Ahojte
Rada by som sa spýtala skúsenejších..
Nezaujíma ma 3.pilier ani produkty bánk....
Skôr či niekto využíva služby fin.poradcu a investuje do fondov za cieľom sporenia na dôchodok. Už pol roka má prehovaraju zo swiss life a neviem sa rozhodnúť. Manžel je proti ja som za. Sme živnostníci takže o mojom dôchodku si nerobím ilúzie
Ak to máte,po koľkých rokoch už vidíte nárast financií. Ako ste sa rozhodli aku sumu mesačne pošlete?
Tiež som živnostník a tiež Etf fondy, ak chceš vedieť bližšie napíš ss.
Baby a ktoré etf fondy myslite
aj my ETF fondy
Investovanie je aj druhý a aj tretí pilier. Chápem že takto otázka nebola položená.😆 Vo väčšine prípadov to je práve investovanie do ETF. Zručnejší a skúsenejší investor si vie svoje prostriedky zhodnotiť aj sám. Svojim klientom pomáham nastaviť investície podľa ich predstáv nielen v dôchodkových pilieroch, ale aj investovaním v iných produktoch.
s tym investovanim opatrne...
@aaaa1111 práve preto treba vedieť kam investujem. To že mi niekto povie, že to urobí ja neviem 5% ročne nemôže stačiť. Treba vedieť aj akým spôsobom investuje daná spoločnosť. Osobne, keď vidím že investujú na páku (leveraged) viem že je to spoločnosť, ktorá ide do rizika, čo je pre mňa ako investora už varovný prst. Žiaľ veľa ľudí pozerá iba na tie percenta.
@martinp288 chápem aj ja. Mam aj druhý aj tretí. Teraz ma zaujíma čo ešte ďalej.....
@autor Čo ďalej? Tak ako si už načrtla - Individuálne sa pripravovať na dôchodok. Je dobré že si pochopila, že na štát sa spoliehať netreba. Produktov je veľa, stačí vybrať ten správny. Na to, aby sa našlo to správne riešenie pre teba je potrebné mať viacero informácií. Dostala si už aj nejakú ponuku od spoločnosti, ktorá ťa oslovila na takúto formu investovania?
Ak neviete kde zacat, kvalitny financny poradca je fajn. Pripadne Finax. Hlavne pozor na vysoke poplatky.
Ja mam ETF a reality v jedinom produkte a potom Zlato
Cez fin.poradcu ktoremu verim a robi to roky.
ETF fondy.
Posielat sumu ktora by ti nemala roky chybat, pretoze ide o dlhodobu investiciu.
Posielat co najvyssiu sumu ale postupne, trh kolise.
Dobry poradca vysvetli vsetko.