Spoločný príjem

29. apr 2022

Žienky potrebujem len vypočuť názory iných🙏
S priateľom sme spolu cca 2 roky. Mám vlastný 3 izb.byt, kompletne zariadený, nemám hypo ani úver, mám aj rezervu, zarábam 1200€, priateľ 1000-1100€. Priateľ vždy mi hovorí aby som šetrná bola. On býva u mamy a výdavky ma 600€ (auto, strava, telefón atď.). Niekedy z platu nevie odložiť nič. Napr. keď sa mu auto pokazí. Príde mi to divné, keďže má mamahotel. Ja mám výdavky tiež cca.600-700€ na život(inkaso, strava, poistenie, kozmetika), bývam sama. Rozmýšlam o spoločnom bývaní, ale vždy má pripomienky, že ako málo zarába, život je ťažký, treba šetriť, nerozhadzovať peniaze. Ja mám dosť našetrené, on tiež má dačo. Nevidím zmyseľ celý život šetriť. Nerozhadzujem peniaze, ale nebudem najlacnejšie potraviny kupovať keďže môžem si dopriať. Nerozumieme si v tom. Vždy sa sťažuje na peniaze. Myslím si, že máme dobrý príjem spolu. Podotýkam bez hypotéky. Rozmýšlam, či má zmyseľ ten vzťah do budúcna.

autor
29. apr 2022

Samozrejme časom by som rada išla na MD, príjem budem mať nižsí, budem potrebovať väčšiu finančnú podporu od neho.

medyna
29. apr 2022

Tak tebe hovorí, že máš šetriť a on rozhadzuje tak, že nemá ani za čo auto opraviť? Dobre som pochopila ? Zatiaľ nemáte spoločný majetok ani peniaze, tak neviem, prečo sa stará do tvojho príjmu.

sissy27
29. apr 2022

utekala by som kade ľahšie. Ak v mamahoteli nevie ušetriť, tak teba bude len vyciciavať. Ak bude rad s nákupom na ňom, tak ti nakúpi v akcii najlacnejšie potraviny v zľave pred koncom záruky, ale veľmi rád si bude pochutnávať na kvalitných drahších potravinách, ktoré nakúpiš ty.
Ak za stravu, telefón a auto minie 600€ mesačne a ďalších 500 rozdrbe ani nevie kde, tak by som sa s ním nemala veľmi o čom baviť...

bolarazjedna
29. apr 2022

Po 2 rokoch môžete skúsiť spoločné bývanie, uvidíš, ako zadeli výdavky, prečo mu nič nezostane, koľko dokážete ušetriť priemerne, na čo vám to stačí. Podľa mňa úplne rovnaký názor na to nemá ani jeden vo vzťahu, vždy bude niečo, čo ti bude pripadať ako zbytočný výdavok (ci už je to fajčenie, sadnúť si v piatok na koláč, kaderníčka každý 2.mesiac, ďalší prípravok na leštenie auta, atď) alebo zbytočné šetrenie. Vzťah je o kompromisoch, treba hľadať spoločnú strednú cestu. Ak sa to nedá, aspoň uvidíš včas. A on keď je nespokojný, nech skúsi hľadať prácu, kde lepšie zarobí.

autor
29. apr 2022

@sissy27 má 32 rokov, má aj našetrené, nemôžem povedať, že nie. Tiež som bola prekvapená, že v mamahoteli potrebuje 600€. Rada by som išla na výlety, raz za rok k moru. No vždy sú nejaké výhovorky. Myslím si, že ako spoločný príjem tých 2200€ je veľmi fajn. Nemusíme každý cent počítať.

deti95060810
29. apr 2022

mne by už blinkala kontrolka... nemám rada keď mi niekto kecá do mojich peňazí, do toho čo mám a čo nemám kupovať a kde mám šetriť... som svojprávna a čo si ja robím so svojimi financ. je vec moja....

autor
29. apr 2022

@medyna príjem nemá zlý podľa mňa, žijeme na východnom SK. Ja som šetrná, nekupujem kabelky za 100€, či tričká za 50€

deti95060810
29. apr 2022

no len aby ťa neťahal dole... potom keď budeš na MD tak budeš počuvať jeho blbé reči o financiách... sem - tam píšu kočky o takých expertoch...😉

autor
29. apr 2022

@deti95060810 no veď to, toho sa obávam, aby ma neťahal dole 😑

sissy27
29. apr 2022

áno, matematicky máte celkom ok spoločný príjem. Ale na nič ti je matematika v prípade niekoho, kto nie je ochotný si / ti dopriať. Celý život budeš počúvať výčitky a šomranie, že máš žgrliť. A keď prídu deti a ty na RD bez príjmu, tak to len bude...

modraslamka
29. apr 2022

hej alebo ti len tisko zavidi ze si doprajes co chces a zarabas viac nez on - to chlapi tazko prekusnu....

evkamotka
29. apr 2022

Toto sa mi vobec nepaci. Nezostala by som v takomto vztahu. A ako vyssie spominaju, ked budes s 2 detmi doma s rodicakom, to este len bude kauza ako je vsetko drahe a treba setrit. Hodis si sama slucku

autor
29. apr 2022

@sissy27 snažím sa mu vysvetliť, že príjem nie je zlý čo má. Bohužiaľ viac nedokáže zarobiť, ja ani nechcem aby mal brigádu popri tpp. Všetko si delíme na polovivu, príde mi to divné. Stravu, výlety. Napr. príde ku mne na týždeň tak odkladáme si bločky a potom to vysporiadame. Ja som to tak navrhla lebo na začiatku on urobil nákup za 20€, ja za 50€.

