Sporiaci účet, ktorý nie je limitovaný vkladom a ani výberom

khuliniova
1. máj 2021

Ahojte. Chcela by som si založit sporiaci účet, taky ktorý nieje limitovany vkladom ani výberom .. Aby som si tam mohla vložiť kedy chcem a koľko chcem. Vybrať tiež.. Ponúka niektorá banka niečo takéto? Nemám čas obehavat každú banku a zisťovať.. Ak máte dobre skúsenosti a podelite sa budem rada 🙃ďakujem, pekný deň 🙃🙃

ab727
1. máj 2021

@khuliniova ja mám účet v OTP a tam podúčet ako sporiaci,peniaze mám hocikedy k dispozícii,len si prepošlem na bežný,ale...táto banka sa zlúčila s ČSOB takže netuším ako to bude ďalej...

hettinka
1. máj 2021

Ja mám bežný účet + sporiaci k tomu v mBank, okrem toho sa dá zriadiť ešte ak sporenie na nejaký účel. Všetko zadarmo.

monika_k
1. máj 2021

No len uroky necakaj nejake vysoke

khuliniova
autor
1. máj 2021

@monika_k nepotrebujem úroky..

simsalabim
1. máj 2021

@hettinka toto mam aj ja, ale v poslednej dobe ma stve, ze ked si chcem presunut peniaze zo sporiaceho na bezny, uctuju si 1€. Kedysi bol jeden presun mesacne zdarma, ale kedy to zrusili, som nepostrehla. Takze ak potrebujem siahnut na rezervu drobnou sumou, robim tak v Tatre, ktora mi neuctuje za to nic.

zuvelyn
1. máj 2021

Slsp

hettinka
1. máj 2021

@simsalabim ja som dávnejšie nepresuvala zo sporenia na bezny, ale 1x mesačne bolo zdarma.

khuliniova
autor
1. máj 2021

@simsalabim ja mam účet v raiffeisen a mam tam pod účet kašičku.. Ale chcem niečo samostatné na väčšie vklady, výbery.. Cenovo je to tam veľmi lacné, väčšina veci zadarmo... Len som nenašla nejakú takúto možnosť

simsalabim
1. máj 2021

@hettinka bolo, no iz nie je, ako som nedavno zistila. Ako 1€ ma nezabije, ale ide o princip.

@khuliniova v Tatre nedavno ponukali uplne bezplatny ucet aj so sporenim na 2 roky, neviem, ci to este ponukaju.

negymama
1. máj 2021

muz ma sporivy ucet vo vub, a davame tam tvrvalym prikazom 20 eur mesacne, to je myslim minimum na to aby nam znizili bankove poplatky na hl. ucte. a mimo toho si tam vkladame a vyberame kludne aj do nuly ako chceme bez poplatkov. dokonca poplatok na hl. ucte nam znizia aj vtedy ked to co vlozime - vyberieme.

lenka2813
1. máj 2021

@khuliniova aj v slsp je sporiaci ucet na rezervu.. Ja to mam aktivovane a hoc kedy si tam mozem previest peniaze vo vyske v akej chcem a naopak. Ale uroky takmer ziadne. Len musi byt stanovena aj nejaka suma, ktoru pravidelne bude strhavat kazdy mesiac. 🙂 Aj 10eur napr. 😅

mayami
1. máj 2021

@khuliniova 365 máš zadarmo

dollyzv
1. máj 2021

V poštovej banke mám taký,keďze tam mám aj účet tak cez appku si kedykoľvek koľko chcem presuniem peniaze na osobný účet alebo na sporiaci a naopak ;) mám ich tam hneď (okrem času uzávierky od cca 18tej-21nej)

gabika128
1. máj 2021

@khuliniova ja mam v tatra banke aj v sporiteľni. V TB si môžem kedykoľvek presunúť, ako chcem, koľko chcem a za pár minút je to na mojom účte. V sporiteľni som si zriadila sporenie pre radosť a vytvorený účet sa mi nedal zobraziť ani nájsť, nakoniec som to dlho riešila s bankou a našli tento "stratený" sporiaci účet. Negatívum navyše je, že po presune peňazí zo sporenia na bežný účet to trvá deň. 🤷‍♀️

zalka
1. máj 2021

@simsalabim vyskúšaj FIO, tiež je vedenie účtu zdarma ako v mbank, a tiež je tam aj šporiaci účet @khuliniova , kde si prevedieš peniaze koľko krát do mesiaca chceš na hlavný alebo na iný účet a málinko je tam vyšší úrok ako pri mbank. Viem posúdiť užívam obe banky.

jeronymo
2. máj 2021

@ab727 ano, mam tiež sporiaci učet v OTP banke, ale už mi volali minuly tyždeň, že urok menia od 1.6. z 0,6 % na 0,11 %, čo je samozrejme zlé...takže začinam hľadať inú banku na sporenie :(

zalka
2. máj 2021

@jeronymo https://www.pss.sk/sporenie/online-sporenie-lis... nie je to výhra, peniaze trvajú pár dní kym prídu na iný účet odkial sa dajú vybrať ale vyšší úrok som pri bežných službách bez podmienok nenašla