Ahojte baby, zakladali ste vášmu dieťatu nejaké sporenie po narodení? Ak áno, tak aký typ popr. kde je to najvýhodnejšie? Ďakujem za každú radu 🙂
my sme dali detom stavebne sporenie, tieto poistky so sporenim, tomu moc neverim, a hlavne tieto nove, to je o nicom, nase deti maju poistku, ale bez sporenia, a ked dostanu nejake peniazky na narodky, alebo tak, dame to na stavebko, my to riesime takto
my v Allianzi mame,maly ma od narodenia Farbičku a som spokojna,už sme mali aj uraz a preplatili bez problemov do 14dni všetko ,presne podla zmluvy,teraz ideme dat trvale nasledky preplatit.
@cup_of_tea stavebne sporenie. Ci je to najvyhodnejsie neviem. Mame ho aj my. Dali sme aj malej. Ked bude dospela, tak jej to dame.
tiež mám pre obe detičky Farbičky - spokojnosť, hlavne s likvidáciou úrazov + zdarma cestovné poistenie do zahraničia - využívam každý rok.....
Určite stavebné sporenie, kvôli vysokému zvýhodneniu + k určitým typom stavebného sporenie poistenie pre dieťa zdarma ako bonus a výhodou samozrejme je aj to, že je bez poplatkov.
Sporiť pri poistkách nie je moc výhodné, keď chcete aby tie peniažky nejakým spôsobom aj rásti a nepožrala ich do určitej miery inflácia 🙂
Keby ste boli informovaná viete že podľa najnovšieho na tých 1200 EUR sa dajú vytiahnuť 4 prémie teda na 4 rodné čísla na každé 66€ čo si myslím že už je celkom dobre 🙂 . Cca 240€ ročne. A 6 rokov tam byt takisto nemusia ked človek vie ako na to 🙂
Prajem pekný deň, no keď to čítam až tak pekný nie je. Farbičky, Lienky, Kamarát Snoopy a pod. Takmer každá poisťovňa ponúka podobný produkt. Svojím dobre plateným a premysleným marketingom spravia z niečoho čo vôbec nie je výhodné, to najlepšie. Stačí že dieťatko aj celá rodina sa v reklame smejú a šup uzavrieť poistku. Po 1. Sporenie v poistení je jedna z najnevýhodnejších foriem sporenia kvôli poplatkom poisťovne Po 2. Najlepšie poistenie pre dieťa je dobre zabezpečený rodič. A teraz k tomu sporeniu, stavebné sporenie je určite menšie zlo ako sporenie v poistení, ale ak chcete naozaj svojmu dieťaťu niečo nasporiť, kde aj skutočne peniaze zhodnotíte, mali by ste sa zaujímať o programy pravidelného investovania. Prečítajte si viac o programe pravidelného investovania Rytmus a za pár rokov sa Vám aj to dieťa možno poďakuje. Nechcem robiť reklamu, to nie je mojím cieľom, ale všimol som si že aj @lenulienka_m sem prihodila príspevok z našej stránky. Tak tu jeden máte http://www.expertnafinancie.sk/poistenie/item/8...
@lenulienka_m Ďakujeme, veľmi nás to teší 🙂 Áno aj cez banku. Napr. v Unicredit bank ponúkajú podielové fondy Pioneer Investments, ako aj program pravidelného investovania Rytmus. Rovnako tak Tatra banka, ČSOB ponúkajú svoje fondy. Ale rovnako tak sa dá aj prostredníctvom každého sprostredkovateľa. Ja osobne sprostredkúvam investície prostredníctvom obchodníka s cennými papiermi EIC - http://eic.eu/. Výhodou dobrého sprostredkovateľa to že ti pomôže s výberom a nastavením a môže tiež ponúknuť zľavu zo vstupného poplatku. Ak natrafíš na toho zlého, tak vstupný poplatok bude vždy 5% z cieľovej sumy a cieľová suma bude nastavená tak že ju ten dotyčný nikdy nemá šancu dosiahnuť. Aj s takým už som sa stretol. Ale čo sa vstupného poplatku týka, to nie je to najdôležitejšie, najdôležitejšie je si dať pozor na priebežné poplatky. Ak by ťa zaujímalo čokoľvek ohľadom podielových fondov, môžeš písať na môj mail denislavstanik@gmail.com alebo priamo na stránku expertnafinancie.sk 🙂
@bronislavabukvova ako sa dá na 1200 euro vklad pridať ešte 3 štátne prémie? mohla by si mi to prosím Ťa vysvetliť? máme pre syna stavebko, teraz mu končí 6-ročný cyklus sporenia a neviem či pokračovať ďalej alebo hľadať niečo iné. ak by sa to dalo tak ako hovoríš Ty potom je to naďalej zaujímavé. ďakujem 😉
@bronislavabukvova no zial len v pripade ze na ti dalsie tri rodne cisla nemas ine stavbne sporenie a cecerpas statnu premiu inde. Cize ak ma rodina deti dve a napr stari rodicia maju vlastne stavebka tak vie na jednu zmluvu vytiahnut max 2 statne premie. A teda my mame stavebiek 6 ale ani jedno nie je bez poplatkov...ak som dobre pozerala.
@samko1 neviem presne ako sa to robi....kedze to nemozme v nasom pripade vyuzit, lebo kazdy ma stavebko na svoje rodne cislo...ale teraz svagrina so svagrom presne to co @bronislavabukvova spomina robili.
My chceme dat poistku do genereli moj muz tam ma zivotnu poistku a malému chceme dat tiez aj urazovku a aj sporiacu nech má niečo do života