Spoločný účet so svokrovcami

24. sep 2022

Mam otazku....Resp.ma niekto skusenost?
Mame moznost byvat u svokrovcov. Mali by sme vlastne pochodie a vchod. Maju velky niekolkogeneracny dom a zije tu este muzova sestra s rodinou.
Dnes ked sme tuto moznost rozoberali, svokrovci navrhli aby som potom zrusila ucet.Vraj oni vsetci maju spolocny.
Vsetko sa z neho plati (ucty, telefony, nakupy).Ked by som sla kupit potraviny tak pohoda.No ak by sme chceli nieco vacsie, poradili by sme sa. Napr.umyvacku...
Hlava mi to neberie...

iluviel
24. sep 2022

Haha, tak toto nikdy. Úplne že vôbec.

klarissa25
24. sep 2022

To ako vážne? Žiadny zdravý rozum by na niečo také nepristupil....

pribinak
24. sep 2022

Musela by som mat v hlave nasrate aby som s niečim takýmto súhlasila

prasiatko30
24. sep 2022

Ano daj si posielat tvoju vyplatu na ich ucet a svokra nech ti vyplaca mesacne/ tyzdenne vreckove. A nezabudni previest aj vsetky uspory. Ked sa nahodou rozvediete nezabudni odovzdat kluc a zobrat si igelitku s vecami, ktore ti svokra blahosklonne vyradi, ze tie si mozes zobrat🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nelca84
24. sep 2022

No vacsiu blbost som uz davno nepocula. To si budete pytat povolenie ked si budete chciet nieco kupit alebo ist na vylet, dovolenku...??

anjelicek26
24. sep 2022

Tak videla som par dokumentov, kde toto skutocne fungovalo...kazdy odovzdal celu vyplatu (dom aj 30 ludi) a nakupovalo a rozhodovalo sa spolocne...sama si to uprimne predstavit neviem, kedze kazdy ma ine naroky a iny pristup k vyhadzovaniu penazi a kategoria "potrebujem" a "chcem"... ale podla mna je to najrychlejsia cesta ako mat problemy a nezhody a dusno v rodine. Aby mi ako dospelemu niekto schvaloval vydavky z mojej vyplaty 🙄

Takze nie - neist tam byvat a uz vobec nie spolocny ucet.

babovka2321
24. sep 2022

Svokrovcom musi poriadne trtosit v hlave kokos🤦

jarka_black
24. sep 2022

Nie. Nikdy. Zachovajte si autonómiu a osobnosť.

zuzka1117
24. sep 2022

Preboha 🤣 to ako vážne?

amelie2017
24. sep 2022

Boze moj, ani nahodou 😱😱😱😱😱😱🤦‍♀️🤦‍♀️
Ako prva vec - 3 rodiny pod jednou strechou, cele zle. Druha vec- zrusit si ucet??? Aby som si pytala povolenie, ci si mozem gatky kupit? Uz aj keby si pristala na tu hlupost byvat tam, tak ak bude treba kupit nieco vacsie, tak sa zlozite.
Ale ja by som teda utekala, co by mi nohy a dych stacili. A pred tym by som sa riadne rozosmiala, ci im ne**be.

viestta
24. sep 2022

Nikdy. Spoločný účet, kde by sa davali peniaze za bývanie (elektrina, voda, plyn) to áno. Ale zvyšok ani omylom.

226lenka
24. sep 2022

No tak ja osobne by som nikdy nechcela bývať so svokrou a už vôbec s ňou mať spoločný účet. Nikdy

petulda333
24. sep 2022

Ani nahodou,aby som si za svoje a muzove peniaze nemohla kupit co chcem? Sibe im?

veroniq85
24. sep 2022

Nikdy.

babovka2321
24. sep 2022

Dufam, ze aj tvoj muz si uvedomuje absurdnost tohto navrhu. Ak ano, utekajte spolu. Ak nie, utekaj sama aj od neho🙈

diewcatqoo
24. sep 2022

Nepristupila by som ani na spolocne byvanie, o spolocnom ucte ani nehovorim 🙄

autor
24. sep 2022

No..muz je na to zvyknuty, jemu to divne nepride...

prasiatko30
24. sep 2022

Oni su co mormoni alebo amish alebo niecopodobneho a ziju v komune? Pokial si aj ty podobneho zmyslania/vierovyznania alebo pod tak naci sa pytas ale ak si normalna, svojpravna osoba s vlastnou pracou a stipkou zdraveho rozumu tak sa aninemusis pytat ci toto je normalne a ci to bude fungovat

luccija
24. sep 2022

Nikdy ako to vobec moze niekoho napadnut?Ved platby si nastavis v IB, ale Ti povedia kolko mas zaplatit za energie.Aby niekto strkal nos kolko mam ucet za mobil a nakupy?
Naco je muz zvyknuty, ze dospelemu riadia peniaze oni?vy si budete chciet kupit lososa a svokra najlacnejsie kuracie ako to moze byt v pohode?ste 3 rodiny kazdy nech bacuje na svojom a za svoje.

h2
24. sep 2022

Veď to je čistý komunizmus! A ten v praxi nikdy fungovať nebude.

jaskolka
24. sep 2022

Nechápem tu logiku
Tak akože bývanie osobitne (kvázi) a keď budete chcieť si to zariadiť, tak sa musíte radiť všetci? Čize sadnete a budete si pýtať povolenie na kúpu skrine, sedačky... A potom povolenie na dovolenku?
Svokre šibe, alebo co?
Na takú hlúposť ani náhodou...

prasiatko30
24. sep 2022

@h2 tak napr v izraeli tak fungovali v kibutz ak sa nemylim

sojorez
24. sep 2022

Fuha, tu maju ludia negativne skusenosti pri byvani v jednom dome so svokrovcami. Ze ani existencia vlastneho vchodu a poschodia nie je zarukou sukromia. Ale spolocny ucet uz je totalna absurdita 🤦🏼, to uz rovno i papiere o nesvojpravnosti 🤦🏼

majki_ki
24. sep 2022

Úplne ako nejaká sekta, už len dokument na netflixe natočiť :D nikdy na toto nepristup

h2
24. sep 2022

@prasiatko30 Mala som kamošku, čo v takom kibuci bola. Príliš dlho tam nevydržala. OK, opravujem z "nikdy fungovať nebude" na "nikdy fungovať nebude tak, aby boli všetci spokojní".

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dkethe
24. sep 2022

Podla mna si zle rozumela, a svokra navrhla 1 spolocny ucet na spolocne vydavky za dom(acnost). Uz len to, ze spominas umyvacku (a nie nieco vlastnej potreby) tomu nasvedcuje.
Ale Akoze aj tak uplna hlupost. Majte vlastny dom(acnost)

kitycat
24. sep 2022

Uz som tu citala kade co, ale spajat ucty so svoktovcami to uz je ceresnickou na torte.

A ze este uvazujes o stahovani sa mi... To by som sa radsej rozvadzala, ak by som mala tieto 2 moznosti.

barbora9312
24. sep 2022

Mužovi sa to nezdá divné? Divná cela rodina 😂😂😂