Ahojte poradte mi bud nejaku osobu alebo niekoho kto sa vie dobre postarat o financie ak chceme z nich mat dobry vynos do buducna pre nase dieta… Nejake fondy alebo ako to riesite vy ? V banke sporiace ucty maju minimalne vynosy … .. dakujem
Mam obycajne so statnou premiou... Neviem aky vynos si predstavujes z uctu ale ked ti je malo v banke tak zaloz "sporenie" v kryptomene 😆 alebo spor pod vankusom ale z toho budes mat nulovy vynos.
investuje do dietata, aby malo kvalitne vzdelanie a raz sa vedelo uplatnit, zarobit slusny peniaze.
Vsetky sporenia su momentalne dost stratove a pripadne ak chces investoavat do lepsich fondov, tak akciovych, tam vsak musis ratat aj s moznostou, ze prides o peniaze. Najlepsia investicia je fakt do vzdelania, jazykov, aby raz mohlo sa same postarat o seba.
@zmrzlinka2021 Súhlas. Plus kúpiť pozemok v dobrej lokalite, pripadne byt na prenájom... A raz im to dať /alebo so ziskom predať a hotovosť rozdeliť deťom na štart do života.
Amundi asset management
my mu posielame pravidelne do Finaxu, investujeme tam ja aj manzel a teraz posielame aj dietatu
Teraz je inflacia tak vysoka, ze vynos zo sporenia do buducnosti nie je nic moc a ani vyhliadky do dalsich rokov nic dobre nevestia..tiez sme pred casom rozmyslali, ale momentalne je skor vyhodnejsie investovat do dietata teraz, do vzdelania, kruzkov, kurzov, napr. do lyziarskeho kurzu alebo jazykov, hokejovej vybavy...najidealnejsie do nehnutelnosti alebo pozemku, ale to uz su vyssie investicie.
Pravidelne investicne sporenie do fondov, z dlhodobeho hladiska, je podla mna dobre investicia. Dobra ochrana pred inflaciou. Moznost slusneho vynosu, pri dodrzani casoveho horizontu investovania. Treba si nechat poradit v banke, ktory fond/fondy vybrat. Urcite je lepsie takto sporit, ako nechat peniaze pod vankusom, resp. na sporeni s 0-ovym urokom. O uspory neprides, vies si sledovat pohyby fondov. Pripadne preinvestovat...
Tento týždeň sme riešili to iste. A nemyslím že existuje momentálne niečo svetoborné. Rozhodli sme sa teda investovať, rátame s tým že výnos nebude závratný ale aspoň pokryje infláciu. Doteraz som ich mala na bežnom 2 roky 🤦♀️ a dnes je inflácia neuveriteľne vysoká. Investičné fondy mame v 365 a v poštovej. Sporenie so štátnou prémiou nespĺňame lebo mame vyššie platy a ani by som nevedela zasa toľko peňazí mesačne odkladať. Ale skús si to pozrieť možno sa Ti to bude páčiť. A tento týždeň pôjdem založiť ešte sporiaci účet na jej meno do prima banky, môžeš tam dávať len mizerne nízke vklady(10-20€) takze tam pôjde len rodicak, ale úrok je 5%… a nechceli sme aj tak dať všetko do jedného produktu.
Dobrý deň. Viem vám poradiť. Sama odkladám mojím deťom aj sebe. Ak máte záujem napíšte mi. 0918376521
Isto sa neoplatí investovať cez banku ani poisťovňu. Treba investovať tak aby celý výnos išiel vám a nie banke a poisťovni 😉
ETF fondy sú super, napríklad cez appku XTB. Niečo si o tom prečítaj. Fondy v bankách sú slabota. Treba ale investovať do rôznych veci, rôznych fondov. Napríklad ETF ktoré pokrývajú jedlo a verejne služby aj v case krízy nestrácajú na hodnote lebo je o ne stále záujem. Nemajú ale dlhodobo taký výnos ako majú napríklad technológie keď kríza nie je. S&P500 je 500 najväčších amerických firiem ktoré sú dlhodobo na trhu, majú tam svoje miesto a áno v case krízy sa znižuje hodnota (ako skoro všetkého) ale po kríze ktorá nikdy netrvá vecne sa vrátia naspäť.
Tak isto je dobre kúpiť nejake zlate alebo strieborné tehlicky. Tým ale nezarobíš tak ako môžeš na trhu, tým len obchadzas infláciu a dávaš na istotu. Buducnost trhu nikto nezaručí ale drahé kovy sú vecne. Najväčšia hlupost je držať peniaze na úcte, nerozumiem tomu že v dnešnej dobe informácií niekto ešte niečo take robí, veď peniaze vedia zarábať a tak len strácajú na hodnote. Tak isto nie je vhodne všetko investovať do jedneho fondu… keď sa tým ty sama nechceš zaoberať tak finax je super, poraďte sa 🙂
Najlepšie je investovať. Investícia má najvyšší výnos
Vzdelanie, investicna nehnutelnost.
S investovanie Vám viem pomôcť. Napíšte mi správu. Môžem Vám zavolať a vysvetliť. Nie sú to pochybné, vysoko rizikové investície, ale investovanie so stabilnými spoločnosťami.
Posielam mescne na detsjy ucet peniaze. Ak je sviatok,posiela tam rodina detom. XD