Sociálna poisťovňa mi nechce vyplatiť maródku. Čo robiť?

kikina84
20. aug 2015

ahojte..bola som viac ako 10 dni na PN..a tento mesiac som čakala že mi nabehnu peniazky na ucet a namiesto toho mi prisiel list zo soc.poist.,ze mi PN docasne zamietli,nakolko sestricka spravila chybu a na PN uviedla iny datum,ako mala (pomylila sa) ..
Volala som do poistovne,ze ako sa to teraz bude riesit,ze peniaze potrebujem a oni ze to musi presetrit ich zazmluvneny lekar, Ok.
tak som teda navstivila moju sestricku ktora mi PN vystavovala a dokonca tam mala pri mojej karte aj poznamku,ze má osobne navstivit soc.poistovnu,aby objasnila zalezitost,z coho som usudila ze sa jej uz zo soc.poistovne ozvali..Tato sestricka je velmi odmerana a drza..leze mi uz peknych par rokov nanervy..vsetko co je jej povinnostou stale komentuje a zvysuje hlas aj na pacientov,ako keby zato oni mohli ze im treba recept,alebo ze len prisli na vysetrenie..
Aj dnes mi odvrkla ze mam cakat,ze oni maju na dalsi tyzden dovolenku v ambulancii a ze tak skoro to nebude..No skoro som tam vyskocila z koze..
Stretli ste sa uz s niecim podobnym niekedy? ako by ste reagovali vy? ja som tak nabrusena ze uz mi prebieha po rozume aj inspekcia,ze to budem riesit cez nich..ale nechcem nic unahlit,len v rozpaku momentalnych nervov..
Prosim vas nazor,alebo skusenosti..dakujem moc

dena1973
23. aug 2015

Soc. poistovna ma na doriesenie (vyplatu PN) pripadu 60 kal. dni. Ak ti bolo zaslane oznamenie o rieseni tvojej PN, tak SP si povinnost splnila. Teraz to je iba na posudkovom lekarovi a sestricke, ktora ako pises nie je ochotny clovek.
Este by som skusila sa porozpravat s osetrujucim lekarom. Myslim si, ze prave on je zodpovedny za vystavenie kladeniek (PN). To, ze ich vypisuje sestra, tak to uz je len dohoda medzi nou a lekarom...
Mozno u lekara pochodis lepsie...