Sporit dietatu, ci sebe cez poistku je cista strata. Ak vam niekto hovori opak a slubuje uzasne vynosy, tak klame. Bud nevie o com hovori, alebo sa na vas snazi zarobit. Z mojej skusenosti odlisit tieto dva motivy je prakticky nemozne 😀 Pred tym, nez uzavriete akukolvek poistku, skuste si najprv vyhladat informacie. pre zaciatok, mozte zacat tu:
http://cmorej.blog.sme.sk/c/288988/Poistenie-de...
http://ako-investovat.sk/index.php/financna-gra...
http://ako-investovat.sk/clanok/217/zivotne-poi...
http://infip.cz/clanek/290/zivotni-pojisteni-co...
http://ako-investovat.sk/index.php/fondy/53-pod...
http://cmorej.blog.sme.sk/c/287931/Kapitalove-z...
http://cmorej.blog.sme.sk/c/278174/Vsetko-o-IZP...
@sibare máme poistky všetci - nie kvôli šetreniu, ale kvôli úrazom (máme trošku rizikovejšie hobby 😉 )... dcéra niečo v 18 dostane, už sme využili aj tú úrazovú časť poistky, takže nepovažujem to za úplne vyhodené prachy...
ale samozrejme, ak niekto berie poistku čisto ako sporiaci produkt, tak bude sklamaný, ono sa to aj volá "POISTENIE" a nie SPORENIE"...
my mame tiez urazove, ja a maly iba zakladnu, ziadne sporenie, muz ma aj sporiacu dost vysoku kvoli rizikovej praci 😉
....no preto sa to nazyva poistka a nie sporenie, to da rozum.
a na to ste až teraz prišli??? ako sa hovori, na dvoch stoličkách sa sedieť nedá => preto sa buď iba šetrí alebo iba poisťuje ... kde sa len vždy podeje zdravý sedliacky rozum ... .
my tiež máme poistenia všetci....mm, dcéry, a nakoniec ja.... 🙂 🙂 🙂 mm má rizikové povolanie, bojím sa, aby sa niečo nestalo.....moja dcéra je akčný, športový typ, úrazovky má dve, využili sme ich - bohužiaľ- už tri krát, maličká našťastie ešte nie.....nejdú tam veľké prachy - som zástancom teórie - radšej peniažky rozdeliť pomenej a pokryť viac - ako ich vraziť všetky na jedno miesto.....no a dievčatá niečo v dospelosti dostanú 🙂
my mame vsetci poistky a takisto mame vsetci stavebne sporenie. Ak ma niekto trosku viac financii, odporucam oboje. Poistku ak sa nedajboze nieco zomelie, ale tu hlavne pre rodicov, pretoze su zivitelia rodiny, poistenie deti sme dostali ako bonus zdarma. A sporenie - stavebne sporenie je co sa tyka pomeru nizky vklad - vysoky vynos, momentalne nájvyhodnejsie. pri vklade cca 600 Eur na clena rodiny je rocna premia 66 Eur plus 2 % urok.
manzel ma poistku ako zivitel rodiny na vysoku sumu v pripade urazu, nedajboze umrtia aby sme boli zabezpeceny..v jeho pistke su aj deti zahrnute do 18roku na pistnu vysku 5000e tak sme sa rozhodli hned na zaciatku ze deti nebudeme poistovat, podla mna to je somarina a zbytocne vyhodenie penazi..investujeme do dlhopisov, zalozili sme stavebko..sice mam aj ja poistku ale keby som ju od 18 ky nemala tak ju ani nerobim v tejto dobe.zdielam ten isty nazor ze sporenie je tam o nicom..vsade je to vlastne udavane podla akrualnych podmienkach tak to znamena ze mozu byt take peniazky aj nemusia..neni to garantovaneeeeeeeee...to je skor pre dobry pocit aby sme mohli spavat ze ked budeme na dochodku nieco dostaneme :D :D
@sibare Ja poviem zo svojej skúsenosti:Mám osobne dve poistky úrazové +životné spojené so sporením, jedna viac sporenie a menej úrazové poistenie a druhá viac poistenie a menej sporenie.Takže čo na jednej prerobím, na druhej sa mi vráti,takže ako keby som za poistku ani neplatila a doma v paplóne si to škudlila 😀 Nemať poistku je podľa mňa nezodpovedné,len si treba dobre vybrať.Ja napr.som už od novembra PN s rizik tehotenstvom a dostávam s poistky každý mesiac slušné prachy,kedže podnikám,nemôžem si dovoliť zostať bez financií,mám manuálnu prácu,takže stačí zlomená ruka a som na dlho odpísaná,človek sa nemôže spoliehať na to,že sa mu nič nestane,keď sa stane už bude neskoro lamentovať a rozmýšľať čo má robiť 😒 Môj chlap má tiež jednu a malé keď sa narodí,tiež mu určite uzatvoríme.
