pre tehotenstvom som bola na urade prace po porode ma vyradili z evidencie a terz mi prisiel papier ze ze som neplatic od 25 septembra.nikto mi nic nepovedal kam mam ist.preco som neplatic.som sokovana.ved po porode som behala na urady a nikde mi nic nepovedali.teraz mam nedoplatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙄
zrejme zdravotná poisťovna nemá vedomosť že si na MD, treba to oznámiť a začne platiť za teba štát.
o nič nejde, dá s to vybaviť aj so spätnou platnosťou..
@ktore jaaj a to mozes byt rada, ze sa ti neozvali po 10 rokoch, to by si kukala, ze co to? Nuz o tom kam co vsetko treba pooznamovat, to ti veru uradnicky neporadia,, je na to zakon a kazdy obcan SR ho asi ma poznat, podla nich. 😠
@miskalevica mozno by ani nedala vediet ,lebo ja som sa prehlasila do druhej poistovne od 1 januara.keby som to neurobila ktovie kedy by mi poslali upomienku.
@ktore no musíš to riešiť so zdravotnou poisťovňou ... keď si prechádzala na materskú prípadne rodičovskú nahlasovala si zmenu v zdravotnej poisťovni? ak nie, tak tam bude problém, mala si oznamovaciu povinnosť do 8 dní oznámiť zmenu, bola si stále poistencom štátu, ale už si nebola vedená ako uchádzač o zamestnanie, ale ako osoba starajúca sa o dieťa do troch rokov a to je rozdiel ...