Ahojte ktoré mate pre seba alebo deti v slovenskej sporenie pre radosť ste spokojne ? Nejaké plusy, mínusy. Ďakujem
Ak chces aby peniaze pracovali/zarábali, poobzeraj sa po investičnom produkte. Ja mesačne investujem do DMAS fondov, ktoré sú aktívne riadené - o nič sa nestarám. Zhodnotenie za 11 mesiacov od ich vzniku vyše 19%, jediným poplatkom sú 2,5% z vkladu.
Ja byť na Vašom mieste idem do Allianz
@taynee keď pri 10000e si spokojná z úrokom mesačným 12e a mohlo by ti chodiť 25e...tak áno spokojnosť nadovšetko...
Fio účet je zdarma, zalozis nepoužívas len si pri ňom otvoris sporiaci účet a hneď máš dvojnásobne príjmy z úrokov...bez podmienok, peniaze stále k dispozícii v prípade potreby.
@taynee FIO má obmedzenie na 3% sporiacom účte, že môžeš z neho vyberať/robiť prevod len 4× do mesiaca
Potom je tam FIO Konto kde je tiež úrok 3% ale do sumy 10k, tam už nie sú obmedzenia, vieš ho prakticky používať ako bežný účet, je možná karta, prevody, trvalé príkazy, inkasá, SIPO.
@taynee prečo máš pocit, že @maranco ti niečo predáva? Je spokojný s tým čo ponúka fio a na to upozorňuje aj ostatných. Keby mám platiť poplatok za účet tak by som ani ja neriešila a ani na ten účet neupozornovala....
A ako osobné také peniaze ako si napísala kedykoľvek k dispozícii mám práve na fio účte kvôli úroku... predtým som ich mala v pss lišiak síce neboli okamžite k dispozícii lebo dva tri dni trvalo kým som ich odtiaľ dostala na bežný účet. Teraz je to sekunda...zo sporiaceho na bežný, a z bankomatu akéhokoľvek viem vybrať alebo urobiť prevod kam treba. Ak nájdem niečo výhodnejšie tak nemám problém si to zaobstarať.
Neinvestujem...ešte som sa k tomu neodhodlala, ale možnosť investície mi núka i fio i mBank..a zvyšné peniaze som vložila do rekreačnej nehnuteľnosti pri mori.
Aký je tam úrok? na webe vidím len toto
Základná úroková sadzba 1 % ročne
Maximálna úroková sadzba 1,5 % ročne
Sadzbu získate, ak u nás máte účet a pravidelné investičné sporenie aspoň 20 eur mesačne.*