Splátkový kalendár na hypo

3. mar 2022

Vysvetli mi toto niekto prosim?
Brali sme v decembri hypo na dom. Povedali, ze prveho polroka sa plati len urok bez hypo. Potom, ze uz cela suma hypoteky.
Lenze nam prisiel splatkovy kalendar a je tam pisane, ze az po roku sa plati plna vyska hypoteky.
Nechapeme teraz, ci po zapisani nehnutelnosti na katastri (este to neni, dlho im to trva) nam pride novy splatkovy kalendar, ci ako?

zuzkaa1991
3. mar 2022

V hypotéke neplatite celu sumu nikdy vzdy urok a ista cast istiny.....
Ak ste brali na etapy (stavba domu) vtedy sa.plati len urok pokial sa nenacerpa cela suma uveru....

fanta
3. mar 2022

My sme sice iba refinancovali, ale tiez nam prisiel najskor splatkovy kalendar, kde rok budeme platit iba istinu. Tak som sa aj potesila. Ale na dalsi mesiac nam prisiel druhy splatkovy kalendar uz s klasickymi splatkami.

zuzkaa1991
3. mar 2022

@fanta aj my sme rafinancovali teraz a a nikdy som nesledovala.splatkovy kalendár 🙈🙈😊🤣🤣 ved viem aka mesačná splatka je toľko sa stahne ;)

autor
3. mar 2022

Baby nerefinancovali sme. Ani sme nebrali hypo na casti (stavba domu). My sme kupili dom uz postaveny. Najprv nam vyratali 550 splatku. Lenze riaditel banky (ktory robil zmluvu, lebo tetka co nam to mala robit, tak bola na dovolenke) vravi, ze pol roka budeme platit len cca 150€, ze sa plati len urok. Potom po polroku to uz bude tych spominanych 550€ mesacne.
Lenze splatkovy prisiel, ze tych zhruba 150€ nebudeme platit polroka ale az rok. 🤷‍♀️ inak uz 2 splatky sme mali take nizke (tych 150€)

autor
3. mar 2022

@zuzkaa1991 mna zarazilo to, ze jieco nam povedali v banke a nieco ine prislo postou domov (ten splatkovy myslim).

simca06022011
3. mar 2022

ja k hypo ani nemam splatkvoy kalendar :D

66simonka66
3. mar 2022

Po zapísaní na katastri vám príde nový splátkový kalendár, aj nám to tak prišlo.

fanta
3. mar 2022

Ja som tym len chcela povedat, ze tiez nam v priebehu 2 mesiacov prisli dva splatkove kalendare. Najskor s nizkymi splatkami na rok a potom o par tyzdnov prisiel dalsi splatkovy kalendar uz s klasickymi splatkami. Prva splatka nam odisla tiez nizka, ta dalsia uz bola klasicka. Takze je mozne ze po zapisani do katastra to uz bude tak ako vam povedali v banke

zuzkaa1991
3. mar 2022

V banke sme boli vcera a ano ukazala splátkový ale neriešila som to (robila som pre banku mam ekon.skolu) a pre mna je to nepodstatne pretoze dôležité su ine veci v zmluve ;) co som sa skôr na.to zamerala ;) a preto je pre mna splátkový kalendár nepodstatny pretoze mozem.refinancovat kedy chcem ;) za 5r. Sme toľkokrát menili alebo navysovali úver ze to fakt nemá zmysel 🙂

Plus treba mat fakt dobreho finančného poradcu ktoremu nejde o proviziu ale o spokojnosť klienta a to ze som robila sfere a mam financnu gramotnosť mal so mnou problém a musel mi dokazovat ;) dlhsie ....a fakt viem ze sa môžem na nho spolahnut vzdy a nemusím ja behat telefonovať atd

lienka.7
3. mar 2022

Spýtaj sa ivky...@ivkazba

tomi97
Odpoveď bola odstránená
Zobraz