Splatená hypotéka cez nebankovku bez dokladu

claudii
22. sep 2015

Dobry večer,chcela by som sa opytat ideme kupovat byt 4izbovy...no majitel bytu tvrdi ze ma splatenu hypoteku cez niejaku nebankovku len nema o splateny doklad ..myslim doklad ze vseko splatil...mozem byt niejaky problem pri kupe tohto bytu??Dakujem

zita19
22. sep 2015

@claudii utekaj preeec z takleho obchodu. Toto smrdi pruserpm na kilometre

moni244
22. sep 2015

@claudii ziadna nebankovka neda hypoteku, toto smrdi viac ako kravin

meluela
22. sep 2015

@claudii pozri na katasterportal ... uvidis tam ci je na byt nejaka tarcha (ak vies meno majitela) .. ale aj keby to bolo ok, je to divne a radsej by som hladala dalej

zuzanaete
22. sep 2015

@claudii Ako uz bolo spomenute, nebankovka hypo nedava. Tarcha na byt sa da overit na katastri. Ak tam nie je tarcha, tak pripadne dlhy by nemali ovplyvnovat vas, ak by ste byt kupili. Ale cele je to divne a pri nasom sudnictve by som sa nespoliehala na hladky priebeh v pripade problemov. Bud to cele poriadne preverit (ak je to dobra ponuka) alebo hladat dalej. Ak je to az napadne vyhodna ponuka, tak by som do toho neisla.

dominika6
22. sep 2015

@claudii
Na katastri si vyhladaj tvoj byt,pozri ci je na nom tarcha,ak ano ries to s majitelom...ak nie, tara hluposti..

sissy27
22. sep 2015

@claudii už čo za debila by splatil hypotéku a nemal o tom doklad... určite nájdeš kopu iných bytov, ktoré majú všetko jasne vysporiadané 🙂

zita19
22. sep 2015

Este moze mat nebankovka na ten byt nejaku chrobacnu zmluvu a ty prides aj o peniaze aj o byt, ked im dlzi co i len 1€. Do toho by som nesla ani za nic.

dominika6
22. sep 2015

@zita19
Presne tak...mohol si vziat pozicku hoci 2000,- a ak ju nesplati,vezmu hned mu byt..

claudii
autor
22. sep 2015

nejedna sa o moj byt...ja chcem kupit byt..len niejak mi to nehra do kariet ze co je vo veci..

micikatka
22. sep 2015

@claudii len aby si nezaplatila nieco co nie je toho dotycneho ale niekoho ineho :( vazne ruky prec

charity
22. sep 2015

@claudii Taky byt nemoze predat bez suhlasu banky. Mrkni ten kataster. Ak je tam hypoteka, tak v ziadnom pripade nekupuj. Zaplatis za nieco co nebude Tvoje.

zita19
22. sep 2015

@claudii ked podpisal nebankovke zmenku tak to nie je zapisane ani v katastri ani nikde ako zalozne pravo. Naozaj staci, ze im nevyplatil jedno jedine euro (a on nema papier, ze ma dlzobu vyrovnanu, takze uz to je pre mna nespolahlivy clovek) a oni sa mozu dozadovat toho bytu. On urcite nemal od bńebankovky hypoteku, on mal u nich uver, kde zalozil byt cez zmenku (takto to nebankovky robia).
Vy mu vyplatite v dobrej viere peniaze, on ich prehajdaka a nabankovka vas z bytu vyhodi. Nebudete mat nic. Mozno este aj pyta nizsiu cenu ako je obvykle. To uz je uplne jesne, ze potrebuje zaplatat nejake dalsie dlhy. Co je to za cloveka? Zistite si o nom nieco. Nie je to niekto, kto ma na krku exekucie? Ci je proti nemu vedene exekucne konanie nezistis.
Ja by som sa radsej poobzerala po inom byte.

jeennyv
22. sep 2015

@claudii nikdy nekupuj byt kde je nejake ale alebo neexistuju nejake doklady...ako sa vravi co je psano to je dano.....ak nema dokaz o splateni stat sa moze cokolvek... my ked sme kupovali byt, nebol na nom dlh ani nic, ale zadlzeny bol majitel bytu ako osoba..byt sa predal bez problemov, no on si stale nechaval posielat papiere na uz nasu adresu, neprehlasil sa cize stale niekto chodil vyklopkavat nam atd....plus hypo a nebankovka blbost ...mne to pripada, ze chce zatajit iste skutocnosti, ale byt chce predat, tak nieco povie a prekruti, aby kebyze sa neico stane a nebolo by ok, ste nemohli povedat ze ste o tom nevedeli a mozete sa potom so vzniknutym problemom trapit...

zuzanaete
23. sep 2015

@charity praveze, ak by tam bola klasicka hypo a klasicka tarcha v prospech danej banky, tak nie je absolutny problem. Bezne sa taketo byty predavaju a kupuju. Urci sa datum predaja, banka vypocita k danemu dnu zostatok na hypo ucte a v zmluve o kupebytu sa presne napise ciastka poslana na hypo ucet a ciastka poslana na bezny ucet priamo predajcovi. Ak obchod prebehne, povodna banka zrusi zalozne pravo. Ale ak dlzi/dlzil nebankovkam, tak je predpoklad, ze budu problemy.