Som na materskej, do práce idem od septembra a potrebujem úver

adanka0609
19. júl 2020

Zdravím...nieje tu niektorá dobrá duša z banky? Nemám čas chodiť po bankách...ale jedna vec ma trápi..som vydatá...momentálne na materskej...s manželom nežijeme...je to veľký problém kebyže som chcela úver alebo pôžičku?prácu budem mat trvalu od septembra... Ďakujem za každý postreh...a ospravedlňujem sa keď nebudem reagovať za každým.. Ďakujem 😘

deti95060810
19. júl 2020
veronikaszabova
19. júl 2020

@adanka0609 pre banku nemas momentalne velku bonitu - nepracujes, si na MD. Samej ti pozicku nedaju. Mozno tak s rucitelom.

zuzka251
19. júl 2020

banky chcú doklad o príjme, aspoň za posledné 3 mesiace určite. zbytočne by si merala cestu teraz..

sissy27
19. júl 2020

@adanka0609 najprv si ujasni či si na materskej alebo na rodičáku 🙂 keďže prácu budeš mať až od septembra, tak zrejme na RD, čiže si nezamestnaná, poberáš len sociálnu dávku a sama si odpovedz, či by si požičala prachy niekomu kto nemá príjem a teda nemá z čoho splácať 🤷‍♀️

alana1
19. júl 2020

no to nie je o tom, ze by ti banka dat uver nechcela, ale je vysoky predpoklad, ze bez prijmu splacat nebudes mat z coho, kedze rodicak je almuzna, z ktorej sa skutocne prezit neda....takze v konecnom dosledku ta banka takto chrani

ivkazba
20. júl 2020

Ako píše @sissy27 si na MD alebo RD? To je celkom podstatný rozdiel. V druhom rade, ak poberáš RP, ten je sociálna dávka a nie príjem. Na úver potrebuješ mať príjem, nie dávku (s výnimkou niektorých, ale RP do tejto výnimky nespadá). Príjem si banky overujú dopytom v sociálnej poisťovni, čiže musíš počkať kým budeš mať v práci minimálne 3 príjmy a následne žiadať o úver.