@januliku
@zuzulica ako dostavas z poistky ked si pn na rizikovom peniaze?? lebo ja som sa tiez o to zaujimala a mi povedal nas poistovak ze vsade zistoval a jedine co mu vyslo bolo ze si pridat do poistky usly zisk ale len ten co mas na papiery, takze to sa mi neoplatilo platila som si DNP tak by mi nic nedoplacali...ty to mas ako spravene?
poistku si uzatváram pre prípad, žeby sa mi niečo stalo a nie kvôli sporeniu 😉 to že mi po uplynutí určenej doby ešte vyplatia aj nejaké peniaze je len bonus navyše 😉
keď má človek hypotéku a deti tak jednoznačne poistenie potrebuje lebo dnes nikoho zaujíma, z čoho budete platiť splátky keď sa vám niečo stane 😔
kto chce dobré poistné plnenie a zároveň nechce veľa platiť tak nech si uzatvorí rizikové poistenie bez sporiacej časti 😉
@sibare no v prvom rade si treba uvedomit, ze uzatvaras poistku!!! nie sporenie! teda, ak chces pre dietatko sporit - vyber si sporiaci produkt. ak ho chces poistit pre nejaky priprad xy, tak necakaj zhodnocovanie vlozenych prostriedkov. ludia si casto mylia poisku so sporenim a potom su prekvapeni, kolko financnych prostriedkov vlozili a kolko dostali...
no ja pomaly aisto rusim vsetky poistky....
je to teraz navyhodne ..to co bolo pred 15 rokmi sme si teraz prilepsili ale tieto nove ? 😀
mala som poisteny uver...platila som 10eur mesacne na poistenie v pripade praseneschopnosti..zrusenia TPT..a smrti...
od septembra som Pn...
bola som sa pytat co stym hned lebo som vedela ze prijem z Pn nebude stacit na splatku...
bolo mi vysvetlene ze dlhodoba praceneschopnost je 1.podmienka.....tu splnam viac jak60dni.
druha aspon 3 roky pred uverom nemarodovat..aj to splnam...
nemat vysoky tlak a ni cholesterol.. tiez splnam
a tak posledna vyluka z poiseniasa na mna vztahuje a to je vylucenie z plnenia je ak marodujes kvoli TEHOTENSTVU:.
dostanem prd!!! nic!! mam smolu... aj ked dlhodobo moarodujem tak nic z toho plnenia tak aka spravodlivost pre aky pripad sa poistuje? smrt? aj tam su vyluky...
takze platit ano 10eur mesacne a co z tohoo? tak som chcela zrusit poistenie ..odpoved neda sa !!!
tak a este 9 rokov kazdy mesiac budem platit? ano ale v pripade smrti ak splnite podmienky za vas poistovna zaplati...podmienky smrti som nestudovala...necham sa prekvapit 😀 😀 😀 😀
deti maju po 2 poistky...vsetko konci pri 15 rokoch dozita a18 roku dospelosti..ale to sme davali poitenia bez nejakych dlhych rozmyslani... a boli este ako tak..znesitelne.. atie peniaze sa im zidu teraz...
ale aspon nemali tolko urazov ako ked neboli poistene ..daco na tom bude..ak si poisteny tak si chraneny...
my sme boli s obomi na chirurgii kazdy mesiac uz nas poznali ..sestricka savzdy smiala ze ci permanentku mame?
ale odkedy su poiteni od 6r.tak ziaden uraz 😀 😀 😀
@jarhal kazdy sa pouci az ked skutocne potrebuje plnenie od poistovne. Potom pride krasny list ze mrzi nas to ale nesplnili ste tuto a tuto podmienku, prip. Na toto a toto je vyluka. Vsetko je malickymi pismenkami a tym padom pochybujem ze to niekto cita.
Baby citali ste si vobec podmienky ked tak pekne o vasich poistkach rozpravate? To iba tlmocite ovlpyvnovacie kecy poistnych agentov. Odporucam precitat a prestat platit za nic!
@renatka100 Ja som čítala aj som sa presne na všetko pýtala a píšem z vlasnej skúsenosti,peniažky mi chodia a aj sestra mala úraz takú blbosť spadla so schodov a dootĺkala sa,nič zlomené a dostala pekné peniažky,ani na PN-ke nebola.Len si treba dobre vybrať a mať spoľahlivého poisťováka 😉
@renatka100 presne tak podmienka na uver bola pistka... ale to ti nikto nepovie ze do 2 mesiacov ju mozes zrusit..vsetky doklady k uveru a podmienky vseobecne sme dostali az ked bol uver podpisany..prosim ta kto dnes cita...alebo kedy cital..aj teraz ludia ka potrebuju uver tak sa nebudu handrkovat kvoli vylukam ..povies beriem lebo musim... atak pride sklamanie... ja som sa tu chcela podelit o svoju chybu a aby niektore vedeli ze aj taka moznost tu je do 2 mesiacov sa dalo ..dalo zrusit ale u mna je neskoro....
ale vyriesila som si tento uver
uver som si dal prefinancovat splacam ho inej banke a mam ovela lepsie podmieky aj splacam menej a ziadne poistenie ..ja som hned odmietla... respektovali to aj ked sa tvarili ze asi jej harasi.. ked nechce ..ano ja nechcem a pritom to mala byt polovica 5 eur ale uz nikdy... 😀
@zuzulica to je dobre taky poistovak sa veru tazko hlada. Mozem sa opytat kolko platis za poistenie pn?
