Ahojte kočky, prosím vás, manžel v r. 2016 pracoval 1 mesiac na živnosť a následne od mája pracoval ako zamestnanec. Pani účtovníčka z jeho firmy mu robila daňové priznanie (zjavne je to "naozaj šikovná dáma"), keďže ani po odovzdaní jej osobne rodného listu nášho drobca nebola schopná spraviť daňové priznanie s nárokom na daňový bonus. Viem, že existuje možnosť spätného vrátenia daňového bonusu, ale mala by som otázočku ohľadne tlačiva (samozrejme typ tlačiva bude B pre FO) ale, či treba zohnať tlačivo za rok 2016 alebo mám použiť tlačivo aktuálne? Ďalej by som sa rada spýtala, o aké daňové priznanie ide? Moju dedukciou som dospela k názoru, že to bude asi dodatočné daňové priznanie a tlačivo treba zohnať za rok 2016, keďže aktuálne tlačivo je kus pozmenené. Tak by som sa rada spýtala, či mám pravdu, nech ma zbytočne z úradu nevracajú. Ďakujem ;)
@smile31 no kedže v roku 2016 bol szčo, tak účtovníčka mu v práci nemala robiť ročné zúčtovanie dane ale manžel si mal sám podať DP typ B
a áno, dá sa to opraviť ... treba tlačivo z roku 2016 a spraviť dodatočné danové priznanie za rok 2016
PS: nie je to také jednoduché urobiť dodatočné DP , treba aj pôvodné danové priznanie a z neho treba vychádzať .
tlačivo zoženieš na stránke dan ového úradu v časti formuláre