Spotrebný úver - omeškaná splátka

imeich
20. máj 2024

Ahojte ,poprsím vás o radu nakoľko som brala spotrebný úver a keďže sa mi pár veci v živote pokazilo a musela som riešiť bývanie tak som sa v dvoch splátkach omeškala omeškanie mám 800€ viem že už som vedená ako dlžník v banke .Kedze situácia sa zlepšuje chcem tén dlh čo najskôr zaplatiť moja otázka je ,,,Myslite že budem mať možnosť do budúcna prefinancovať úver nakoľko mám dosť vysokú splátku ?viem že po nejakej dobe banka vymaže keďže nemám exekúciu nič také ‘’len to omeškanie 🙈.
Vopred ďakujem za každú radu

pukina
20. máj 2024

Nie, aj omeskanie sa zapise v uverovom registri, vymaze sa po 5 rokoch a v banke, kde si mala omeskanie, zrejme uver uz nedostanes, im to bude v systeme svietit stale. A fakt to nie je "len" omeskanie.

tinka_1807
20. máj 2024

@imeich take veci treba hneď riešiť s bankou ak je omeškanie. Oni sú pomerne ústretoví a vedia upraviť splátky. Najhoršie je nič nepovedať a neplatiť. Na tvojom mieste zájdem do banky priamo, vysvetlím situáciu.

maranco
20. máj 2024

@imeich keď sa ti pár vecí v živote pokazilo, kontaktovala si banku kde máš úver že máš problémy a aké sú možnosti oddialenia splátky?

imeich
autor
20. máj 2024

@pukina ďakujem za odpoved lebo v banke mi pani tvrdila že určite mi to teraz neprefinancuju ale po pól roku by to šlo…Len neviem čo si mám o tomto myslieť nakoľko niekto povie že po pól roku niekto po roku a niekto po 5 rokoch

la_dolce_vita
20. máj 2024

Dve omeskane splatky po sebe uz je problem a stala si sa rizikovou. Treba mat vsetko vyrovnana a vyskusat.

imeich
autor
20. máj 2024

@maranco áno hneď ako prvé som to oznámila no tam mi povedali že mi odklad splátok nemôžu dať nakoľko som neprišla o zamestnanie ,

pukina
20. máj 2024

@imeich jedna vec je co ti povie pani za prepazkou a druha, ako sa k tomu postavia ti, ktori ten uver schvaluju, resp. ako ich pusti system. Kazda banka ma svoje pravidla, ale vo vseobecnosti su uz 2 omeskania (ktore este nemas ani vyrovnane) velke no-go a aj zamietnutie noveho uveru ti moze este viac poskodit v inych bankach.

imeich
autor
20. máj 2024

@pukina Nový úver určite nechcem už brat ….dufam sa to bude dať a aspoň mi ponížia splátky .Dakujem

mamamasama
20. máj 2024

Veď uver sa da aj "zamrazit". V takych pripdoch vzdy kontaktuj banku.

pukina
20. máj 2024

@imeich refinancovanie uveru je novy uver na splatenie stareho. Takze ano, chces brat novy uver. Na spotrebaku si nevies len tak upravit podmienky, nemas tam fixaciu sadzby ako pri hypoteke. Poziadat vies iba o odklad splatok - co sa rovnako prejavuje v registri.

yerdna
22. máj 2024

@imeich napis detaily do spravy, ale podla mna "nejde o velku" sumu, cize o pol roka ti daju