Stará poistka - vyplatenie

kukanda123
29. jún 2022

Dobrý deň, manžel má poistku v alianzi. Takú starú, za 3€ mesačne do 60 rokov. Teraz má 52 rokov. Chcú aby ju zrušil, že mu vyplatia peniaze ktoré tam má. Alebo mu navýšia cenu. Čo radite

sissy27
29. jún 2022

@kukanda123 že sa treba na tú poistku pozrieť, či vôbec má nejaký zmysel. Lebo ak si ju uzatváral "pred sto rokmi" a má tam krytie na povedzme 10 tisíc korún, čo v tom čase mohlo byť veľa peňazí, tak teraz mu nejakých 300€ asi bohviečo nepokryje. A za 3€ mesačne to celkom určite bohvieaké krytie nebude, hlavne ak sa bavíme o životnom či úrazovom poistení.

nikol_marek
29. jún 2022

praveze teraz A- SP rusi vsetky stare dobre zmluvy kde za malo penazi je vela muziky. Treba si to prepocitat kolko zaplatil a kolko by mu dali a ak by navysili ci sa mu to oprati dalej, nakolko ak by chcel uzatvorit nove uz ma vysoke pravdepodobnosti umrtia/ choroby/ urazu a je to drahe.

zalka
29. jún 2022

@kukanda123 nezrušit....oni ju nemôžu ukončiť tak tlačia na tvojho mng aby to spravil.

nikol_marek
29. jún 2022

@zalka A-SP za tento rok zrusila 800 000 zmluv takze zrusit mozu, bohuzial vsetko hufne rusia

zalka
29. jún 2022

@nikol_marek no nám zrušil Allianz novú poistku na byť tak som už inde uzavrela

kukanda123
autor
29. jún 2022

@nikol_marek A to len tak? Aký dôvod udaju

maris5
29. jún 2022

Lebo su to pre nich nevyhodne poistky. Neviem ci mozu zrusit zivotnu poistku. Nejaku domacnost alebo havarajnu mozu vypovedat ku koncu poistneho obdobia.
Ja mam tiez "staru" poistku, ale nemozem si dovolit zrusit ju a urobit novu. Ochorela a uz ma nikto nepoisti. Resp. Budem mat tolko vyluk, ze sa mi to neoplati.
Na na mojej starej poistke mam poistenu hospitalizaciu, 2x porod, jedna operacia - celkom dobre "odskodne" sa mi vratilo. Nejaky uraz mi preplatili tiez.

kukanda123
autor
29. jún 2022

@maris5 aj manžel má zdravotné problémy.Môžu mu sami od seba ukončiť tu zmluvu?

maris5
29. jún 2022

@kukanda123 skuste pohladat zmluvu aj so zmluvnymi podmienkami, ze ako je tam napisane. Lebo tak ako mas ty moznost zrusit zmluvy, mali by mat aj oni.

kukanda123
autor
30. jún 2022

@maris5 musíme pozrieť. Ma ísť v pondelok do poisťovne. Tak uvidíme. Potom dám info.

kukanda123
autor
4. júl 2022

@kukanda123 Z poisťovne volali ze ma prísť v stredu. Tak sme zvedaví ako to dopadne.

kukanda123
autor
7. júl 2022

@kukanda123 Včera bol mm v poisťovni. Nukala mu poistku vyplatiť, alebo zrobiť novú. Odmietol, tak vypísala papier ze to odmieta. Že oni musia tie staré poistky s každým klientom prerokovať. A skúšajú ponúkať poistku auta, domu, úrazov, životnú.