@sibare Nechcem byt hnusna, ale ved to je stara znama vec 🙂 Poistka je v prvom rade krytie nejakeho rizika a nie sporenie. To by poistovna musela byt dobrocinny ustav, aby sa oplatilo poistenie ako sporenie 🙂 Na sporenie su urcene uplne ine produkty alebo pancucha pod vankusom 😀
@hajajanka Súhlasím a môžem potvrdiť robila som okrem iného s poistkami 7rokov
@alka221 Kvôli rizikovej práci by mal mať vysoké Poistné plnenie a nie šetriacu položku
@hanulienka82 ved ma.. chyba mi tam ciarka. ma sporiacu cast, a potom poistku.. 😉 vieme co uzatvarame. 🙂
@andy03 To nie je pravda, poisťovák ťa dobre ogabal ☹
@sibare pred tym, nez clovek zacne citat skvele clanky o tom, ako sa mu neoplati mat poistku na sporenie a pod. si treba uvedomit, naco mu ta zmluva bude. samozrejme, ze poplatky a provizia zozernie v prvych rokoch takmer 100% poistneho, ale ruku na srdce, ak by som si sporila po 30 eur mesacne doma v pancuche, neminiem tie peniaze po case? a ze tam nemam bohvieaky urok? aspon miera inflacie je super, pancucha nema ani to 🙂 a ze na mne zarobil nejaky poistovak? zaujimam sa o to, kto na mne zarobi, ked si kupim chlieb, nove cizmy a pod? a ked mojmu synovi pride po 25 rokoch 7000 Eur, ja zaplatim za ten cas 5000 Eur, tak som spokojna 🙂 ale ked dostanem rakovinu ako moja mama a moje deti ostanu bezo mna ako sme ostali my so sestrou, vtedy ocenia vsetkych tych poistovakov, ktori na mne zarobili a deti budu mat nieco do buducna. ked ostanem na voziku ako moj kamarat, vtedy budem vdacna vsetkym poistovakom, ktori na mne zarobili, ze mozem prerobit byt na bezbarierovy a zaplatit si nejake tie rehabilitacie a pod. a v konecnom dosledku, ak si niekto uzatvori zmluvu na 10 rokov a caka zazraky, zial to nie je chyba poistky ☹
@renatka100 celkovo za konkrétne túto poistku platím cca 50e mesačne,mám v tom dožitie(to je to kvázy sporenie),smrť,+pripoistenia nevyhnutné liečenie úrazu,poistenie dennej dávky v prípade práceneschopnosti,odškodné za chirurgický výkon.Za konkrétne to denné odškodné to vychádza 144e ročne,ale to mám najvyššie aké sa dalo dať-denne mi platia 20e.Ale tie pripoistenia sa dajú vždy len k poistke nejde to samostatne. Ja mám poistku ušitú sebe na mieru,každý si musí rozmyslieť aké riziko u neho je a podľa toho sa poistiť
@jarhal Nie je to vždy do dvoch mesiacov. Ale súčasťou každej poistky sú všeobecné poistné podmienky, ja dávam do pozornosti 2 dôležité body a to ..............TZV. VÝLUKY Z POISTENIA, t.z. to znamená, kedy peniažky dostávať nebude (alebo nebude za vás platený úver a pod.) a UKONčENIE POISTENIA.........niekedy to môže byť bez udania dôvodu týždeň, niekedy mesiac, niekedy 2........... výpovedná lehota je VäčšINOU 6týždňová, ale stretla som sa v minulosti aj s 2mesačnou ☹
@hanulienka82 no mam v poistke ohladom pn ze hospitalizaciu mi platia nejaky pausal na den inak mam dojem ze neni nic ine tam..no co uz..
ešte som zabudla,presne ako píše cenculinka,čím na dlhšie a mladšia si poistku uzatvorím,tým lacnejšia je,lebo čím starší človek je,tým je rizikovejší pre poisťovňu...Mne napr. obe končia v 2046 to budem mať 60 takže nejaké peniažky do dôchodku sa zídu 😀
@sibare ja mam poistku pre obe deti, ale nie kvoli sporeniu, i ked daco v 18-tke dostanu, ale mne ide najma o urazove poistenie.