Ahojte neviete náhodou či môžeme požiadať o pomoc so splácaním hypotéky po navýšeni splátok aj teraz keď sa na to navyšuje až od októbra?..alebo musím čakať dovtedy?
@andaluzia12 ja sa len pytam lebo na tom forumalari je datum ze od kedy sa vam navysuje splatka..ci to netreba nejak popredu kym to spracuju..nam uz prisla nova vyska splatky z banky
podaj si v mesiaci, v ktorom reálne tú vyššiu splátku zaplatíš ....
napisem priklad, chceli sme menit dodavatela na elektrinu a bolo nam povedane ze ked sme chceli k 01.01.2025 mali sme do konca marca tohto roka poziadat..teraz uz smola...preto som sa pytala ci aj tu nieje nejaka lehota
@sasa1310 nechápem čo si taká nepríjemná k autorke, pýta sa normálnu otázku... Veľakrát treba žiadosti vybavovať skôr, radšej sa opýtať a vedieť ako presvihnut termín podania a potom vyplakavat
@kris_tin257 kde?
@amy2807 napríklad tu je to https://www.noviny.sk/ekonomika/874635-ako-ziad... pod kolonkou "čo sa stane, ak príspevok schvália?"
Žiada sa až v tom mesiaci, v ktorom máš navýšenie splátky. Pomoc budeš dostávať za mesiac späť.
@andaluzia12 a vy ste nedávali doklady ako sa vám zvyšovala splátka a kópiu zmluvy? Čo banka musí dávať?
@ekira1 doručila som všetky prílohy ktoré je potrebné priložiť k žiadosti, avšak dámy na upsvare mali v danej problematike chaos, nevedeli ktorá bije… niektoré doklady predkladá upsvaru banka, to už ja neovplyvním . Banka ich zatiaľ nedoložila, preto mi prerušili konanie…
@andaluzia12 chcem sa opytat ...je to neako urcene pre koho je ta pomoc???nam sa tiez ide dvihat od oktobra...
Reku ci ma kazdy clovek nato narok alebo je to obmedzene prijmom.dakujem
@andaluzia12 to vie teda potešiť. Skočiť do banky, nech to doložia?
Môžeš aj skôr požiadať, možnosť C je pre hypotéky, ktorým sa ešte len bude meniť fixácia.
@ekira1 bola som, pobočka to nerieši, rieši to centrála, majú dátum dokedy majú povinnosť to doložiť, ten este neuplynul ..
@verapera je to obmedzene prijímom (okolo 4000€ pri dvoch žiadateľoch) podmienky sú uvedené na stránke upsvar, musíš v tej nehnuteľnosti bývať, nie ju prenajímať..
až keď ti navýšia splátku, s čím chceš teraz pomáhať keď máš pôvodnú splátku ešte s nízkym úrokom.... btw, mne včera prišlo prerušenie konania, nakoľko banka nedodala úpsvaru potrebné podklady ....