Ahojte, chcela by som sa spytat ak spori niekto v tejto sporitelni a ma sporenie na dieta ci mozu byt obaja rodicia zastupcovia ,alebo len jeden?Dakujem za vase odpovede.
My sme tiež začali sporiť pred mesiacom a tiež som len ja zástupca. Teda iba jeden.
Aj my sme jej tam založili sporenie asi pred mesiacom a tiež je zástupcom iba môj manžel...
Aj my sporíme a zástupca som ja
myslim si, ze sa tam udava len jeden rodic, bezne staci len jeden zakonny zastupca, o co ide? preco obaja?
iba jeden, ale ak chces aby bol disponentom aj druhy, treba si to dat spisat a overit u notara stoji to cca 30e, notar ma na to tlacivo a mozes potom disponovat s uctom aj ty aj manzel....
aj my sporíme a zástupca môže byť len jeden z rodičov
Ako píšu baby,len jeden z rodičov 🙂
zástupca je len jeden... u nás vo Wustenrot je výhoda oproti PSS že deti maju polovičné vedenie učtu, len 6 eur (ak ma u nas rodič stavebko) a zadarmo poplatok za zmluvu (ak ma rodič poistenie u nás)- to je 45 eur vo vačku...napr. na Vianoce
no teda neviem či sa niečo menilo,ale keď som ja zakladala, tak ma tá pani upozornila, že dispozičné právo majú obaja rodičia bez ohľadu na to, či sú manželia, podstatné je, že sú rodičia. Ona na to doplatila,lebo sa s mužom rozišli v zlom a on ten účet doslova vyraboval. Takže aj na toto myslieť,ak sa náhodou niekto rozíde....obaja rodičia majú právo prístup k účtu. Zástupca je jedna vec - kam chodí pošta, zmeny....ale prístup majú obaja...a samozrejme,po 18 právo rodičov automaticky zaniká a jediný prístup má plnoleté dieťa
Vrele odporúčam. Máme s PSS veľmi dobré skúdenosti, mali sme tam aj úver. Som spokojná.
aj my sporíme malej a zástupcom je buď ja alebo manžel, už ani neviem koho sme dali veď je to aj tak jednu dali sme jej najvyššiu cieľovú sumu
aj my sporime, vkladame raz rocne.
no my sporíme a zástupcom som len ja