Dobrý deň, je tu nejak nvalid mala by som otázku od kedy Vám preplatili sumu invalidneho? Od podania žiadosti a spatne alebo až od vtedy ako Vam ho schválili od toho dátumu nikde to neviem najst.
Ďakujem
@paulinkapalka podľa toho o aký dôchodok ide ak ide o ID z mladosti tak dostaneš spätne 18 rokov ...a ak ide o klasicky tak od kedy úraz vznikol ..
spatne od datumu priznania invalidity --- to moze byt datum kedy vznikol uraz, u mna to bol datum k akemu som prestala dostavat podporu z upsvar. Lebo ak by mi to schvalili este skor, podporu by som musela vratit ;) cize kazdy ma ten datum individualny
@helcanw ďakujem za vasu skúsenosť
@barbora19911 ďakujem za vašu skúsenosť
do ziadosti mozes uviest, ze ziadas spatne odnejakeho datumu a posudkovy schvali, ci je to ok. Zhodnoti ci naozaj uz vtedy bolo to ochorenie take, podla ktoreho ti priznavaju ID
@paulinkapalka v den kedy sa vylicil mojmu
@paulinkapalka teda myslim od ukoncenia tej zakladnej liecby ak sa to da takto nazvat
Od podania žiadosti.
@paulinkapalka Mala som schvalene posudkovym od 5.12.22 od tohto dňa mi vyplatili aj spätne .
Žiadosť o ID som podávala 10.8.22 počas PN
@jutka1509 ďakujem pekne aj my sme to tak mali😉
Mužovi prišlo domov oznámenie, že mu schvaľujú polovičný invalidný od dňa úrazu, takze spätne mu vyplatili mesiace od úrazu až po rozhodnutie. Či je ti štandardne tak to neviem 🤷♀️