Som tehotná a budem práceneschopná. Čo s tlačivami?

jarabica123
21. nov 2011

Babuľky, ktoré by ste mi vedeli poradiť, chcem sa spýtať, od 23.11. 2011 nastupujem na PNku, zajtra idem k lekárovi, ktorý ma má vypísať, nemocenské poistenie si platím už rok aj niečo, musím túto informáciu povedať aj lekárovi a vtedy potrebujem PNku vypísanú 2x?? Dobre som to pochopila?? A tie dve PNky potom odovzdám kde?? Viem, že jedna ide zamestnávateľovi, a čo s tou druhou?? Baby ja som z týchto veci total magor🙂) Ale v sociálnej poisťovni ťa odbijú ako keby som to mala automaticky vedieť. Vopred moc ďakujem za info🙂)

meusicka
21. nov 2011

@jarabica123 pokial ja sa pamatam, tak na PN ti lekar vypise jedno tlacivo a to odnesiez zamestnavatelovi. ten si ustrizok nechava u seba a zvysok posiela do socialky. po vyprsani PN sa potom vsetko spolu posiela na socialku spolu s papierom ze nastupujes na MD. ale ja by som aj tak zavolala na socialku a sa povypytovala. oni sa tvaria mudro, ale radsej sa treba pytat ako by ta mali potom sprdnut. ja som dnes tiez tak obvolavala upsvar aj soc. 😀 nebudem predsa s velkym bruchom chodit zbytocne viackrat len preto, ze daky papier chyba 😝

mirkamurko
21. nov 2011

@jarabica123 Musíš si u doktora vypýtať hneď dve PN jednu do zamestnania a druhú ako DNP na sociálku.

monr
21. nov 2011

https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/dobrovolne-nemocenske-poistenie/ opýtaj sa tu.
ale ako @mirkamurko písala, pokiaľ si platíš DPN, aj máš pracovný pomer, tak si vypýtaš 2 PN, jednu odovzdáš zamestnávateľovi, druhú do Soc.poisťovne.

jarabica123
autor
21. nov 2011

Ďakujem veľmi pekne 😉