autor
29. apr 2022

@modraslamka určite nebudem meniť prácu 😄som veľmi spokojná po každej stránke. Nežiadam od neho aby išiel privyrobiť si.

evkamotka
29. apr 2022

Co ti poviem. Ked po dvoch rokoch vztahu delite kazde euro ako cudzi ludia. Lebo peniaze a vydavky su ocividne problem. Nezmeni sa to. Cele zle

bolarazjedna
29. apr 2022

Tak je čas sa s ním porozprávať o tom. Na čo minie tých 600 eur? Možno dáva peniaze mame na vydavky, stravu, (to ze býva u mamy, neznamená, že býva v mamahotely), možno má rôzne sporenia (napr životné poistenie, investície do fondov, sporenie na dôchodok - mne len na tieto veci odídu nemalé peniaze mesačne). Potom tých 600 eur na vydavky nie je tak veľa. Ako píšeš, niekedy mu nezostane z výplaty - keď investuje do auta, tak súčiastky nie sú lacné, ale zas asi sú mesiace, keď to ušetrí.
Na druhej strane, myslím si, že pri takom zárobku človek si môže dovoliť raz ročne výlet k moru a dopriať si aj pravidelne míňanie peňazí na zábavu - ísť do kina, na výlet, najesť sa v meste, ísť na kúpalisko, atď.

minutka
29. apr 2022

Posobis ako sebestacna inteligentna osoba, kt si na krk zvesila prizivnika. Mas na viac

vamajka
29. apr 2022

Ty mas byt on nic a este ti aj vycita, ze vela minas. Podla mna je to lakomec a neskor ti nic nedopraje ani len kadernika. Preco sa uz neosamostatnil?

evkamotka
29. apr 2022

@bolarazjedna podla mna v tejto veci nie je az tak dolezite, ze na co minie peniaze. Ale ze ma 32r, stabilnu pracu s normalnym platom, babu dva roky s bytom bez hypo a on odmieta s vyhovorkami o peniazoch spolocne byvanie. Mysli to s nou vobec vazne? Alebo je chorobny zgrloch? Ci mamin cecok?

vamajka
29. apr 2022

Este dodam, ze mi s takym prijmom zivime este 2 synov SS a VS a je to v pohode i ked posledne 2 mesiace zaciname pocitovat tu drazobu

simca06022011
29. apr 2022

no podla mna to nema zmysel a nie len kovli tomu ze "mamahotel" ale kvoli tomu ze je drzgros a nemate rovnaky zivotny styl vobec. On vyletovat nechce, riesi peniaze atd a este teba so sestrenim "poucuje". Raz ti bude chciet diktovat aj to ci si kupis mineralku za 1EUR alebo si das vodu z vodovodu zadarmo... Zivot je aj o inom, nie len ratat penaize a pritom viditelne nejde mu to setrenie tak ako by malo. Vydavky na mamahotel ma vysoke. Delite si vsetko napolovicu, pritom spolu ani nezijete... toto je ten chlap co asi aj ked budes na MD, bude od teba pytat polku vsetkeho :D

melanta
29. apr 2022

Akože on tebe vyčíta, že máš šetriť a nemíňať toľko? On, ktorý býva u mamy a napriek tomu je schopný mesačne minúť celú 1000 eurovú výplatu? Celkom srandista. Trtko.

zmrzlinka2021
29. apr 2022

A ako budete riešiť peniaze, keď budete manželia?

ddaassuullaa
29. apr 2022

❗️varovna kontrolka rozsvietena🖲
Este nie ste ofic zivotni patrneri, on riesi tvoje "rozhadzovanie". V mamahoteli moze prispievat nielen na stravu, ale naklady spojene s uzivanim nehnutelnosti, ok. Pridu deti....a to si uz vobec neviem predstavit. Toto je v mojich ociach len lakomec, co bude pribudanim rokov len horsie

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slnecnica82
29. apr 2022

Lakomy prizivnik, isté by som si s ním nezakladala rodinu, lebo časom ti budem peniaze vydelovat a kontrolovať kazdy cent..

autor
29. apr 2022

@bolarazjedna mame do domácnosti neprispieva, to viem, ani životné poistenie nemá

autor
29. apr 2022

@minutka mám, viem, hmm rozmýšlam všelijak. Som ambiciózna, no na vzťah treba dvoch. Môžem sa snažiť koľko len chcem keď mu nedochádza

danica2711
29. apr 2022

fúha, mám pocit, že to pravé peklo nastane, keď si s ním nebodaj urobíš dieťa a ostaneš na materskej... chlap, čo si už pred spoločným hospodárením dovolí kritizovať, koľko ty míňaš svojich peňazí, nebude zrovna pohoďák a opora do budúcnosti. Nešlo by som do toho

melanta
29. apr 2022

Má 32 rokov, býva u mamy, mame nič do domácnosti neprispieva, zarobí 1000 eur a často minie všetko. Nuž, ozaj neviem prísť na jediný dôvod byť s takýmto chlapom. Školu skončil približne pred 13 resp. 8 rokmi (podľa toho, či chodil aj na VŠ), To je dostatok času, aby sa hoci u mamy naučil finančnej zodpovednosti. Ak to nedokázal doteraz a tebe, ktorá má byt a našetrené ide vyčítať ak si niečo kúpiš, tak to je cesta do pekla ostať s takým tajtrlíkom.