ahojte.....23.10 som nastupila na matersku (6tyzdnov pred terminom), ziadost som odovzdala zamestnavatelovi ten tyzden v pondelok a on ho ten tyzden aj zaniesol na socialku (je z ineho mesta) ale este stale mi neprislo ziadne vyrozumenie......ako dlho to trva prosim vas kym to pride? aaa ked sa mala narodi, rodne cislo staci nahlasit telefonicky alebo rodny list poslat priamo do toho mesta na soc? alebo zamestnavatelovi ktory ho tam potom nasladne zanesie?
Elektronicky ak mas novy obciansky so zep
takze kedy mi bude prvy krat vyplatena? az v decembri alebo??
@monikalukaseliska to je otazka na pani na socialke. moze sa stat, ze uz v novembri, moze sa stat, ze az v decembri
takze tam volam dakujem 🙂
@monikalukaseliska Na zaslanie rozhodnutia o priznani resp. nepriznani davky ma SP 60 kal. dni. Ak ziadost o materske bola dorucena do 5.11., tak ak bude vsetko v poriadku, tak 1. davka bude dorucena v priebehu mesiaca november.
Rodny list je potrebne dorucit na prislusnu pobocku (pobocku, z ktorej sa vyplaca materske) SP , cca do 2 tyz. po narodeni dietata. Ak RL nebude zaslany, tak materske bude pozastavene.
RL mozes zaslat emailom, no musis si zistit emailovu adresu prislusnej referentky (na rozhodnuti nezvykne byt meno referenta, ktory ti rozhodnutie vystavil. To s @majusqa77 nesuhlasim), resp. RL dietata zasli postou na prislusnu pobocku SP - odd. nemofenskeho poistenia, ktora ti bude materske vyplacat.
dena1973 takze ak mi peniazky nepridu v priebehu novembra tak nastal nejaky problem?? je nejaky sposob ako zistit ci je vsetko v poriadku skor?
@monikalukaseliska Zavolat si na prislusnu pobocku SP-oddelenie nemocenskeho poistenia. Referenta by ta mala informovat.
dakujem ti 🙂
@monikalukaseliska Nie je zaco. 😉
soc.poistovna ma na vydanie vymeru o nemocenských dávkach lehotu 60 dni. rodny list - bud posles emailom (tvoju kontaktnu osobu budes mat uvedenu na výmere), alebo postou