Sporenie pre dieťa od narodenia

mam1na
1. dec 2017

Akou formou sporíte svojim deťom od narodenia, a ak sa môžem opýtať, koľko financií vyčleníte takto mesačne? Ďakujem!

akynka
1. dec 2017

Skuste si dat urobit ponuku cez winners group..nam urobili niekolko ponuk a vybrali sme si. Mame poistenie so sporenim.

evittam
1. dec 2017

@mam1na Neexistuje sporenie co sa oplati. My sme vsetky zrusili.

sandey
1. dec 2017

ja by som dala len stavebne sporenie, tam to je iste, je tam aj urok aj premia ak sa splni vyska rocneho vkladu, vsetky zivotne poistky som zrusila, maximalne som ochotna dat detom urazovu poistku...

sunnyhoney03
1. dec 2017

@sandey stavebne by som urcite uz nedala absolutne to uz nie je tak vyhodne...kazdym rokom viac sa plati a daju ti rocne 66e + 2% a este ked sa to zdani a + poplatky za vedenie uctu no nic moc ja teraz iba nadavam ze som sa nechala na to ukecat uz nikdy viac to nedam

maraska
1. dec 2017

ma obycajny sporivy ucet a mesacne 100€ davame

evittam
1. dec 2017

@maraska Hmm, ked ťa banka zavrie som zvedava kto ti tie peniaze vyplati.

evittam
1. dec 2017

*ta

maraska
1. dec 2017

@evittam nezavrie, a ak nahodou aj tak vklady su poistene do vysky 100 tisic..

maraska
1. dec 2017

@evittam a ty drzis peniaze v ponozke ze mas pocit ze ziadnej banke sa neda verit?🤔

evittam
1. dec 2017

@maraska Naozaj, a kto ich poistil?! Keď príde kriza, ktorá príde tak dostanes "holy prd"....
Nie, nedrzime peniaze v ponozke. Ale netlačíme ich ani bankám a iným pofidernym financnym instituciam. A to nie je len pocit ale bohuzial fakt. Hovori sa tomu financna gramotnost.😉

maraska
1. dec 2017

aha takze hotovost vyberas z uctu hned po vyplate aby nahodou banka nepadla
na denne bankovanie to musi byt paradicka
no ak mam byt celkom presna tak DSG, a tu mas link https://www.ccpc.ie/consumers/money/saving/depo...
holy prd mat urcite nebudem 😘
banka je pofiderna institucia? tak potom v matraci, ci? 😊
a financne gramotna si myslim ze som dostatocne, mam priame skusenosti v tejto oblasti takmer dvanast rokov

evittam
1. dec 2017

@maraska Prepáč,nemienim sa s tebou hádať. A bez urazky ak by si bola naozaj financne gramotna tak nepises také hluposti. Pekny vecer.

maraska
1. dec 2017

@evittam samozrejme, ak nerozumies po anglicky tak bohuzial.. co sa ospravedlnujes? kto sa hada?
bez urazky ak by si bola naozaj financne gramotna tak nepises take hluposti. pekny vecer

evittam
1. dec 2017

@maraska A pre začiatok tebe aj ostatným odporucam skvelu knihu:
Prof.Dr.Hans J.Bocker - Svoboda jmenem zlato.😉

evittam
1. dec 2017

@maraska Ja rozumiem anglicky velmi dobre. A už nevieš co napísať tak používaš moje slova?! Fakt "gramotne"....😂😂😂

maraska
1. dec 2017

@evittam 😘❤️ano, ty si najmudrejsia a vsetko vies, paranoja ti je total cudzia a hadat sa tiez nechces, vies kedy si zahryznut do jazyka.. dakujem za knihu, nemam cas citat hluposti, jednoduchsie je si uz naozaj hodit do googla a citat k veci
ochrana vkladov plati aj pre slovensko, avsak detaily by som musela pozriey
stale si vsak neprezradila comsu to tie ine neoofidetne institucie ktorym sa da verit podla teba a ktore ti vratia vsetko co do nich das a su takzptiez vhodne na denne financnictvo

evittam
1. dec 2017

@maraska Nie, nie som najmudrejsia. A ani paranoidna. Našťastie. Vyjadrila som slusne svoj nazor. A tvoju vieru vo financne inštitúcie ti neberiem. Zelam vela šťastia a aby si aj za 20rokov dostala minimalne to co si do tej finančnej institucie vložila. A čítaj radšej naďalej google. Keď nemás cas na kvalitnú literatúru.

norcima
1. dec 2017

@evittam podla toho, co pises sa tvojej financnej gramotnosti da len tazko verit.
@akynka poistenie, ako take nie je vhodne na sporenie, poistenie ma kryt vypadok prijmu. Na sporenie sa isto najde aj vhodnejsi produkt na trhu.

maraska
1. dec 2017

@evittam este som zabudla, ano pouzila som tvoje slova lebo vyzera ze mas problem porozumiet comukolvek co napise niekto iny okrem teba 😊

evittam
1. dec 2017

@maraska ...btw.nemas cas čítať hluposti sle google ano...😂😂😂😂

evittam
1. dec 2017

*ale

evittam
1. dec 2017

@maraska Si sa pozrela asi do zrkadla. Prosim uz ma neoslovuj. Nemam zaujem o konverzáciu o nicom. Ďakujem

evittam
1. dec 2017

@norcima Ako len myslis. Ja som s nou spokojna. A hlavne s vynosmi co mi prináša.

maraska
1. dec 2017

@evittam necitam google, hladam informavpcie na nete ktore su urcite up to date viac ako nejake pofiderne knihy
myslim ze tuto si vie clovek najst dostatok informacii o ochrane vkladov https://www.google.ie/search?rlz=1C9BKJA_enIE71..., myslim ze je to celkom aj k teme

maraska
1. dec 2017

@evittam o akom zrkadle ty tocis prosim ta? nemozem oslovovat? preco, verejna diskusia je na diskutovanie, ak sa ti nepaci tak ignoruj

evittam
1. dec 2017

@maraska Tvoj nazor. A btw. ta kniha ma ďaleko od pofidernosti. Inak na základe coho si prišla k tomu nazoru-si ju citala. Ja viem, nemas zaujem -"ujo Google" je lepsi. A nepotrebujes čítať inú literatúru.

maraska
1. dec 2017

@evittam ach jaj no vidim ze citanie s porozumenim textu ti velmi nejde 😊

zuzuliennka1
1. dec 2017

@evittam a kde mas teda ulozene peniaze? to by ma velmi zaujimalo

maraska
1. dec 2017

@zuzuliennka1 to nechce prezradit, uz som skusala 😊

evittam
1. dec 2017

@zuzuliennka1 Precitaj si tu knizku.
@maraska Mne nejde čítanie?! Čo zaujímave este o mne mas?! Prezrad kolko,ze si zarobila tento rok na tých tvojich vkladoch?