Ahojte, chcem sa vás opýtať kde ste dávali vašim deťom založiť sporenie mi by sme s mužom chceli odkladať dcérke peniaze do 18 rokov a neviem že kde by to bolo najlepšie ďakujem za každú odpoveď 😊
Najlacnejšia voľba bude cieľový účet č. 2 cez sprostredkovateľa v EIC, zvoliť indexové ETF fondy a pravidelne investovať, lacnejší je už len broker, ak si to chcete spravovať na vlastnú päsť.
Fondy.
ja mam znameho ktory vie velmi dobre poradit kde investovat mozem odporucit
ak mate zaujem dam vam nanho cislo
@1jarkacu ake mate skusenosti ??
@andula1961 malý ma 5 rokov keď sa narodil vložili sme tam určitú sumu peňazí a teraz už na tam 3 násobok toho co sme mu tam dali pekne to rastie a ten druhy na len 3vmesuace tak jemu to zatiaľ ide pomaly
@1jarkacu 3-nasobok vďaka zhodnoteniu, alebo vďaka ďalším vkladom a zhodnoteniu?
@jarka_black nie ďalšie vklady sme nedávali len raz ked sa narodil to pôrodné a z krstin co dostal
My sme investovali obom deťom do ETF fondov cez EIC na 20 rokov. Máme s manželom nastavený trvalý príkaz každý mesiac koľko chceme deťom poslať a pekne cez aplikáciu si vieme pozrieť koľko peňazí tam majú a ako sa zhodnocujú 😊 z hladiska dlhodobejšieho sporenia je toto top. Ak chcete môžem vám dať kontakt na sprostredkovateľa ktorý nám ich zakladal - boli sme spokojní 😊
Kedze sa nevyznate, tak pre vas z hladiska jednoduchosti a odpovedi na otazky asi ETF- ká vo Finaxe, či Portu.
Ak chcete najlacnejsie- cize napriamo cez brokera- museli by ste sa o tom trosicku aj vzdelat, vtedy asi na etf broker XTB.
V prvom aj druhom pripade si to zalozite s pohodlia domu cez internet.
Tu na koni sa pan Vojčík zaobera investiciami, ten vam poradi asi najlepsie.