Sporenie pre radosť - SLSP

3. apr 2024

Ahojte ktoré mate pre seba alebo deti v slovenskej sporenie pre radosť ste spokojne ? Nejaké plusy, mínusy. Ďakujem

maranco
3. apr 2024

Aký je tam úrok? na webe vidím len toto

Základná úroková sadzba 1 % ročne
Maximálna úroková sadzba 1,5 % ročne
Sadzbu získate, ak u nás máte účet a pravidelné investičné sporenie aspoň 20 eur mesačne.*

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oliviakatka
3. apr 2024

Ak chces aby peniaze pracovali/zarábali, poobzeraj sa po investičnom produkte. Ja mesačne investujem do DMAS fondov, ktoré sú aktívne riadené - o nič sa nestarám. Zhodnotenie za 11 mesiacov od ich vzniku vyše 19%, jediným poplatkom sú 2,5% z vkladu.

maranco
3. apr 2024

@taynee vo FIO banke by si mala sporenie raz toľko 3%

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
c3po
3. apr 2024

Ja byť na Vašom mieste idem do Allianz

zalka
3. apr 2024

@taynee keď pri 10000e si spokojná z úrokom mesačným 12e a mohlo by ti chodiť 25e...tak áno spokojnosť nadovšetko...
Fio účet je zdarma, zalozis nepoužívas len si pri ňom otvoris sporiaci účet a hneď máš dvojnásobne príjmy z úrokov...bez podmienok, peniaze stále k dispozícii v prípade potreby.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maranco
3. apr 2024

@taynee FIO má obmedzenie na 3% sporiacom účte, že môžeš z neho vyberať/robiť prevod len 4× do mesiaca

Potom je tam FIO Konto kde je tiež úrok 3% ale do sumy 10k, tam už nie sú obmedzenia, vieš ho prakticky používať ako bežný účet, je možná karta, prevody, trvalé príkazy, inkasá, SIPO.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zalka
3. apr 2024

@taynee prečo máš pocit, že @maranco ti niečo predáva? Je spokojný s tým čo ponúka fio a na to upozorňuje aj ostatných. Keby mám platiť poplatok za účet tak by som ani ja neriešila a ani na ten účet neupozornovala....
A ako osobné také peniaze ako si napísala kedykoľvek k dispozícii mám práve na fio účte kvôli úroku... predtým som ich mala v pss lišiak síce neboli okamžite k dispozícii lebo dva tri dni trvalo kým som ich odtiaľ dostala na bežný účet. Teraz je to sekunda...zo sporiaceho na bežný, a z bankomatu akéhokoľvek viem vybrať alebo urobiť prevod kam treba. Ak nájdem niečo výhodnejšie tak nemám problém si to zaobstarať.
Neinvestujem...ešte som sa k tomu neodhodlala, ale možnosť investície mi núka i fio i mBank..a zvyšné peniaze som vložila do rekreačnej nehnuteľnosti pri mori.