Ahojte.. chcem deťom založiť sporiaci účet tak by som vás rada poprosila o vaše skúsenosti, v ktorej banke máte a ste spokojné? ďakujem
@wla2dis3 Chces sporit alebo iinvestovat peniaze?
@zmrzlinka2021 sporiť
@wla2dis3 tak to mas potom jedno, staci ucet zadara alebo aj domaca pokladnička, kde budes davat peniazky - tak či tak pri klasickom sporení prídeš o časť penazí, ak to má byť dlhodobé sporenie, proste zoreze ti to inflacia. Mozno na tvojom ucte si mozes vytvorit poducet sporenie.
@zmrzlinka2021 tiež ma napadlo, že prinajhoršom budem dávať doma do ponožky :D ale bola som zvedavá na real skúsenosti, či náhodou nieje na trhu v súčasnosti niečo čo sa oplatí
@wla2dis3 A na čo planujes setrit? Skola v prirode, novy bajk a tak? To zaloz v pohode nejake prasiatko 🙂
@zmrzlinka2021 skôr niečo na štart do života 🙂
@wla2dis3 Tak to je uplne zbytocne, lebo najlepsi start co vies dat je vychova, laska, bezpecenie, vzdelanie, podpora...
To zbytocne pride cela rodina o peniaze cez inflaciu, a tie penaize si mohla vyuzit napr. na platenie jazykoveho kruzku, ci tabora atd...
Ahoj,ja sporim takto... Mám účet v Slovenskej sporiteľni a každý mesiac mi strhávajú 25€ na sporenie....
@zmrzlinka2021 toto sú také rady, že láska výchova, vzdelanie....to je hádam v každej rodine SMOZREJMOSŤ...ci poviem dieťaťu...vieš čo teraz ťa nedám na ten kurz AJ lebo ti šetrím na štart do života....
láska, vzdelanie podpora a pod...ide u nás mimo sporenia pre štart do života
asi som divná ale ja to takto chápem a mám to podelené....
na nový byt pre deti nemám (lebo toto je gro rada na MK, kúpiť nehnuteľnosť) ale deťom šetríme, eurá povedzme na "štart do života"
a tiež ich aj zahŕňame podporou a láskou a podporujeme vo vzdelávaní....
fio má bezplatný účet, úrok na sporiacom 2% - zhodnotíš celú sumu, nie len to, čo priebežne vkladáš
Sporiť sa vôbec neoplati a už vôbec nie na 20 rokov dopredu. Ved inflacia tie peniaze zabije 😀 jednoznačne investovať. Ved si predstav ze mu teraz vložis na účet 20 eur. Dnes za to kúpiš mäso, mlieko, vajcia...co si myslíš co kúpiš za to o 20 rokov? Možno akurát tak jedny vajcia 😀
@wla2dis3 sporiť v peniazoch sa veľmi neoplatí kvôli inflácii. Tie úroky na sporiacich účtoch sú stále nižšie ako je inflácia. Čiže napr ak vlozis teraz 500 eur na účet o 20 rokov to bude taka smiešna suma , že až. Ja sa chystám kúpiť pozemok pre deti. Pôda hodnotu nestratí vďaka inflácii. Alebo aj zlato je dobrý uchovavatel hodnoty.
@lenuska9999 nie každý má na pozemok, dom, byt pre deti 🤦 nemusí to byť sporenie na 20 rokov, peniaze bokom sa môžu hodiť neskôr na čokoľvek.
My sporime doma, v banke nechavame len na platenie co strhaju
My sme pri narodeni zalozili sporiaci ucet dcere v unicredit banke.. mame tam aj my s mužom spoločny účet. Poplatok za vedenie neplatime žiadny. Tiež jej tam sporíme na štart do života.
@wla2dis3 ahoj, skôr neporadím, máme v jednej nemeckej, ktorá počas sporenia už asi 4 x vymenila názov, / výpisy nám chodia / predtým ako sme začali sporiť - výsledná čiastka sa nám zdala taká ohromujúca .... a kým dcéra dovrší , bude úplne smiešna suma, veď už teraz je 😖