Som na predĺženej rodičovskej a partner mi vyčíta financie

4. mar 2021

Ahojte, momentálne som na predĺženej rodicovskej kvôli zdravotnému stavu nášho syna. Od septembra ho chcem dať do škôlky, dúfam že dovtedy sa to zlepší. No priateľ chce aby som si našla prácu už teraz, vkuse mi posiela inzeráty (na ktoré bud nemám kvalifikáciu alebo je veľmi dlhy pracovný čas, ktorý si nemôžem dovolit keďže mame dieťa. On chodí do prace (pracuje v kancelárii takze fyzicky sa nejako nenadrie, o tretej je už doma a odvtedy ma čas pre seba, s ničím iným ho nezaťažujem len občas chcem aby sa aspoň chvilu pohral s malým aj on, aspoň pol hodinu) a navrhuje aby sme sa striedali že ja by som mala ranné a on poobedné...mne sa to však nezdá, načo keď mám možnosť byt doma ešte do toho septembra? A už vôbec to nechcem takto na striedačku ale chcem dať malého do škôlky a potom aby sme boli spolu všetci traja, nie raz jeden a raz druhý.
Okrem toho mi hocikedy vytkne že ja neprinášam ani cent do domácnosti, pritom mám aspoň ten cca 400€ rodicak. Viem, je to malo ale nie je to vôbec nič. Okrem toho, keď mal maly 2 roky, priateľa vyhodili z prace a keďže si nemohol nájsť žiadnu novu prácu, vymenili sme sa a rok som chodila do prace ja. Pracovala som v reštaurácii na krátky a dlhy týždeň, 12tky, cez víkend 14tky. Za tu dobu som mu v živote nevytýkala že ja chodím do prace a on neprispieva a vždy celu MOJU výplatu míňal hlavne on. A to ani nehovorím o tom aká som bývala unavená, nedával mi vôbec priestor na oddych. Do obeda som navarila, poprala, povenovala sa malému a potom išla do roboty. On mal všetko hotové, mal sa len starať o malého. Príde Vám normálne že mi vyčíta peniaze keď ja som mu to nerobila? Dokonca som ani nanho netlacila aby si našiel prácu on, nevadilo mi že pracujem len mi bolo ľúto že som bola malo s malým keďže som bola od 11tej do 22:00 v praci. a keby sa mu nenaskytla lepšia ponuka tak kľudne by som v tej praci ostala ak by bolo treba.
PS: pritom vôbec nemame finančnú krízu, spolu s rodičovským mame mesačne 1700€ a ešte máme aj nasporených 8 tisíc na ucte, 3a pol tisíc som tam vložila ja, ostatok on. Žijeme u svokry, sama nás o to požiadala lebo je vdova a bolo jej smutno samej, a zatiaľ sa neplánujeme osamostatniť (hlavne priateľ nechce odísť)

danulicek
4. mar 2021

Podľa môjho názoru: nie, nie je to normálne a ak to trvá len v poslednej dobe a medzitým sa nič výrazné u vás v otázke financií nezmenilo, je možné, že mu to nenapadlo len tak zrazu od seba. Určite sa treba porozprávať, aj keď viem, že to v praxi je ťažké, ak nejde o konštruktívnu debatu. A možno ste sa už aj rozprávali - ako prípadne reagoval, keď si mu takto predostrela argumenty? lebo sú logické...

nafka0483
4. mar 2021

No, je to priatel, nie manzel, papierovo su teda jeho peniaze a tvoje peniaze. A ocividne to on takto vnima, ze on zaraba a mina na teba a ty neprinasas do rozpoctu tolko co on. Podla mna dost scestne vnimanie, pretoze ked ste sa uz rozhodli pre dieta, tak ste rodina a bolo mu predsa jasne, ze budes na materskej a rodicovskej a vtedy prijem z prace nebude.
Nikdy predtym ste sa o takych veciach neozpravali? Neplanovali ste si rozdelenie financi, ich minanie, nazory na to ci ma kazdy davat rovnaku, ci mu "nevadi" ze bude zivit rodinu, ako sa k tomu stavia? Ak ste sa o tom rozpravali a on zmenil nazor, tak treba zistit preco, co sa stalo. Ak ste to nikdy poriadne nepreberali, tak to bola chyba a je najvyssi cas urobit to teraz. Lenze teraz ked pridete na to, ze sa nezhodnete, tak uz je trosku neskoro, lebo uz spolu ste, budete musiet najst nejaky kompromis.

0silvia0
4. mar 2021

vidis, myslela si, ze sa ti tvoje pekne spravanie raz vrati. A nevratilo sa, tvoj chlap zabudol aka si bola k nemu zhovievava a ustretova. Ber to ako poucenie pre seba. Mysli prioritne pri takomto chlapovi na seba a dieta. Pouc sa z toho a razne mu tlmoc svoje nazory.

martina1201
4. mar 2021

Ahoj, skús si s priateľom sadnúť a vysvetliť mu veci z tvojho pohľadu. Že ťa zarmucuje, že ťa posiela do práce, pričom ty si ho do práce nevyháňala keď on nemal prácu a musela si nastúpiť ty do práce. Že je pre vás lepšie aby si ostala s malým doma a neriskovali ste obaja chodením do spoločnosti teraz cez kovid zvlášť keď má malý zlý zdravotný stav. Bez komunikácie je ťažko dospieť k lepšiemu vzťahu medzi vami.

birika
4. mar 2021

presne ako pisu vyssie - porozpravat sa

luccija
4. mar 2021

Takže on bude doobeda oddychovať a poobede pôjde do roboty a ty z roboty do škôlky a druhá sichta.Dobre si to vymyslel😊a spolu budete cez víkendy.Ako chce riešiť školku, keď pomaly každé 2 t je zatvorená a bude to tak asi nadalej.svokra je na dôchodku?ak by ste trpeli fin.nudzou nepoviem, ale takto by ma ani nehlo do septembra posielať dieťa do kolektívu.Treva mu vysvetliť ako to bolo a nikto mu nič nevycital.Nie si nesvojpravna, aby Ti posielal životopisy skús mu aj ty hľadať lepšiu prácu lepšie platenú inú pracovnú dobu páčilo by sa mu to?

lucka_ke
4. mar 2021

nech ti zaplatí opatrovateľku (alebo choďte na polovicu) a obaja do práce

elizabet173
4. mar 2021

Na toto je len jedna odpoved, ako si si to nadstavila, tak to mas. Je zvytocne to sem pisat, treba rozhovor s nim. A prestat ho konecne setrit