Ahojte mamičky. Mám malé dieťatko..2,5 r.
Rozmýšľam, že by bolo asi dobré mu pomaličky začať šetriť nejaké peniaze.
Poraďte prosím aké riešenie by bolo vhodné. Založiť mu vkladnú knižku alebo voľačo podobné? Za akých podmienok? ( napr. že môže z tadiaľ vybrať len on ako 18r.?)
Alebo??? Inšpirujte ma prosím ako to máte vy a v akom veku dieťaťa ste niečo podobné riešili. Ďakujem.
Nasa od narodenia investuje do fondov 😁
Taktiez mame pre synov zainvestovane vo fondoch.
Fio sporiaci účet pre deti s 3% úrokom (pripisuje sa 1x za mesiac).
* Založiť mu vkladnú knižku alebo voľačo podobné? *
vkladné knižky už banky pred pár rokmi zrušili a aj keby existovali tak to bolo nevýhodné
Ja mam od tohto roku v Tatre investicne sporenie ore neho. Ale neslubujem si vela od toho😂
Buď dlhodobo do fondov alebo investičné zlato..tam sa dá aj za 50 eur mesačne (aj menej aj viac) a keď nasporíš na tehličku zlatá, tak si ju môžeš prevziať
Mať peniaze v zlate alebo iných drahých kovoch je v dnešnej dobe istota
Minule mi vo VUB ponukli ucet Junior, kam mozem dietatu lubovolne posielat peniaze. Vedenie uctu je zdarma a myslim ze banka ti na ucet da 30eur.
Nieje to nejak zurocene ako pisu hore baby, ale ked mu chces len tak posielat tak je to fajn
v banke som založila synovi sporiaci účet, začala som keď mal sedem, každý mesiac pribúdajú
podľa mňa dosť závisí na tom KOĽKO chceš resp. vieš mesačne sporiť 😉
Lepšie investovať ako sporiť, čiže fondy 🙂) Investovať vieš od 25€ mesačne (Allianz napríklad)
Jednoznačne investovanie. Tempo od Uniqy, Tatrabanka, Finax alebo priamo cez investičné platformy.
Investovanie
@oliviakatka
@domiklik
@jarka_black
Viete mi ohľadom toho investovania napísať viac ? Ďakujem.
Ahoj, tak napríklad Allianz má produkt moje investovanie, kde je na výber z 3 stratégií, ja som vybrala stratégiu kde je podiel akciovej zložky až do 125% - investuje sa do firiem ako Microsoft, Amazon, Novonordisk atď čiže stabilné značky. Nie je to viazané žiadnou dobou, investuje sa pravidelne každý mesiac. Dajú sa vkladať mimoriadne vklady, ak je na účte viac ako 600€, môžete prestať "investovať" a úspory sa budú ďalej zhodnocovať, neskôr sa dá pravidelne investovanie znova obnoviť. V pripade ak by počas doby investovania došlo k tomu najhoršiemu, je tam garancia vkladu (aj keby boli momentálne fondy v poklese). Ja takto vytvaram rezervu sebe a synovi do budúcna.
Ideálne je nájsť odborníka, ale ja ako laik ti môžem povedať akurát, ze je dôležitá pravidelnosť, čiže posielať nejakú sumu každý mesiac. Keď nemáš nejaké hlbšie vedomosti a ani vzťah k investovaniu tak asi fondy, predpokladá, ze že nemienis sedieť nad PC a kupovať a predávať akcie 😃Keď sa rozhodneš investovať dlhodobo, tak tam aj dlhodobo tie peniaze nechaj, co sa týka rizika, tak 80:20 (80 rizikové fondy, 20 konzervatívne), netreba sa vylakat pri prvom mínuse, ale je to samozrejme na tebe aké riziko chceš znášať. Vo všeobecnosti najvyššie poplatky majú banky, ja mam finančného poradcu, ale tak to je tiež na tebe.
Kupovať akcie Applu.. Od roku 2010 spravili 30 násobok
Ja len súkromne viac napíšem. Nebaví ma stále riešiť, čo môžem a čo nie. Trávim čas písaním príspevkov (s dvojitým zámerom: dať všeobecné rady zdarma + trochu si spraviť promo, keďže si za MK platím), ale veľa z nich mi potom zmažú. Pritom pochvalne píšem aj o konkurencii, v snahe nepredávať, ale dať informácie a skúsenosti. Nie všetko, čo predávam ja, sa každému hodí.
Stavebne sporenie PSS mame. Ma ho vylucne za ucelom sporenia. Nastuduj si, tam su pekne uroky od 1.9. A statna premia a do 6rokov veku dietata oslobiodenie od vstuoneho popl.