Som neplatič vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni

ktore
11. jan 2013

pre tehotenstvom som bola na urade prace po porode ma vyradili z evidencie a terz mi prisiel papier ze ze som neplatic od 25 septembra.nikto mi nic nepovedal kam mam ist.preco som neplatic.som sokovana.ved po porode som behala na urady a nikde mi nic nepovedali.teraz mam nedoplatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙄

moon1979
11. jan 2013

@ktore no musíš to riešiť so zdravotnou poisťovňou ... keď si prechádzala na materskú prípadne rodičovskú nahlasovala si zmenu v zdravotnej poisťovni? ak nie, tak tam bude problém, mala si oznamovaciu povinnosť do 8 dní oznámiť zmenu, bola si stále poistencom štátu, ale už si nebola vedená ako uchádzač o zamestnanie, ale ako osoba starajúca sa o dieťa do troch rokov a to je rozdiel ...

mummy01
11. jan 2013

@ktore myslim ze ked ta vyradili z evidencie bolo potrebne ist do poistovne ohlasit ze si doma s dietatom...asi si to neurobila ☹

angua27
11. jan 2013

@ktore, bohužiaľ na tieto veci Ťa neupozorní nikto. máš ako poistenec štátu určité povinnosti a máš o nich vedieť. ako písali dievčatá, šup-šup do zdravotky a ošetriť si to tam. dohodnúť splátkový kalendár, ak je to veľa peňazí, doplniť oznámenie poistenca a pod. 😉

fiffinkaa
11. jan 2013

zrejme zdravotná poisťovna nemá vedomosť že si na MD, treba to oznámiť a začne platiť za teba štát.

fiffinkaa
11. jan 2013

o nič nejde, dá s to vybaviť aj so spätnou platnosťou..

ktore
autor
11. jan 2013

@moon1979
@mummy01
@angua27
@fiffinkaa no som tam volala mam zobrat potvrdenie ze poberam rodicovsky.lenze ty uradnici sakra preco nepovedia,ved po porode je tolko papierovaciek sak ja to ani neviem kam mam ist.

moon1979
11. jan 2013

@ktore nuž dnes ťa nikto na nič neupozorní, ako sa hovorí v tomto štáte "neznalosť zákona neospravedlňuje" ... čo si nezistíš sama, to ti úradníci sami od seba nepovedia ... tak to je bohužial

miskalevica
11. jan 2013

@ktore jaaj a to mozes byt rada, ze sa ti neozvali po 10 rokoch, to by si kukala, ze co to? Nuz o tom kam co vsetko treba pooznamovat, to ti veru uradnicky neporadia,, je na to zakon a kazdy obcan SR ho asi ma poznat, podla nich. 😠

ktore
autor
12. jan 2013

@miskalevica mozno by ani nedala vediet ,lebo ja som sa prehlasila do druhej poistovne od 1 januara.keby som to neurobila ktovie kedy by mi poslali upomienku.