech to dobre dopadne
@deniska2011 prosim kedy ste podali ziadost?
@mariakopec v polovici marca
@deniska2011 ake ste mali prosim poradove cislo a kedy prislo schvalenie? My sme podali ziadost na konci marca. Nam na sfrb povedali ze za 3 mesiace max 4 od podania by mali aj vyplatit - potrebovali sme tu informaciu kvoli tvorbe kupnej zmluvy. Tak sme zvedavi ci to dodrzia.
@komima v prvom rade si treba uvedomit ze nikto nebude realne tolko cakat. Mne na fonde povedali, ze schvalovanie trva 3 az 4 mesiace a peniaze mozu poslat aj az o pol roka. Kamoska to riesila cez to. Schvalili im po 5 mesiacoch a nevyplatili im este nic a majitel uz caka 7 mesiacov a vraj im teraz chce odstupit.
@komima to neviem ci o 3-4m stihnú otvoriť čerpací účet. Teraz neviem presne aké poradové ale tuším medzi 140-149 len nemám papiere pri sebe doma. Teraz nám prišli papiere na podpis, potom pridu ďalšie na kataster a oni maju nato mesiac zas čize tipujem 5-6m to trvá reálne
@deniska2011 Mozem sa opytat ku ziadosti resp k tym priloham ste musili mat vsetky prilohy vy? Alebo niektore si MU vybavil sam? Napriklad vypis z Centralneho registra exekucii, alebo ziadatel nema evidovane nedoplatky voci danovemu.....
@somosomo v prílohách máte napísané čo doloži zamestnanec MU inak okrem toho musíte všetko doložiť vybaviť sám
@katka_1 aj Vám už prišli prosím Vás papiere na vklad na kataster?
@deniska2011 a ked dobre chápem tak peniaze sfrb posle az po tom co majiteľ bytu vloží záložné pravo v prospech sfrb?
@michal711 podmienky su tam velmi tvrde a hlavne to dlho trva